Luodaan yhdessä oppimisen iloa

Urbaani estetiikka

Kuvaus

Tämä kurssi johdattelee tarkastelemaan kestävää urbaania viherryttämistä filosofisesta näkökulmasta. Tarkastelussa kiinnitetään huomiota erityisesti kauneutta koskevaan kysymykseen. Millainen on kaunis kaupunki? Miksi vihreä ei ole aina kaunista? Miksi kauneudesta voisi olla hyvä keskustella hyvinvointiin ja ekologiseen kestävyyteen liittyen?

Kauneutta koskevaa kysymystä lähestytään moduulissa ympäristö- ja kaupunkiestetiikan näkökulmista. Filosofisen ajattelun viitepisteeksi asettuvat erilaiset kaupunkiympäristöistä löytyvät luonnonympäristön elementit, viheralueet sekä muut kasvulliset alueet.

Filosofinen näkökulma ei anna valmiita vastauksia. Tämä on syytä ymmärtää. Vaikka moduulin aineisto nostaakin esille joitakin käsiteltävien kysymysten kannalta tärkeitä ja ajankohtaisia filosofisia keskusteluja, lopullisia vastauksia moniin kurssiaineistossa käsiteltyihin kysymyksiin on vähän. Filosofisen näkökulman tärkein anti onkin siinä, että se haastaa keskusteluun osallistujan ajattelemaan itse.

Kurssi on osa LAB-ammattikorkeakoulun avoimen ammattikorkeakoulun opetusta.

Aika

01.03. – 27.04.2024

Paikka

Verkko-opetus.

Opintopisteet

2 op

Arviointi

Suoritukset arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty.

Emoyliopisto

Helsingin yliopisto

Lisätietoja

Koulutuksen toteutus ja sisältö:
kaisa.vuorivirta@helsinki.fi

Laskutus ja ilmoittautuminen:
Päijät-Hämeen kesäyliopisto / toimisto@phkesa.fi

Hinta

20 €

Ilmoittautumiset

27.02.2024 mennessä

Peruutusehdot

Voit perua osallistumisen maksutta 24.02.2024 mennessä. Sen jälkeen tehdyissä ilmoittautumissa osallistumisen voi perua maksutta 7 vrk kuluessa ilmoittautumisesta. Mikäli perut osallistumisesti yli 7 vrk jälkeen ilmoittautumisesta ja lasku on jo ehditty muodostamaan, perimme koko opintomaksun 20 euroa. Tee peruutus kirjallisesti lähettämällä viesti osoitteeseen toimisto@phkesa.fi.

Huom!

Online-ilmoittautuminen on päättynyt, ota yhteyttä toimistoon

Kuuluu kokonaisuuteen