Koulutukset

Traumakeskeisen kognitiivisen psykoterapian perusteet -webinaari

Kuvaus

Hoitosuosituksien mukaista traumakeskeistä kognitiivista psykoterapiaa on vaikea saada.

Traumakeskeisen kognitiivisen psykoterapian tulisi kuulua peruspalveluihin ja olla nopeasti hoitoa tarvitsevien saatavilla. Siinä käytettävät hoitomallit sopivat sekä akuutteihin traumaperäisin stressihäiriöihin että kroonisiin, kompleksisiin traumoihin.

Aika

19.04.2021

klo 9.00-16.00 (8 oppituntia)

Paikka

Koulutus järjestetään webinaarina Zoomin välityksellä. Zoom-koulutusta varten tarvitset nettiyhteydellä varustetun tietokoneen sekä kuulokemikrofonin.

Kohderyhmä

Koulutus soveltuu psykoterapeuteille ja psykoterapeuttista työtä tekeville mielenterveysalan ammattihenkilöille, kuten psykologeille, psykiatreille ja psykiatrisille sairaanhoitajille.

Sisältö

Traumakeskeisen kognitiivisen psykoterapian perusteet -koulutuksessa saat tietoa tutkimusnäyttöön perustuvasta traumapsykoterapiasta. Tutustut sekä teoriatietoon että hoitomalleihin ja menetelmiin. Saat kansainvälisen the International Society for Traumatic Stress Studies:in suositusten mukaisen käsityksen traumapsykoterapiasta ja sen menetelmistä, traumainformoidusta arvioinnista ja hoitosuunnitelmasta, tutkituimmista traumakeskeisen kognitiivisen psykoterapian hoitomalleista: Edna Foan kehittämän pitkitetyn altistamisen ja Patricia Resickin kehittämän kognitiivisen prosessoinnin terapioista sekä EMDR- psykoterapiasta.

Koulutuksen jälkeen osaat tunnistaa traumatisoituneen asiakkaan ja varmistaa hänen asianmukaisen ja traumasensitiivisen hoidon. Vahvistat ammatillista itsetuntoasi ja suojaat itseäsi myötätuntouupumukselta. Saavutat varmemmin pysyviä hoitotuloksia, sillä traumakeskeinen kognitiivinen psykoterapia on tavoitteellista ja strukturoitua. Lisäksi opit hyödyntämään tehokkaammin kouluttaja Soili Poijulan laatimia traumakeskeisen kognitiivisen psykoterapian manuaaleja I-III, jotka on myös julkaistu HUS Mielenterveystalon ammattilaisosiossa.

Kouluttajat

Soili Poijula, psykologi, traumapsykoterapeutti VET, työnohjaaja

Tietoa kouluttajasta

Soili Poijula on laatinut psykoterapeuttien ja psykoterapeuttista työstä tekevien mielenterveysalan ammattihenkilöiden käyttöön traumakeskeisen kognitiivisen psykoterapian manuaalit I-III, jotka on julkaistu HUS Mielenterveystalon ammattilaisosiossa.

Hänellä on pitkä, laaja ja syvällinen kokemus traumatisoituneiden psykoterapeuttina sekä traumapsykoterapian kehittäjänä, kouluttajana ja työnohjaajana. Hän on laillistettu psykologi, psykoterapeutti ja traumapsykoterapian kouluttajapsykoterapeutti.

Hän suunnitteli Suomen ensimmäisen traumapsykoterapeuttikoulutuksen, jota toteutettiin vuosina 1998-2001. Hän toi Suomeen myös EMDR-menetelmän koulutukset ja mm. posttraumainternaatin/ traumatyöpajan auttajien auttamiseen ja traumatisoituneiden ryhmämuotoiseksi hoitomalliksi.

Soili Poijula on Oy Synolon Ltd:n, Suomen traumaterapiakeskuksen toimitusjohtaja. Hän on myös kirjoittanut lukuisa julkaisuja, mm. Mary Beth Williamsin kanssa teoksen The PTSD WORKBOOK. Hän kuuluu Suomen Psykotraumayhdistys ry:n hallitukseen.

Lue lisää Soilin ajatuksia blogitekstistä Traumapsykoterapia Suomessa ja hänen omilta nettisivuiltaan www.soilipoijula.fi.

Lisätietoja

Anne Prusila, puh. 050 5361 013 tai toimisto@phkesa.fi

Lisätietoja hakeutumisesta

Ilmoittaudu 4.4.2021 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Ilmoittautuminen muuttuu sitovaksi 5.4.2021 ja peruutusehdot astuvat voimaan.

Kutsu koulutukseen lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä. Ilmoittautumisajan jälkeen voi tiedustella vapaita opiskelupaikkoja kesäyliopiston toimistosta.

Muu informaatio

Traumapsykoterapia Suomessa:

Traumaperäisen stressihäiriön psykoterapeuttista hoitoa on maailmalla kehitetty kiihtyvässä tahdissa 1980-luvulta. Suomessa traumapsykoterapian koulutus alkoi 1990-luvun lopulla integratiivisen viitekehyksen traumapsykoterapeuttikoulutuksesta psykoterapeuteille, mutta on sittemmin painottunut dissosiaatiohäiröiden hoitoon toisin kuin muualla maailmassa valtavirran traumapsykoterapiassa.

Traumapsykoterapia nyt:

Tutkimusnäyttöön perustuen traumaperäisen stressihäiriön ensisijainen hoitomuoto on psykologinen hoito, traumakeskeinen kognitiivinen psykoterapia ja EMDR-menetelmä niin aikuisille kuin lapsille ja nuorille perheineen. Traumakeskeinen kognitiivinen psykoterapia on lyhytterapiaa, jonka kesto on yleensä enintään muutamia kuukausia. Nykyisin traumaperäinen stressihäiriö osataan tunnistaa ja diagnosoida, mutta hoitosuositusten mukaista traumapsykoterapiaa on vaikea saada.

Hinta

195 €, sisältäen sähköisen materiaalin

Ilmoittautumiset

18.04.2021 mennessä

Peruutusehdot

Peruutusmaksu 50 % hinnasta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana.
Jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko hinnan.

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Päijät-Hämeen kesäyliopisto on kaikille avoin oppilaitos, joka järjestää monipuolista ja laadukasta koulutusta ympäri vuoden. Kesäyliopisto tarjoaa mahdollisuuden opiskella korkeakouluopintoja, hankkia ammattitaitoa kehittävää lisäkoulutusta sekä osallistua yleissivistäviin ja ajankohtaisiin koulutuksiin.

Järjestämme avointa korkeakouluopetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, kielikoulutusta, yleisöluentoja sekä lukiolaiskursseja. Tervetuloa oppimaan uutta!

Tilaa uutiskirjeemme niin saat tietoa alkavista koulutuksistamme

Seuraa meitä: