Koulutukset

Sukututkimus ja DNA -verkko

Kuvaus

Sukututkimus on saanut ihan uusia ulottuvuuksia kun perinteiseen sukututkimukseen on yhdistetty geneettinen sukututkimus DNA-testien avulla.

Aika

04.10. – 11.10.2023

ke 4.10. ja 11.10.

klo 17.30-19.00 (4 opetustuntia)

Paikka

Koulutus toteutetaan verkkokoulutuksena eli tarvitset tietokoneen, jossa on nettiyhteys, kaiuttimet tai kuulokkeet.

Verkkoluennot tallennetaan, joten osallistujat voivat katsoa ja kuunnella ne myös jälkikäteen.

Verkkokoulutus järjestetään yhteistyössä SnellmanEDU:n kanssa.

Tavoite

Kurssin jälkeen opiskelija osaa valita oikean DNA-testin omiin sukututkimustarpeisiin ja osaa tulkita niiden avulla saatavia tuloksia.

Sisältö

Tällä kurssilla käymme ensin läpi asiakirjalähteitä, joiden avulla voi selvittää esim. tuntemattomaksi jäänyttä isoisää. Asiakirjatutkimuksen jälkeen tarvitaan usein DNA-testejä sukulaisten/isoisän löytämiseen tai asiakirjalähteissä löytyvien sukulaisuuksien varmentamiseen. Niiden valintaan ja tulkintaan perehdymme kurssin ensimmäisellä kerralla. Silloin käymme läpi yleisellä tasolla autosomalitestit sekä äitilinjaiset mtDNA ja isälinjaiset Y-DNA-testit.

Toisena kurssi-iltana perehdymme tarkemmin isälinjaisiin testeihin, haploryhmiin ja isälinjaisten testien käyttöön sukututkimuksessa. Koulutuksesta tulee videotallenne ja kurssilaiset saavat opiskeluaineistot myös pdf-muodossa, jolloin niistä on hyötyä myös koulutuksen jälkeen.

Kouluttajat

FM Jere Markkanen, sukututkimusopettaja
Ritva Sampio, Suomen Sukututkimustoimisto Oy

Lisätietoja

Koulutuksen sisältö ja toteuttaminen:
Karin Johnson, koulutuskoordinaattori
karin.johnson@snellmanedu.fi
p. 044 746 2842

Ilmoittautuminen ja laskutus:
Päijät-Hämeen kesäyliopisto
toimisto@phkesa.fi
p. 044 7290 020

Lisätietoja hakeutumisesta

Ilmoittautumiset 26.9.2023 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Ilmoittautuminen muuttuu sitovaksi 27.9.2023 ja peruutusehdot astuvat voimaan.

Kutsu koulutukseen lähetetään sähköpostitse ilmoittautumisajan päätyttyä. Ilmoittautumisajan jälkeen voi tiedustella vapaita opiskelupaikkoja kesäyliopiston toimistosta.

Hinta

45 €

Ilmoittautumiset

26.09.2023 mennessä

Peruutusehdot

Peruutusmaksu 50 % hinnasta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko hinnan.