Koulutukset

Lapsen kiukku ja sen kesyttäminen -verkkokoulutus

Kuvaus

Millainen tunne kiukku oikeastaan on? Mitä voi tehdä, kun kiukuttaa? Koulutuksen tavoitteena on oppia tapoja, kuinka lasta voi ohjata tunnistamaan kiukun tunnettaan ja säätelemään sitä. Samalla pääset itse kasvattajana tutustumaan omaan kiukkuhistoriaasi sekä oppimaan keinoja käsitellä kiukun tunnetta rakentavilla tavoilla!

Aika

15.02.2022

klo 12.00-15.00

Paikka

Verkkokoulutus (Teams)

Koulutus toteutetaan yhteistyössä Mikkelin kesäyliopiston kanssa.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu varhaiskasvattajille, alakoulun opettajille, lasten parissa työskenteleville ohjaajille; päiväkerho-ohjaajille, harrastusohjaajille ja kaikille niille, joita kiinnostaa oppia keinoja lapsen tunnesäätelyn tukemiseen. Koulutus sopii parhaiten n. 4-8-vuotiaiden kanssa työskenteleville.

Sisältö

Miten lapsen tunnesäätelyä voi tukea? Miten lapsi voi oppia tunnistamaan omaa vireystilaansa ja säätelemään sitä? Millainen tunne on kiukku? Mitä aivoissa tapahtuu kiukun hetkellä? Miten kiukku ilmenee kehossa? Miten kiukkua voi ilmaista ja purkaa rakentavilla tavoilla?

Tunnetaidot ovat elämän tärkeimpiä taitoja. Lapsi oppii tunnetaitoja parhaiten toiminnallisesti ja oman kehonsa kautta.

Tämä kolmetuntinen koulutus sisältää alustuksia ja toiminnallisia harjoitteita. Varaa koulutusta varten muistiinpanovälineet, paperia ja väriliidut.

Koulutuksen aikana

• teemme erilaisia toiminnallisia kehoon ja tunnesäätelyyn liittyviä harjoituksia
• piirrämme ja väritämme kiukkua
• työstämme tapoja kiukun rakentavaan kohtaamiseen, ilmaisemiseen ja purkamiseen
• saat runsaasti erilaisia ideoita, miten eri tavoin voit käsitellä kiukkua ja tunnesäätelyä lasten kanssa.

Kouluttajat

Mindfulness-ohjaaja, Lasten Tunnetaito-ohjaaja Heli Mäkelä, Kasvun Taika.

Heli on kahden lapsen äiti ja koulutukseltaan sosionomi, toimintaterapeutti, ratkaisukeskeinen valmentaja, mindfulness-ohjaaja ja Lasten Tunnetaito-ohjaaja. Lisäksi Heli on käynyt lukuisan määrän erilaisia lyhytkursseja, esim. satuhierontaohjaajan koulutuksen, Älyä tunteet – ajattelun apukäsi-koulutuksen ja Zones of Regulation – itsesäätely-menetelmän koulutuksen. Heli ohjaa lasten tunnetaitoryhmiä ja hän on kehittänyt Villipedon naamarit -kiukkutyöpajan ja Helpotusta jännittämiseen -tunnetyöpajan, jossa lapset ja vanhemmat ovat yhdessä harjoitelleet tunnetaitoja. Heli kouluttaa myös Mindfulness lapsille – kursseja vanhemmille ja ammattilaisille. Ennen yrittäjyyttä Heli on tehnyt töitä esimerkiksi lastentarhanopettajana, erityislastentarhanopettajana ja neuvolan perhetyöntekijänä. Helin Kasvun Taika – yritykseen voi tutustua tästä: www.kasvuntaika.fi

Lisätietoja

Lisätietoja koulutuksesta antaa koulutussuunnittelija Tiina Roikonen, p. 044 710 4240 tai tiina.roikonen@mikkelinkesayliopisto.fi.

Ilmoittautuminen ja laskutus
Jenna Mattila, p. 044 7290 020 tai toimisto@phkesa.fi

Lisätietoja hakeutumisesta

Ilmoittautumiset 6.2.2022 mennessä. Ilmoittautuminen muuttuu sitovaksi 7.2.2022. ja peruutusehdot astuvat voimaan.

Kutsu koulutukseen lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä. Ilmoittautumisajan jälkeen voi tiedustella vapaita opiskelupaikkoja kesäyliopiston toimistosta.

Hinta

90 €

Ilmoittautumiset

06.02.2022 mennessä

Peruutusehdot

Peruutusmaksu 50 % hinnasta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko hinnan.