Koulutukset

Kirjoittajan kesäkurssi: Kirjoittajan luonto – tekstiharjoituksia elävän ääreltä

Kuvaus

Kirjoittajina olemme biologisia olentoja, mutta miten kuvaamme sitä? Osaammeko kertoa, miksi lähimetsä on tärkeä tai pelottava? Miten suhtaudumme eläviin organismeihin, jotka eivät ole söpöjä eläimiä tai kauniita kasveja? Voiko punaista auringonlaskua ja heinäkuun helteitä hehkuttaa, jos niiden takana on tietoa ilmastonmuutoksesta tai luontokadosta? Miten ylipäänsä kirjoittaa luonnosta niin, että siitä tulee luonnollinen osa kerrontaa?

Aika

25.08. – 27.08.2022

to, pe ja la 25.-27.8.2022

to ja pe klo 17-19.30
La klo 10-16

Paikka

Päijät-Hämeen kesäyliopisto, Niemenkatu 73, Lahti. Koulutus järjestetään lähiopetuksena. Sään salliessa koulutuksen aikana voidaan tehdä luontoretki koulutuspaikan läheisyyteen.
Lähiopetukseen ei voi osallistua etäyhteydellä.

Mikäli koronatilanne vaatisi, koulutus muutetaan siinä tapauksessa verkkokoulutukseksi.

Kohderyhmä

Koulutukseen voivat osallistua kaikki kirjoittamisesta kiinnostuneet, myös aloittelevat kirjoittajat.

Sisältö

Kurssilla teemme kirjoitusharjoituksia, joiden inspiraationa käytämme laajaa luontokuvausten sarjaa historiasta nykypäivään ja kaunokirjoista tietoteoksiin. Yksi kirjoitusharjoitus vie myös ulos luontoon – kunkin omaan luontokokemukseen.

Kouluttajat

VTM Ina Ruokolainen

Ina Ruokolainen on tietokirjailija ja toimittaja, jonka elämykselliset tietokirjat ovat vieneet kirjoittajan ja lukijan mm. sienimetsiin ja pitkille pyörälenkeille luonnon äärelle. Hän on perehtynyt kirjoittajan ja luonnon suhteeseen erityisesti nykyisessä asuinpaikassaan Asikkalan Pulkkilanharjulla, Päijänteen kansallispuiston kupeessa.

Lisätietoja

Tiina Laurikainen, puh. 050 3754 977 tai toimisto@phkesa.fi

Lisätietoja hakeutumisesta

Ilmoittautumiset 10.8.2021 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Ilmoittautuminen muuttuu sitovaksi 11.8.2021 ja peruutusehdot astuvat voimaan.

Koulutukseen otetaan enintään 12 osallistujaa.

Kutsu koulutukseen lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä.
Ilmoittautumisajan jälkeen voi tiedustella vapaita opiskelupaikkoja kesäyliopiston toimistosta.

Hinta

95 €

Ilmoittautumiset

21.08.2022 mennessä

Peruutusehdot

Peruutusmaksu 50 % koulutuksen hinnasta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua, perimme koko hinnan.