Koulutukset

Sukututkimuksen perusteet verkossa (1 op)

Kuvaus

Haluaisitko opiskella sukututkimuksen perusteet rauhallisemmin edeten, opiskella tehtäviä tekemällä ja vaikkapa muistipelin avulla? Käymme läpi sukututkimuksen aloituksen kirkonkirjoista ja käytämme EduGo-oppimisympäristöä. Mahdollisuus suorittaa yksi opintopiste.

Aika

03.10. – 28.11.2023

Tiistaisin 3.10. ja 28.11.2023

klo 17.30-19.00

(4 oppituntia, lisäksi omaa työskentelyä noin 23 tuntia)

Paikka

Koulutus toteutetaan verkkokoulutuksena eli tarvitset tietokoneen, jossa on nettiyhteys, kaiuttimet tai kuulokkeet.

Verkkoluennot tallennetaan, joten osallistujat voivat katsoa ja kuunnella ne myös jälkikäteen.
Snellman-kesäyliopistossa on luennon aikana tekninen tuki, joka auttaa tarvittaessa omien laitteiden kanssa.

Verkkokoulutus järjestetään yhteistyössä SnellmanEDU:n kanssa.

Sisältö

Ensimmäisen luentokerran 3.10. jälkeen pääset tekemään tehtäviä verkossa ja saat niihin oikeat vastaukset myös verkossa. EduGossa on myös hyvin kattava tietopaketti sukututkimuksen eri lähteistä, mm. kirkonkirjojen tarkempi esittely ja tulkinta. Myös esimerkkitutkimuksia ja opetusvideoita löytyy. EduGo-alusta on käytössä tehtävien tekemistä varten vuoden 2023 loppuun saakka.

Toisella luentokerralla 28.11. käymme läpi askarruttavia asioita opiskelijoiden toiveiden mukaan. Jos kurssilaiset haluavat, voimme tehdä opiskelijoille oman Facebook-/Whatsapp-ryhmän, jossa pääsee vaihtamaan ajatuksia kurssilaisten kesken.

Opintopisteen saamisen edellytyksenä on hyväksytysti suoritetut tehtävät ja osallistuminen luentoihin joko livenä tai videotallenteen avulla.

Kouluttajat

Sukututkimusopettaja Ritva Sampio, Suomen Sukututkimustoimisto Oy

Lisätietoja

Koulutuksen sisältö ja toteuttaminen:
Karin Johnson, koulutuskoordinaattori
karin.johnson@snellmanedu.fi
p. 044 746 2842

Ilmoittautuminen ja laskutus:
Päijät-Hämeen kesäyliopisto
toimisto@phkesa.fi
p. 044 7290 020

Lisätietoja hakeutumisesta

Ilmoittautumiset 26.9.2023 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Ilmoittautuminen muuttuu sitovaksi 27.9.2023 ja peruutusehdot astuvat voimaan.

Kutsu koulutukseen lähetetään sähköpostitse ilmoittautumisajan päätyttyä. Ilmoittautumisajan jälkeen voi tiedustella vapaita opiskelupaikkoja kesäyliopiston toimistosta.

Hinta

65 €

Ilmoittautumiset

26.09.2023 mennessä

Peruutusehdot

Peruutusmaksu 50 % hinnasta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko hinnan.