Luodaan yhdessä oppimisen iloa

Tekninen viitekehys

Kuvaus

Tekniikan teemamoduuli tarjoaa sinulle matkan kestävän kaupunkikehityksen maailmaan teknologian näkökulmasta. Kurssilla perehdytään tekniikan rooliin kestävän kaupunkikehityksen edistämisessä sekä tutustutaan ekotehokkaisiin ratkaisuihin, jotka tekevät kaupungeista entistä kestävämpiä ja älykkäämpiä.

Kurssi on osa LAB-ammattikorkeakoulun avoimen ammattikorkeakoulun opetusta.

Aika

01.02. – 29.03.2024

Paikka

Verkko-opetus.

Tavoite

Kurssin suoritettuaan opiskelija ymmärtää tekniikan roolin kestävän kaupunkikehityksen edistämisessä sekä on perehtynyt kaupunkien tiivistämiseen ja pinta-alan tehokkaaseen hyödyntämiseen. Opiskelija hallitsee esimerkkejä ekotehokkaista ratkaisuista, kuten älykkäitä liikennejärjestelmiä sekä aurinkopaneelien hyödyntämisen kaupunkien energiankulutuksen vähentämiseksi.

Opintopisteet

2 op

Sisältö

Kurssin aikana tutustutaan tekniikan merkitykseen kaupunkikehityksessä muun muassa kaupunkien tiivistämisen ja pinta-alan tehokkaan hyödyntämisen suhteen. Paikallisen energiantarpeen hallinta on myös olennainen osa kestävää kaupunkikehitystä, ja tässä moduulissa opiskelija pääsee tarkastelemaan paikallisen energiantarpeen arviointia sekä uusiutuvan energian integrointia kaupunkiympäristöön.

Moduulin viimeinen osio käsittelee elinkaariajattelua, jonka aikana opiskelija pääsee perehtymään elinkaariajattelun periaatteisiin sekä sen soveltamiseen kaupunkitekniikassa. Tämä lähestymistapa mahdollistaa kestävän kaupunkikehityksen arvioinnin ja tarjoaa esimerkkejä siitä, miten elinkaariajattelua hyödynnetään kaupunkitekniikan suunnittelussa ja rakentamisessa.

Arviointi

Suoritukset arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty.

Lisätietoja

Koulutuksen toteutus ja sisältö:
kaisa.vuorivirta@helsinki.fi

Laskutus ja ilmoittautuminen:
Päijät-Hämeen kesäyliopisto / toimisto@phkesa.fi

Hinta

20 €

Ilmoittautumiset

25.01.2024 mennessä

Peruutusehdot

Voit perua osallistumisen maksutta 26.01.2024 mennessä. Sen jälkeen tehdyissä ilmoittautumissa osallistumisen voi perua maksutta 7 vrk kuluessa ilmoittautumisesta. Mikäli perut osallistumisesti yli 7 vrk jälkeen ilmoittautumisesta ja lasku on jo ehditty muodostamaan, perimme koko opintomaksun 20 euroa. Tee peruutus kirjallisesti lähettämällä viesti osoitteeseen toimisto@phkesa.fi.

Huom!

Online-ilmoittautuminen on päättynyt, ota yhteyttä toimistoon

Kuuluu kokonaisuuteen