Koulutukset

Tunteita päästä varpaisiin! Lapsen tunnekehoyhteyden vahvistaminen -verkkokoulutus

Kuvaus

Miten lapsen kykyä käsitellä tunteitaan voi vahvistaa? Entä mikä on tunnekehoyhteys? Miten luovia menetelmiä voi käyttää tunnekehoyhteyden vahvistamisen tukena?

Tule mukaan oppimaan lapsen tunnekapasiteetin vahvistamista ja vahvemman tunnekehoyhteyden rakentamista!

Aika

11.10.2022

klo 12.00-15.00

Paikka

Verkkokoulutus (Teams)

Koulutus toteutetaan yhteistyössä Mikkelin kesäyliopiston kanssa.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu varhaiskasvattajille, alakoulun opettajille, lasten parissa työskenteleville ohjaajille; päiväkerho-ohjaajille, harrastusohjaajille ja kaikille tunnekasvatuksesta, tunnetaitojen kehittämisestä ja tunnekehoyhteyden vahvistamisesta kiinnostuneille. Koulutus sopii parhaiten n. 4-8-vuotiaiden kanssa työskenteleville.

Sisältö

Mitä tunnekehoyhteys tarkoittaa ja miksi se on tärkeä asia? Mitkä asiat vaikuttavat tunnekehoyhteyden rakentumiseen? Miten lapsen tunnekapasiteettia ja kykyä käsitellä tunteita voi vahvistaa? Entä kuinka aikuinen voi vahvistaa omaa tunnekehoyhteyttään? Kaikkia näitä kysymyksiä käsitellään tässä koulutuksessa. Lisäksi saadaan vastauksia mm. siihen, mikä on turvan tunteen merkitys tunnekehoyhteydelle ja tunnetaidoille sekä kuinka luovia menetelmiä voidaan käyttää tunnekehoyhteyden vahvistamisen tukena.

Tunnetaidot ovat elämän tärkeimpiä taitoja. Lapsi oppii tunnetaitoja parhaiten toiminnallisesti ja oman kehonsa kautta. Sen lisäksi, että tunteista keskustellaan erilaisia tunnekortteja ja tunnetaitokirjoja katsellen, on tärkeää päästä kohti kehoa ja omaa ydintä, luovuutta ja toiminnallisuutta.

Tämä kolmetuntinen verkkokoulutus sisältää sekä alustuksia että toiminnallisia (kehollisia ja luovia) harjoituksia. Tarvitset koulutukseen väriliidut tai vesivärit ja paperia muistiinpanovälineiden lisäksi.

Kouluttajat

Mindfulness-ohjaaja, Lasten Tunnetaito-ohjaaja Heli Mäkelä, Kasvun Taika.

Heli on kahden lapsen äiti ja koulutukseltaan sosionomi, toimintaterapeutti, ratkaisukeskeinen valmentaja, mindfulness-ohjaaja ja Lasten Tunnetaito-ohjaaja. Lisäksi Heli on käynyt lukuisan määrän erilaisia lyhytkursseja, esim. satuhierontaohjaajan koulutuksen, Älyä tunteet – ajattelun apukäsi-koulutuksen ja Zones of Regulation – itsesäätely-menetelmän koulutuksen. Heli ohjaa lasten tunnetaitoryhmiä ja hän on kehittänyt Villipedon naamarit -kiukkutyöpajan ja Helpotusta jännittämiseen -tunnetyöpajan, jossa lapset ja vanhemmat ovat yhdessä harjoitelleet tunnetaitoja. Heli kouluttaa myös Mindfulness lapsille – kursseja vanhemmille ja ammattilaisille. Ennen yrittäjyyttä Heli on tehnyt töitä esimerkiksi lastentarhanopettajana, erityislastentarhanopettajana ja neuvolan perhetyöntekijänä. Helin Kasvun Taika – yritykseen voi tutustua tästä: www.kasvuntaika.fi

Lisätietoja

Lisätietoja koulutuksesta antaa koulutussuunnittelija Tiina Roikonen, p. 044 710 4240 tai tiina.roikonen@mikkelinkesayliopisto.fi.

Ilmoittautuminen ja laskutus
Päijät-Hämeen kesäyliopisto, p. 044 7290 020 tai toimisto@phkesa.fi

Lisätietoja hakeutumisesta

Ilmoittautumiset 2.10.2022 mennessä. Ilmoittautuminen muuttuu sitovaksi 3.10.2022. ja peruutusehdot astuvat voimaan.

Kutsu koulutukseen lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä. Ilmoittautumisajan jälkeen voi tiedustella vapaita opiskelupaikkoja kesäyliopiston toimistosta.

Hinta

90 €

Ilmoittautumiset

02.10.2022 mennessä

Peruutusehdot

Peruutusmaksu 50 % hinnasta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko hinnan.