Koulutukset

Edunvalvontavaltuutuksen ajankohtaispäivä 2022

Kuvaus

Tästä koulutuksesta saat vastauksia edunvalvontavaltuutukseen liittyviin keskeisiin kysymyksiin ja ongelmiin lain ja käytännön näkökulmasta.

Laki edunvalvontavaltuutuksesta tuli voimaan vuonna 2007. Nyt valtakirjoja on saatettu maistraateissa voimaan jo tuhansia ja määrät kasvavat vuosittain. Samalla myös järjestelmän keskeisimmät ongelmat ovat alkaneet tulla esiin niin valtakirjan laadinnan kuin jo voimaan saatetun valtuutuksenkin näkökulmasta. Esteettömän varavaltuutetun välttämättömyys luopumis- tai lahjoitustilanteissa, tili- tai lupamääräysten tarpeellisuuteen sekä tiedonkulkuun liittyvät kysymykset ja esimerkiksi lasten kesken syntyvät ristiriitaisuudet vain jonkun lapsista hoitaessa vanhemman asioita ovat tavallisia ongelmia. Moni myös pohtii, voiko ja kannattaako tehtäviä jakaa eri valtuutetuille ja millä tavoin. Entä valtakirjan todistaminen, jos valtuuttaja jo on kunnoltaan heikentynyt?

Aika

16.02.2022

klo. 9.00-15.30

Paikka

Päijät-Hämeen kesäyliopisto, Lahden Tiedepuisto, Niemenkatu 73

Koulutusta on mahdollista seurata etänä Zoomin kautta. Huomioithan, että kyseessä on lähiopetuksena toteutettavan koulutuspäivän striimaus eikä koulutusta ole varsinaisesti suunniteltu verkkokoulutukseksi. Jos haluat osallistua koulutukseen etänä, mainitse etäosallistuminen ilmoittautumislomakkeen lisätietoja-kohdassa. Lähetän etäopetukseen ilmoittautuneille Zoom-kokouslinkin erikseen.

Koulutustiloissa on huomioitu turvavälit, käsihygienia ja tarjoamme halukkaille maskit.

Tilanteen vaatiessa koulutus siirretään kokonaan verkkoon.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu valtakirjoja laativille lakimiehille ja muille asiantuntijoille sekä edunvalvontavaltuutusten ja valtuutettujen kanssa eri tehtävissä tekemisiin joutuville henkilöille: lakimiehet, oikeusavustajat, asianajajat, edunvalvojat ja verohallinnon sekä maistraattien henkilöstö ja pankkien varainhoidon henkilöstö.

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on löytää vastauksia edunvalvontavaltuutukseen liittyviin keskeisiin kysymyksiin ja ongelmiin lain ja käytännön näkökulmasta.

Sisältö

• Edunvalvontavaltuutuksen käyttöala ja tarve
– Valtakirjan laadinta, säilyttäminen, voimaan saattaminen ja peruuttaminen.
• Valtuuttajan oikeustoimikyky ja todistajien merkitys
• Kuka valtuutetuksi?
– Yksi vai useampi valtuutettu?
– Työnjako vai toissijainen valtuutettu?
– Entä jos luottohenkilöä ei löydy?
• Henkilöön liittyvät asiat ja rinnakkaiset määräykset
– Hoitotahto
• Taloudellisten asioiden vähimmäiskontrolli ja mahdollisten lisämääräysten tarve.
– Valtuuttajan oikeusturva
• Vastikkeettomat toimet, luopumiset ja luovutukset.
– Valtuutuksen rajat.
• Salassapito ja tiedonsaanti
• Valtuutuksen päättyminen ja lopputoimet

Kouluttajat

OTT, dosentti Eva Gottberg

Lisätietoja

Toimisto 044 7290 020 tai toimisto@phkesa.fi

Lisätietoja hakeutumisesta

Sitovat ilmoittautumiset 1.2.2022 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.

Kutsu koulutukseen lähetetään sähköpostitse ilmoittautumisajan päätyttyä. Ilmoittautumisajan jälkeen voi tiedustella vapaita opiskelupaikkoja kesäyliopiston toimistosta.

Hinta

220 €, sisältää lounaan ja iltapäiväkahvit

Ilmoittautumiset

01.02.2022 mennessä

Peruutusehdot

Peruutusmaksu 50 % maksusta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko maksun.