Luodaan yhdessä oppimisen iloa

UNIDIDGE (Hoitava hengitys + Didgeridoo)

Kuvaus

Hauska, erilainen ja tutkitusti tehokas tapa lievittää tai ennaltaehkäistä unenaikaisia hengitysongelmia, kuorsausta sekä uniapneaa, on soittaa didgeridoota. Tällä kurssilla et ainoastaan pääse harjoittelemaan soittamista, vaan saat myös valmistaa itsellesi harjoitus-didgen!

Kuorsauksen ja uniapnean taustalla on suuri hengitys, jonka muodostamaa alipainetta heikentyneet nielun ja kielen lihakset eivät jaksa vastustaa, vaan valahtavat tukkimaan hengitysteitä. Didgeridoon soittaminen vahvistaa näitä lihaksia tehokkaasti ja samalla treeniä saavat myös hengityslihakset, jolloin hengitys syvenee, rauhoittuu ja hiljenee.

Soittoharjoittelu voi olla hienoista puhkumista, joten on tärkeää oppia tasapainottamaan syntynyttä liikahengitystilaa Hoitava Hengitys -harjoitteilla. Myös nämä harjoitteet opit tällä kurssilla!

Aika

22.03.2024

klo 11.00-18.00 (8 oppituntia)

Paikka

Päijät-Hämeen kesäyliopisto, Lahden Tiedepuisto, Niemenkatu 73

Kohderyhmä

Terveyden ja hyvinvoinnin aloilla työskentelevät, hierojat, fysioterapeutit, puheterapeutit sekä muut hengitysongelmaisten asiakkaisen kanssa työtä tekevät.

Koulutus sopii myös kaikille asiasta kiinnostuneille.

Sisältö

Soittimen valmistuksen (tarrapäällysteinen muoviputki), soittoharjoittelun sekä hengitysharjoitusten lisäksi kurssipäiviin sisältyvät luennot, jotka avaavat uuden näkökulman hengitysongelmien, kuten kuorsauksen ja uniapnean syntyyn sekä antaa toimivat työkalut niiden lievittämiseen.

Kouluttajat

Marketta Manninen, MBPI, Buteyko-ohjaaja, Hoitava Hengitys HB ® -ohjaaja

Marketta on erinomaisen palautteen saanut kokenut kouluttaja, jonka koulutuksista osallistujat ovat antaneet mm. seuraavaa palautetta:

”Erittäin ammattitaitoinen kouluttaja, jolla oli laajasti tietotaitoa jaettavaksi meille muille!”
”Osaava kouluttaja, rauhallinen tempo ja tarpeeksi toisto. Tykkäsin!”
”Perehtynyt asiaan ja tiesi mistä puhui.”

Lisätietoja

Koulutuskoordinaattori Jenna Mattila
044 7290 020
toimisto@phkesa.fi

Lisätietoja hakeutumisesta

Ilmoittautumiset 7.3.2024 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Ilmoittautuminen muuttuu sitovaksi 8.3.2024 ja peruutusehdot astuvat voimaan.

Kutsu koulutukseen lähetetään sähköpostitse ilmoittautumisajan päätyttyä. Ilmoittautumisajan jälkeen voi tiedustella vapaita opiskelupaikkoja kesäyliopiston toimistosta.

Hinta

170 €, sisältää luento-materiaalin, materiaalit tarrapäällystetyn putken valmistukseen, breaTHIN -setin sekä iltapäiväkahvit.

Ilmoittautumiset

07.03.2024 mennessä

Peruutusehdot

Peruutusmaksu 50 % hinnasta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko hinnan.

Ilmoittautumis- ja maksuohjeistus