Koulutukset

Kirjoittajan kesäkurssi: Ihminen ajassa ja ympäristössä – miten kirjoitan uskottavia menneisyyden tarinoita? -verkkokurssi

Kuvaus

Haluatko kirjoittaa tarinoiksi muistojasi 1970-luvulta tai syventyä sukulaisen elämään sata vuotta sitten? Toivotko pääseväsi kiinni siihen, miten keskiajan ihminen puhui ja ajatteli?
Kurssilla tehdään harjoituksia, joissa pohditaan esimerkkien valossa sitä, miten päästä sisään menneeseen maailmaan. Harjoituksissa perehdytään mm. inspiraation ja tiedon etsimiseen, aitojen historiallisten lähteiden ja tutkimustiedon elävöittämiseen, henkilökohtaisten muistojen merkitykseen ja kauno- ja tietokirjallisuuden eroihin. Kurssilla annetaan ja saadaan vertaispalautetta opettajan palautteen ohella.

Aika

01.06. – 10.06.2021

1.6, 3.6, 8.6. ja 10.6. (12 oppituntia)

klo 17.00-19.30

Paikka

Päijät-Hämeen kesäyliopisto, Zoom-verkkokoulutus

Koulutus järjestetään Zoom-verkkoalustalla. Koulutukseen voi osallistua ilman Zoom-sovelluksen asentamista. Ohjeet osallistumiseen lähetään koulutuskutsun mukana.

Kohderyhmä

Koulutukseen voivat osallistua kaikki kirjoittamisesta kiinnostuneet, myös aloittelevat kirjoittajat.

Kouluttajat

Opettajana toimii tietokirjailija, toimittaja, VTM Ina Ruokolainen, joka on vastikään saanut valmiiksi osuutensa Vääksyn historialliseen tarinakirjan käsikirjoitukseen (ilmestyy heinäkuussa). Hän on aiemmin kirjoittanut kaksi elämäkertateosta ja kahdeksan muuta tietokirjaa sekä satoja henkilöhaastatteluja ja reportaaseja lehtiin. Hän on opettanut pitkään mm. elämäkerta- ja tietokirjoittamisen ja luovan kirjoittamisen kursseilla ja tutustunut kaunokirjallisuuteen laajasti maakuntalehtien kirjakriitikkona.

Lisätietoja

Tiina Laurikainen, puh. 050 3754 977 tai toimisto@phkesa.fi

Lisätietoja hakeutumisesta

Sitovat ilmoittautumiset 18.5.2021 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Ilmoittautuminen muuttuu sitovaksi 19.5.2021 ja peruutusehdot astuvat voimaan.

Koulutukseen otetaan enintään 20 osallistujaa. Kutsu koulutukseen lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä. Ilmoittautumisajan jälkeen voi tiedustella vapaita opiskelupaikkoja kesäyliopiston toimistosta.

Muu informaatio

Tarvitset kurssia varten nettiyhteydellä varustetun tietokoneen, kameran sekä kuulokemikrofonin tai tietokoneen, josta löytyy kiinteät mikrofoni ja kaiutin.

Hinta

95 €

Ilmoittautumiset

18.05.2021 mennessä

Peruutusehdot

Peruutusmaksu 50 % koulutuksen hinnasta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua, perimme koko hinnan.

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Päijät-Hämeen kesäyliopisto on kaikille avoin oppilaitos, joka järjestää monipuolista ja laadukasta koulutusta ympäri vuoden. Kesäyliopisto tarjoaa mahdollisuuden opiskella korkeakouluopintoja, hankkia ammattitaitoa kehittävää lisäkoulutusta sekä osallistua yleissivistäviin ja ajankohtaisiin koulutuksiin.

Järjestämme avointa korkeakouluopetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, kielikoulutusta, yleisöluentoja sekä lukiolaiskursseja. Tervetuloa oppimaan uutta!

Tilaa uutiskirjeemme niin saat tietoa alkavista koulutuksistamme

Seuraa meitä: