Koulutukset

Metsämieli-peruskurssi

Kuvaus

Metsämieli kutsuu polulle kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia, ihmisyyttä ja itsensä tuntemista. Metsämieli-menetelmä perustuu luonnon tutkittuihin hyvinvointi- ja terveysvaikutuksiin, joita tehostetaan erilaisin luonnon inspiroimin harjoittein. Metsämieli-harjoittelu koostuu läsnäoloa ja palautumista lisäävistä harjoitteista sekä voimavaroja ja mielentaitoja vahvistavista harjoitteista. Säännöllinen Metsämieli-harjoittelu mm. kasvattaa voimavaroja ja joustavuutta, edistäen tietoisuutta ja tyytyväisyyttä omassa arjessamme.

Metsämieli-peruskurssi on tarkoitettu luonnon hyvinvointivaikutuksista ja mielentaitoharjoituksista kiinnostuneille. Peruskurssi tarjoaa eväitä arkisiin hyvinvointitaitoihin lähiluonnon keinoin – itsetuntemuksen ja voimavarojen vahvistumista sekä palautumisen ja virkistymisen työkaluja.

Aika

29.04.2023

klo 10.00-16.00

Paikka

Liikuntakeskus Pajulahti, Pajulahdentie 167, Nastola (paikkakunta Lahti)

Kohderyhmä

Kurssille ei ole pääsyvaatimuksia, oma kiinnostus aiheeseen riittää.

Kurssi ei anna pätevyyttä toimia Metsämieli-vetäjänä tai -ohjaajana, mutta antaa halukkaille valmiuksia jatkokoulutuksiin hakeutumiseksi. Tutustu Metsämieli-vetäjäkoulutukseen, joka järjestetään 27.5.2023.

Sisältö

Koulutuksessa tulevat tutuiksi Metsämieli-menetelmän perusteet ja luonnon hyvinvointivaikutukset. Osallistujat pääsevät kokeilemaan ohjatusti luonnon inspiroimia virkistys-, rentoutus- ja hyvän olon harjoitteita. Koulutuspäivän aikana laaditaan myös osallistujan omiin muutos- ja hyvinvointitavoitteisiin perustuva henkilökohtainen Metsämieli-harjoitussuunnitelma.
Osallistujat saavat omaan käyttöönsä kattavan valikoiman Metsämieli-harjoitteita omatoimiseen harjoitteluun.

Koulutuspäivän ohjelma:
10:00 Koulutuksen avaus ja tavoitteet
10:30 Metsämieli-menetelmän perusteet -luento
11:30 Lounas
12:15 Metsämieli-harjoitukset lähimaastossa
14:45 Tauko
15:00 Oma Metsämieli-harjoitussuunnitelmani
16:00 Koulutuksen päätös

Kurssin suorittamisesta saa todistuksen.

Kouluttajat

Elina Lilja / Mielen Liekki, Metsämieli-kouluttaja, Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti

Elina on toiminut vuodesta 2017 lähtien yrittäjänä tarjoten luontolähtöisiä hyvinvointi- ja palautumispalveluita sekä koulutuksia. Mielen liekki -yrityksen palveluvalikoimaan kuuluvat
Metsämieli-koulutukset ja -ohjaukset, ratkaisukeskeinen lyhytterapia, työnohjauspalvelut,
mindfulness- ja rentoutusohjaukset sekä tietoisen läsnäolon kehollisempina lajeina yin-jooga sekä asahi-terveysliikunta. Aiemmin hän on toiminut mm. HR-alalla.

Lisätietoja

Anne Prusila, puh. 050 5361 013 tai toimisto@phkesa.fi

Lisätietoja hakeutumisesta

Ilmoittaumiset 13.4.2023 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.
Ilmoittautuminen muuttuu sitovaksi 14.4.2023 ja peruutusehdot astuvat voimaan.

Koulutukseen otetaan enintään 18 osallistujaa. Kutsu koulutukseen lähetetään sähköpostitse ilmoittautumisajan päätyttyä. Ilmoittautumisajan jälkeen voi tiedustella vapaita opiskelupaikkoja kesäyliopiston toimistosta.

Muu informaatio

Tutustu Metsämieli-menetelmään: www.metsamieli.fi

Hinta

125 €, sisältää opetuksen, sähköisen koulutusmateriaalin ja osallistumistodistuksen.

Ilmoittautumiset

13.04.2023 mennessä

Peruutusehdot

Peruutusmaksu 50 % hinnasta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko hinnan.