Koulutukset

Ravitsemustieteen aineopinnot 35 op, lv. 2021-2022, verkko-opinnot

Kuvaus

Itä-Suomen avoimessa yliopistossa vaihtuu opintotietojärjestelmä toiseen ja siitä johtuen opintoja ei voi aloittaa kuin vasta aikaisintaan joulukuussa. Voit ilmoittautua opintoihin kesäyliopistoon, mutta lähetämme infokirjeen opintojen aloittamiseen liittyen vasta, kun uusi opintotietojärjestelmä on käytössä, oletettavasti joulukuussa 2021.

Ravitsemustiede selvittää ravitsemuksen merkitystä terveyden edistämisessä ja sairauksien hoidossa sekä hyvinvoinnin osatekijänä. Opinnot tarjoavat mahdollisuuden täydentää ammatillista osaamista ja asiantuntijuutta työelämässä ja sopivat mm. opettajille, sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle, liikunnan ja urheilun parissa toimiville, ruokapalvelualalla ja elintarviketeollisuudessa toimiville, alan opiskelijoille, opintoihin tähtääville ja sivuaineeksi/osaksi tutkintoa.

Aika

30.08.2021 – 31.07.2022

Aineopintoihin kuuluvat opintojaksot:

Orientoituminen ravitsemustieteen aineopintoihin 2 op
9.8.–6.9.2021 TAI 11.10.–8.11.2021 TAI 10.1.–7.2.2022

Ravitsemuspolitiikka terveyden ja hyvinvoinnin edistäjänä 5 op
30.8.-1.11.2021

Ravitsemustieteen tutkimusmenetelmät 4 op 25.10-31.12.2021

Ruoanvalinta ja syömiskäyttäytyminen 3 op 3.1.-28.2.2022

Ravitsemuspsykologia 5 op
21.2.-18.4.2022

Elintarviketurvallisuus 5 op
4.4.-31-5.2022

Terveyden psykologia 5 op
30.8.-1.11.2021

Ravitsemustiedon yhdistäminen ja soveltaminen käytäntöön 4 op
suoritusmahdollisuuksia 5 kertaa lukuvuoden aikana, ks. tarkemmat tiedot opintojakson kohdalta

Ruokakulttuuri 2 op
suoritusmahdollisuuksia 5 kertaa lukuvuoden aikana, ks. tarkemmat tiedot opintojakson kohdalta)

Tarkemmat tiedot jaksoista löydät, kun klikkaat sivun lopusta sinisellä olevia jaksojen nimiä.

Paikka

Verkko-opinnot oppimisympäristö Moodlessa

Kohderyhmä

Ravitsemustieteen opiskelu tarjoaa hyvän mahdollisuuden täydentää ammatillista osaamista ja asiantuntijuutta työelämässä ja sopii esim. opettajille, sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle, liikunnan ja urheilun parissa toimiville, ruokapalvelualalla ja elintarvike-teollisuudessa toimiville sekä kaikille ravitsemuksesta, terveydestä ja omasta hyvinvoinnista kiinnostuneille. Opinnot soveltuvat hyvin myös sivuaineeksi/osaksi tutkintoa esim. sosiaali-, terveys- ja liikuntatieteiden opiskelijoille.

Esitiedot

Ravitsemustieteen perusopinnot. Voit aloittaa aineopinnot vaikka sinulla on perusopinnot vielä kesken tai jos opiskelet esim. aikuiskoulutustuella, voit tehdä perus- ja aineopintoja yhtäaikaa. Aineopintojen kokonaisuutta ei kuitenkaan saa täyteen ilman perusopintoja.

Mikäli olet suorittanut ravitsemustieteen perusopinnot Helsingin yliopiston opetussuunnitelmien mukaisesti, voit joutua täydentämään opintojasi riippuen siitä milloin opinnot on tehty. Lähetäthän kopion perusopintojen todistuksesta osoitteeseen avoin@phkesa.fi niin tarkistamme aiempien opintojesi kelpoisuuden.

Opintopisteet

35 op

Sisältö

Ravitsemustiede tutkii ravitsemuksen merkitystä terveyden edistämisessä ja sairauksien hoidossa sekä tutkii syömisen merkitystä hyvinvoinnin osatekijänä. Ravitsemustieteen aineopinnoissa syvennetään perusopintoja perehtymällä elintarviketurvallisuuteen, ravitsemustieteen tutkimusmenetelmiin, ravitsemuspolitiikkaan, ravitsemus- ja terveyspsykologiaan ja syömiskäyttäytymiseen.

Voit hakea yliopiston tutkinto-opiskelijaksi valintakokeella/todistusvalinnalla.

Suoritustapa

Verkko-opinnot Moodlessa.

Arviointi

Suoritukset arvioidaan asteikolla hyväksytty-hylätty / 0–5.

Emoyliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Lisätietoja

avoin@phkesa.fi

Lisätietoja hakeutumisesta

Itä-Suomen avoimessa yliopistossa vaihtuu opintotietojärjestelmä toiseen ja siitä johtuen opintoja ei voi aloittaa kuin vasta aikaisintaan joulukuussa. Voit ilmoittautua opintoihin kesäyliopistoon, mutta lähetämme infokirjeen opintojen aloittamiseen liittyen vasta, kun uusi opintotietojärjestelmä on käytössä, oletettavasti joulukuussa 2021.

Ilmoittautuminen tapahtuu tältä sivulta löytyvän ilmoittautumislomakkeen kautta (klikkaa ”ilmoittaudu tästä” sivun ylä- tai alareunasta). Ilmoittautuminen opintokokonaisuudelle kattaa kaikki kokonaisuuteen kuuluvat alajaksot. Sinun ei tarvitse tehdä yksittäisille alajaksoille erillistä ilmoittautumista kesäyliopistoon.

Ilmoittaudu kokonaisuudelle viimeistään 15.8.2021.

Huom! Jos haluat aloittaa Orientoituminen ravitsemustieteen aineopintoihin -jakson jo 9.8., niin kirjoita ilmoittautumislomakkeen lisätietoja-kenttään tieto tästä, niin saat opiskelun aloitusohjeet heti elokuun alussa. Muussa tapauksessa infokirje lähetetään osallistujille 15.8. jälkeen.

Jokainen osallistuja ohjeistetaan tekemään ilmoittautuminen lisäksi Itä-Suomen avoimeen yliopistoon. Itä-Suomen avoimeen yliopistoon tulee ilmoittautua jokaiselle alajaksolle erikseen.

Osallistujalle lähetetään sähköpostilla infokirje n. 2 viikkoa ennen opintojen alkua.

Mikäli haluat ilmoittautua vain yksittäiselle alajaksolle tee ilmoittautuminen ko. jakson sivun kautta.

Muu informaatio

Mikäli haet aikuiskoulutustukea tämän opintokokokonaisuuden perusteella huomioithan jaksokohtaiset aikataulut. Virallisen opinto-oikeuden myöntää Itä-Suomen avoin yliopisto ja opinto-oikeus on voimassa kunkin yksittäisen opintojakson keston ajan. Ilmoittautuessasi opintokokonaisuudelle opinto-oikeutesi EI siis ole automaattisesti voimassa koko lukuvuotta 1.8.2021-31.7.2022.

Pidätämme oikeudet kaikkiin opetusohjelmaan koskeviin muutoksiin.

Hinta

Kokonaisuuden hinta 365 euroa.

Hinta koostuu 2 osasta:
– Kesäyliopiston perimä maksu on 50 euroa.
– Itä-Suomen avoimen yliopiston perimä osuus 9 euroa / opintopiste (35op x 9e = 315e)

Itä-Suomen avoin ylipisto myöntää opiskelijalle virallisen opinto-oikeuden. Opinto-oikeus myönnetään jaksokohtaisten ilmoittautumisten ja maksujen perusteella joko a) opintojakson keston ajaksi tai b) 31.7.2022 asti mikäli opintojakson voi suorittaa omassa tahdissa koko lukuvuoden ajan.

Kesäyliopiston maksulla voit opiskella kesäyliopiston opiskelijana lukuvuoden 2021-2022 ajan.

Kesäyliopisto laskuttaa perimänsä osuuden opintojen alussa. Osallistujan on maksettava Itä-Suomen avoimen yliopiston perimä osuus opintojakso kerrallaan Itä-Suomen avoimeen yliopistoon. Opiskelijalle lähetetään ohjeistus maksuun liittyen elokuun alussa ja sen jälkeen tehdyissä ilmoittautumisissa n. 2 työpäivän kuluessa ilmoittautumisesta.

Ilmoittautumiset

11.05.2022 mennessä

Peruutusehdot

Päijät-Hämeen kesäyliopiston peruutusehdot:
Voit perua osallistumisen maksutta 1.8.2021 mennessä. Sen jälkeen tehdyissä ilmoittautumissa osallistumisen voi perua maksutta 14 vrk kuluessa ilmoittautumisesta. Mikäli perut osallistumisesti yli 14 vrk jälkeen ilmoittautumisesta ja lasku on jo ehditty muodostamaan, perimme opintomaksun 50 euroa. Tee peruutus kirjallisesti lähettämällä viesti osoitteeseen avoin@phkesa.fi.

Itä-Suomen avoimen yliopiston peruutusehdot:
Opintomaksuja ei palauteta eikä opintomaksun laskutuksesta luovuta Itä-Suomen avoimen yliopiston opiskelijaksi ilmoittautumisen jälkeen.

Huom!

Online-ilmoittautuminen on päättynyt, ota yhteyttä toimistoon

Kokonaisuuteen kuuluvat koulutukset