Luodaan yhdessä oppimisen iloa

TRE®-stressinpurkuliikkeet – syväjännityksistä vapaaksi

Kuvaus

TRE-menetelmä on luonnollinen, nopeasti vaikuttava kehollinen palautumismenetelmä stressin ja jännitysten aiheuttamaan kuormittuneisuuteen. Se perustuu kehon luontaiseen kykyyn palautua ylikuormitustiloista lihasvärinällä ja tärinällä. Palautumisrefleksi aktivoituu harjoituksessa lonkankoukistajista ja hakeutuu harjoittelutoistojen myötä kehon eri kireyksiin. Elimistö purkaa kuormitusta lihaksistosta ja lihaskalvoista sekä palauttaa hermostoa ja aivoja normaalitilaansa.

Aika

05.06.2024

klo 12.15 – 15.45 (4 oppituntia), lisäksi omat harjoitteet 3 tuntia etäharjoitteina

Paikka

Päijät-Hämeen kesäyliopisto, Lahden Tiedepuisto,
Niemenkatu 73, Lahti

Kohderyhmä

Työhyvinvointiin ammattiryhmille, joiden työ on henkisesti, vuorovaikutuksellisesti tai fyysisesti kuormittavaa. Istumatyöntekijöille tai kun työasennot ovat staattisia. Palautumiseen ja stressinpurkuun opiskelijoille, urheilijoille, hyville jännittäjille, helposti stressaantuville, hyvinvoinnistaan kiinnostuneille.

TRE® harjoittelu ei sovellu välittömästi leikkausten tai vakavien sairauksien kuten sydäninfarktin tai syöpäleikkauksen / diagnoosin jälkeen, epilepsiaa sairastaville tai kun kyky itsesäätelyyn on rajoittunut (esim. skitsofrenia, psykoosit, vakavat mielenterveyden häiriöt ja sairaudet). Raskaana oleville TRE:tä ei suositella. Kysy lääkäriltäsi ennen aloittamista, jos olet epävarma oman sairautesi suhteen.

Tavoite

Kurssilla opit TRE®-harjoituksen ja saat valmiuksia käsitellä mm. työ-, opiskelu- tai yleistä stressiäsi ja jännitystilojasi voimia ja vireyttä palauttavalla tavalla.

Sisältö

• TRE® stressinpurkuliikkeet itsellesi sovellettuna ja harjoituksen säätely
• stressireaktio, psoas, yli-/alivireys, stressin säätely ja palautuminen
• stressi ja toimintakyky, keho-mieli -yhteys
• polyvagaaliteoria ja peilineuronit
• ohjeet TRE® harjoittelun jatkamiseen
• kurssin jälkeinen oman harjoittelun etätukimahdollisuus
• kurssi ei anna valmiuksia/oikeuksia ohjata/opettaa menetelmää muille

Kurssiin sisältyvät omat harjoitukset (3 tuntia) tehdään itsenäisesti kurssin jälkeisillä viikoilla. Omiin (vapaaehtoisiin) harjoituksiin liittyvät kysymykset voi käsitellä opettajan kanssa tarpeen mukaan noin kahden viikon sisällä kurssista.

TRE®-MENETELMÄ

TRE® (Tension & Stress Releasing Exercises) on yksinkertainen, kehollinen harjoitusmenetelmä, joka perustuu autonomisen hermoston stressireaktioon ja nisäkkäille ominaiseen kykyyn purkaa stressihormonia ja palautua ylikuormituksesta vapinarefleksin kautta. Helposti omaksuttava liikesarja aktivoi kehon luontaisen palautumistärinän. Harjoitus edistää palautumista ja on miellyttävä keino purkaa lihaksiston ja hermoston ylikuormitustiloja. Harjoittelu vaikuttaa myös aivoihin vahvistamalla levollisuutta, kehotietoisuutta ja kykyä olla läsnä. Harjoittelu ei edellytä liikunnallisia taitoja tai hyvää fyysistä kuntoa.

Menetelmän on kehittänyt yhdysvaltalainen stressin- ja traumanhoidon asiantuntija, tohtori David Berceli. Pitkäaikainen stressi ylläpitää uuvuttavaa kierrettä ja jatkuvaa hälytystilaa. Lähestymme kurssilla menetelmää ja stressinpurkua nykypäivän laajasta stressiymmärryksestä ja hyvinvointiasi edistävistä näkökulmista käsin. Kurssilla opit TRE®-liikkeet itsenäistä harjoittelua varten, oivallat kuormittumis- ja stressireaktioittesi syntyä ja saat eväitä säädellä stressiäsi ja vahvistaa palautumistasi. Mukaan saat kotiharjoitteluohjeet ja kurssin jälkeenkin opettajan etätukea tarvittaessa. Opiskelemme lämpimässä ja turvallisessa ilmapiirissä, kurssille on myös hyvien jännittäjien ja lahjakkaiden stressaajien helppo osallistua.

Kouluttajat

Satu Pusa, stressinpurkukouluttaja, Certified & Advanced TRE® Provider, NLP Trainer

Lisätietoja

Anne Prusila, puh. 050 5361 013 tai toimisto@phkesa.fi

Lisätietoja hakeutumisesta

Ilmoittautumiset 21.5.2024 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Ilmoittautuminen muuttuu sitovaksi 22.5.2024 ja peruutusehdot astuvat voimaan.

Koulutukseen otetaan enintään 12 osallistujaa. Kutsu koulutukseen lähetetään sähköpostitse ilmoittautumisajan päätyttyä. Ilmoittautumisajan jälkeen voi tiedustella vapaita opiskelupaikkoja kesäyliopiston toimistosta.

Hinta

135 €

Ilmoittautumiset

21.05.2024 mennessä

Peruutusehdot

Peruutusmaksu 50 % hinnasta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko hinnan.