Koulutukset

Voimauttavan valokuvan ammatilliset perusteet (10 op)

Kuvaus

Voimauttavan valokuvan ammatilliset perusteet (10 op) on kohtaamistyön ammattilaisille tarkoitettu täydennyskoulutus, joka antaa oikeuden käyttää voimauttavan valokuvan menetelmää ja sen työkaluja opiskelijan omassa työyhteisössä. Koulutuksen kesto on noin yksi vuosi, jonka aikana opiskelijaryhmä tapaa kuudessa työpajassa, joiden kesto on yhteensä kymmenen työpäivää. Lisäksi opiskelijat tekevät työpajojen välissä oppimistehtäviä ja voimauttavan valokuvan prosesseja omissa yhteisöissään ja työpaikoillaan.

Koulutuksen ohjaajana toimii menetelmän kehittäjä Miina Savolainen, joka tunnetaan innostavana, lämpimänä ja asiantuntevana kouluttajana. Miina Savolainen on palkittu voimauttavan valokuvan menetelmän kehittämistyöstään muun muassa Suomalainen Lääkäriseura Duodecimin kulttuuripalkinnolla, Lastenkulttuurin valtionpalkinnolla 2006 ja Helsingin yliopiston Kristiina-palkinnolla 2009.

Voimauttavan valokuvan menetelmässä valokuvat ja valokuvaaminen ovat konkreettinen apuväline katsomisen tavan muuttamiselle. Voimauttavassa valokuvaprosessissa rakennetaan korjaavan katseen kokemuksia toisten ihmisten silmissä ja ihmisen omissa silmissä. Uudelleenmäärittelyllä ja toisin katsomisella on valtavasti uudistavaa voimaa, jota voidaan käyttää ihmisten välisten vaikeiden tilanteiden ja jumittuneiden asetelmien muuttamiseen.

Aika

03.02.2023 – 01.02.2024

1. työpaja: pe 3.2.2023
2. työpaja: ti-ke 11.-12.4.2023
(ensimmäinen päivä kuvausretkipäivä)
3. työpaja: ma 15.5.2023
4. työpaja: ma-ti 14.-15.8.2023
5. työpaja: ma-ti 16.-17.10.2023
(ensimmäinen päivä kuvausretkipäivä)
6. työpaja: ke-to 31.1.-1.2.2024

Päivien kellonajat alustavasti klo 9-18. Kuvauspäivät (16.10. ja 11.4.) kestävät pidempään. Kellonajat tarkentuvat kaikkien päivien osalta vielä koulutuksen alussa.

Paikka

Päijät-Hämeen kesäyliopisto, Lahden Tiedepuisto, Niemenkatu 73

Kohderyhmä

Voimauttavan valokuvan ammatilliset perusteet -koulutus soveltuu mm. opettajille, varhaiskasvattajille, sosiaalityön perhetyöntekijöille ja hoitajille, kuntoutuksen ja terveydenhoidon parissa toimiville, terapeuteille, työnohjaajille, esihenkilöille tai ryhmien kanssa työskenteleville ihmistyön ammattilaisille. Menetelmää voi käyttää kaiken ikäisten ja eri elämäntilanteissa olevien asiakkaiden, oppilaiden ja potilaiden kanssa, eikä se ole ristiriidassa minkään olemassa olevan hoidon kanssa.
Koulutukseen osallistuminen ei edellytä valokuvaustaitoja tai erityistä kameraa.

Tavoite

• Opiskelija omaksuu voimauttavan valokuvan menetelmän teorian ja viitekehyksen.
• Opiskelija saa valmiuksia käyttää voimauttavan valokuvan menetelmää ja työkaluja työyhteisössään.
Menetelmästä voit lukea lisää täältä: http://www.voimauttavavalokuva.net/menetelma.htm

Kouluttajat

Valokuvaaja, taide- ja sosiaalikasvattaja Miina Savolainen

Suoritustapa

Koulutus toteutetaan lähiopetuksena osoitteessa Niemenkatu 73, 15140 Lahti.

Lisätietoja

Tiina Laurikainen, puh. 050 3754 977
tai toimisto@phkesa.fi

Lisätietoja hakeutumisesta

Sitovat ilmoittautumiset 17.1.2023 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Ilmoittautuminen muuttuu sitovaksi 18.1.2023 ja peruutusehdot astuvat voimaan.

Ilmoittautumisen lisäksi tulee laatia vapaamuotoinen hakemus koulutukseen. Kouluttaja tekee lopullisen opiskelijavalinnan hakemusten perusteella.

Hakemuksesta on käytävä ilmi seuraavat asiat:
– hakijan nimi ja yhteystiedot (kotiosoite sekä puhelinnumero ja sähköpostiosoite)
– koulutustausta
– työkokemus sekä nykyinen työyhteisö
– hakija kertoo lisäksi vapaamuotoisesti, miten toivoo voivansa soveltaa menetelmää omassa työyhteisössä, miksi pitää menetelmää tarpeellisena ja mitä odottaa koulutukselta henkilökohtaisesti.

Hakemukset lähetetään sähköpostitse osoitteeseen toimisto@phkesa.fi 17.1.2023 mennessä.
Ilmoitamme kaikille hakeneille koulutukseen pääsystä mahdollisimman pian hakuajan päätyttyä.

Koulutukseen otetaan enintään 14 osallistujaa.

Hinta

Hinta 2065 €, laskutetaan oletusarvoisesti 3 erässä. Kirjoita ilmoittautumislomakkeen lisätietoja- kenttään mikäli toivot laskutusta useammassa erässä.

Osallistuja vastaa itse matkustus- ja ruokailukuluista. Kamerat saa kuvauspäivinä käyttöön kouluttajalta.

Ilmoittautumiset

17.01.2023 mennessä

Peruutusehdot

Peruutusmaksu 50 % hinnasta, mikäli peruutus tehdään viimeisen hakupäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko hinnan.