Koulutukset

Voimaa sanoista – kirjoittaminen omien voimavarojen vahvistajana ja työhön liittyvien tunteiden purkajana

Kuvaus

Voimaa sanoista -koulutuksessa tutustutaan lyhyesti kirjallisuusterapian taustaan ja teoriaan, mutta pääpaino on omassa tekemisessä. Koulutuspäivien aikana tehdään runsaasti harjoituksia ja luetaan erilaisia tekstejä sekä keskustellaan niiden herättämistä tunteista ja ajatuksista. Virikeaineistona voidaan käyttää myös esimerkiksi musiikkia, valokuvia ja muuta kuvamateriaalia sekä erilaisia esineitä.

Koulutukseen osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta luovasta kirjoittamisesta eikä muuta erityistä osaamista. Huomio ei niinkään ole lopputuloksessa eli valmiissa tekstissä vaan itse prosessissa ja sen tuottamissa ideoissa, elämyksissä ja oivalluksissa. Omia tekstejä ei ole pakko jakaa eikä keskusteluun ole pakko osallistua – myötätuntoinen kuunteleminenkin on tärkeää. Mukaasi tarvitset vain kirjoitusvälineet sekä avoimen mielen.

Aika

26.11. – 27.11.2021

klo 9.30-15.30

Paikka

Päijät-Hämeen kesäyliopisto, Lahden Tiedepuisto, Niemenkatu 73

Kohderyhmä

Koulutus sopii esimerkiksi terapia-, kriisi- tai auttamistyötä tekeville, opettajille ja ohjaajille ja muissa vastaavissa ammateissa työskenteleville sekä kaikille luovista menetelmistä kiinnostuneille.

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa itsetuntemusta, löytää uusia voimavaroja, tunnistaa työn kuormitustekijöitä, purkaa työhön liittyviä vaikeita tunteita ja lisätä omaa hyvinvointia luovan ja hoitavan kirjoittamisen ja lukemisen avulla.

Sisältö

Koulutus johdattelee sanojen – kirjoittamisen ja lukemisen – hoitavuuteen:
– Miksi ja miten sanat hoitavat?
– Miten kirjoittamalla ja lukemalla voi vahvistaa minuuttaan ja löytää uusia voimavaroja?
– Miten kirjoittamalla ja lukemalla voi käsitellä vaikeita tunteita ja muistoja?
– Miten kirjoittamalla ja lukemalla voi tuoda elämään lisää iloa, luovuutta ja kauneutta?

Kouluttajat

Kirjallisuusterapia- ja sanataideohjaaja, toimittaja, FM Annamari Typpö.

Annamari on ohjannut usean vuoden ajan kirjallisuusterapian ja sanataiteen menetelmiä hyödyntäviä ryhmiä, kursseja ja työpajoja eri-ikäisille ja erilaisista taustoista tuleville osallistujille niin livenä kuin verkossakin sekä kouluttanut kirjastolaisia kirjallisuusterapeuttisten menetelmien käyttöön. Annamari uskoo vahvasti sanojen hoitavuuteen ja hänen ohjaamansa ryhmät sopivat kaikille kirjoittamisesta ja itsetutkiskelusta kiinnostuneille.

Lisätietoja

Tiina Laurikainen, puh. 050 3754 977 tai toimisto@phkesa.fi

Lisätietoja hakeutumisesta

Ilmoittautumiset 11.11.2021 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Ilmoittautuminen muuttuu sitovaksi 12.11.2021 ja peruutusehdot astuvat voimaan.

Koulutukseen otetaan enintään 15 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kutsu koulutukseen lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä. Ilmoittautumisajan jälkeen voi tiedustella vapaita opiskelupaikkoja kesäyliopiston toimistosta.

Hinta

185 €, koulutusmaksu sisältää opetuksen ja jaettavan materiaalin. Osallistumistodistuksen saa pyydettäessä.

Ilmoittautumiset

11.11.2021 mennessä

Peruutusehdot

Peruutusmaksu 50 % koulutuksen hinnasta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua, perimme koko hinnan.