Koulutukset

Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus asiakastyössä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille

Kuvaus

Vähemmistöön kuuluminen ei yksin vaikuta terveyteen, mutta syrjivät rakenteet ja asenteet lisäävät vähemmistöstressiä ja kuormittavat mielenterveyttä. Tämä johtaa siihen, että useilla vähemmistöillä on moninkertainen riski hyvinvoinnin haasteille. Vääriin oletuksiin ja syrjiviin käytäntöihin perustuvat toimintamallit voivat johtaa palveluiden välttämiseen ja pahimmillaan vääriin toimenpiteisiin.

Huomioimalla moninaisuuden ja edistämällä yhdenvertaisuutta intersektionaalisesti luomme saavutettavampia palveluita ja edistämme hyvinvointia tehokkaammin. Moninaisuus lähtökohtana lisää myös työhyvinvointia ja mahdollistaa parhaan osaamisen ja toimijuuden henkilöstössä.

Aika

24.11. – 08.12.2022

torstaisin 24.11., 1.12. ja 8.12.2022

klo 9.00-15.00

Paikka

Päijät-Hämeen kesäyliopisto, Lahden Tiedepuisto, Niemenkatu 73, Lahti

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu sosiaali- ja terveysalan palvelu-, asiantuntija- tai johtotehtävissä
oleville ammattilaisille.

Sisältö

Kurssilla syvennytään eri vähemmistöjen ja yhteisöjen asemaan ja lisätään työkaluja
inklusiivisten palveluiden ja sensitiivisen kohtaamisen kehittämiseksi sosiaali- ja
terveysalan palveluissa. Lähtökohtana on lainsäädäntö, ( laki naisten ja miesten
tasa-arvosta ja yhdenvertaisuuslaki), joka velvoittaa sote-alalla toimivia. Kurssilla
tutustutaan suomalaisten vähemmistöjen historiaan, tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitelmista kumpuaviin velvoitteisiin sekä tarjotaan työkaluja
yhdenvertaisuuden edistämiseen asiakastyössä Sote-alalla.

Koulutus sisältää ennakkotehtävän, joka lähetetään hakuajan päätyttyä osallistujille.

Kouluttajat

• Maryan Abdulkarim

Abdulkarim palkittu yhteiskunnallinen keskustelija ja toimittaja, joka on ollut vuosia Jälkiviisaiden vakiojäsen aina vuoteen 2022 asti. Abdulkarim on toiminut yhdenvertaisuus-ja tasa-arvoasioiden lehtorina Oulun ammattikorkeakoulun ammattillisen opettajakoulutuksen yksikössä ja hänellä on vuosien työkokemus sote-alalta.

Koulutukseltaan Abdulkarim leipuri-kondiittori, sosionomi AMK ja hän viimeistelee sosiologian graduaan Helsingin yliopistolle.

Abdulkarim on saanut työstään Vuoden Kristina tunnustuksen Helsingin yliopiston sukupuolen tutkimuslaitokselta ja Vuoden Minna Canth tunnustuksen Minna Canth seuralta.

• Aaro Horsma

Horsma kokenut Diversity, Equity, Inclusion and Belonging (DEIB)-ammattilainen, jolla on erityisosaamista ihmisoikeuksista, monimuotoisuudesta ja hyvinvoinnista, viestinnästä ja strategisesta kehittämisestä. Horsmalla on koulutustausta asiakaspalvelusta ja myynnistä journalismiin, monikulttuurisesta sosiaalityöstä seksuaalikasvatukseen. Parhaillaan kognitiivista lyhytpsykoterapiaa opiskelevalla Horsmalla on kiinnostusta ja taitoja monenlaisiin yhdenvertaisuuteen ja hyvinvointiin liittyviin tehtäviin.

Horsmalla on yli 10 vuoden kokemus järjestöistä ja ihmisoikeustyöstä. Viimeiset kymmenen vuotta Helsinki Pride -yhteisön sosiaalityöntekijänä, suunnittelijana ja toiminnanjohtajana hän on vastannut Suomen ensimmäisten sateenkaarierityisten palveluiden pilotoinnista muun muassa sateenkaarinuorille ja lhbtiq+ turvapaikanhakijoille. Sosiaali- ja nuorisopalveluiden ohella hän on kehittänyt koulutuksia ammattilaisille työelämän eri osa-alueilla yhdenvertaisten ja inklusiivisten palveluiden ja työkulttuurin edistämiseksi.

Lisätietoja

Riikka Harju, p. 050 5418 084 tai toimisto@phkesa.fi

Lisätietoja hakeutumisesta

Ilmoittaudu 9.11.2022 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.
Ilmoittautuminen muuttuu sitovaksi 10.11.2022 ja peruutusehdot astuvat voimaan.

Hakijalta vaaditaan sote-alan koulutus tai työpaikka. Kirjoita ilmoittautumislomakkeen Lisätietoja-kenttään vapaamuotoinen, lyhyt hakemus, josta ilmenee koulutustaustasi tai sote-alan työpaikka.

Kutsu koulutukseen lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä. Ilmoittautumisajan jälkeen voi tiedustella vapaita opiskelupaikkoja kesäyliopiston toimistosta.

Koulutukseen otetaan enintään 24 soveltuvaa osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä (hakemus pakollinen).

Hinta

650 €

Ilmoittautumiset

09.11.2022 mennessä

Peruutusehdot

Peruutusmaksu 50 % maksusta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko hinnan.