Koulutukset

Sosiaalipsykologian perusopinnot 25 op, lv. 2022-2023, verkko-opinnot

Kuvaus

Sosiaalipsykologian perusopinnot 25 op koostuvat seuraavista opintojaksoista:

Sosiaalipsykologian perusteet 5 op, verkkokurssi, syksy 2022 (14.9. – 6.11.2022)

Ryhmät ja vuorovaikutus 5 op, verkkokurssi, syksy 2022 (2.11. – 14.12.2022)

Suomalaisen yhteiskunnan ilmiöitä 5 op, verkkotentti, syksy 2022 ja kevät 2023

Näkökulmia ihmiseen ja hyvinvointiin 5 op, verkkotentti, syksy 2022 ja kevät 2023

Minuus ja elämänkulku 5 op, verkkokurssi, kevät 2023 (18.1. – 19.3.2023)

Tutustu opintojakson tarkempiin tietoihin klikkaamalla sivun lopusta jaksokohtaisia linkkejä.

Aika

30.08.2022 – 31.07.2023

Sosiaalipsykologian opintokokonaisuus on suoritettavissa lukuvuoden 2022-2023 aikana. Lukuvuosi alkaa 1.8.2022 ja päättyy 31.7.2023, mutta virallinen opinto-oikeus on voimassa opintojaksokohtaisen aikataulun mukaisen ajan. Katso opetuksen aikataulut kohdasta ”sisältö”.

Mikäli haluat suorittaa koko opintokokonaisuuden lv. 2022-2023 aikana ilmoittaudu kokonaisuudelle viimeistään 4.9.2022.

Katso aikataulut sivun lopussa olevista jaksokohtaisista linkeistä.

Tavoite

Sosiaalipsykologia tarkastelee ihmisten toiminnan, ajattelutapojen, tunteiden ja identiteetin muodostumista suhteessa sosiaalisiin yhteisöihin ja yhteiskuntaan samoin kuin ihmisten väliseen vuorovaikutukseen ja ryhmäprosesseihin liittyviä ilmiöitä. Itä-Suomen yliopistossa sosiaalipsykologian erityisenä kiinnostuksen kohteena ovat hyvinvointiin ja terveyteen liittyvät kysymykset.

Sosiaalipsykologian perusopintokokonaisuus tarjoaa opiskelijalle välineitä ymmärtää ihmisten arkipäivän ilmiöitä yhteiskunnallisissa yhteyksissään. Se auttaa vastaamaan muun muassa seuraavanlaisiin kysymyksiin: Kuinka ihmisille rakentuu kokemus minuudestaan ja suhteestaan muihin ihmisiin? Kuinka ihmiset selviytyvät suurista muutoksista elämänkulussaan? Kuinka ihmiset elävät ja toimivat yhdessä muiden ihmisten kanssa erilaisissa ryhmissä, organisaatioissa ja yhteisöissä? Miten ihmissuhteet ja ihmisten välinen vuorovaikutus voivat edistää koettua hyvinvointia?

Opintopisteet

25 op

Suoritustapa

Verkko-opinnot

Emoyliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Lisätietoja

avoin@phkesa.fi

Lisätietoja hakeutumisesta

Ilmoittaudu opintokokonaisuudelle viimeistään 4.9.2022.

Ilmoittautuminen tapahtuu tältä sivulta löytyvän ilmoittautumislomakkeen kautta (klikkaa ”ilmoittaudu tästä” sivun ylä- tai alareunasta). Ilmoittautuminen opintokokonaisuudelle kattaa kaikki kokonaisuuteen kuuluvat alajaksot.

Mikäli haluat osallistua yksittäiselle opintojaksolle, tee ilmoittautuminen opintojakson kohdalta sivun alareunasta.

Jokainen osallistuja ohjeistetaan tekemään ilmoittautuminen lisäksi Itä-Suomen avoimeen yliopistoon. Itä-Suomen avoimeen yliopistoon tulee ilmoittautua jokaiselle kokonaisuuteen kuuluvalle alajaksolle erikseen.

Osallistujalle lähetetään sähköpostilla opintojen infokirje syyskuun alussa ja sen jälkeen tehdyissä ilmoittautumisissa n. 2 työpäivän kuluessa ilmoittautumisesta.

Muu informaatio

Mikäli haet aikuiskoulutustukea tämän opintokokokonaisuuden perusteella huomioithan jaksokohtaiset aikataulut. Virallisen opinto-oikeuden myöntää Itä-Suomen avoin yliopisto ja opinto-oikeus on voimassa kunkin yksittäisen opintojakson keston ajan. Ilmoittautuessasi opintokokonaisuudelle opinto-oikeutesi ei siis ole automaattisesti voimassa koko lukuvuotta 1.8.2022-31.7.2023.

Pidätämme oikeudet kaikkiin opetusohjelmaan koskeviin muutoksiin.

Hinta

Kokonaisuuden hinta 275 euroa.

Hinta koostuu 2 osasta:
– Kesäyliopiston perimä maksu on 50 euroa.
– Itä-Suomen avoimen yliopiston perimä osuus 9 euroa / opintopiste.

Yksittäisen opintojakson hinta on Päijät-Hämeen kesäyliopiston perimän maksu 30 euroa + 9 euroa / opintopiste.

Itä-Suomen avoin yliopisto myöntää opiskelijalle virallisen opinto-oikeuden. Opinto-oikeus myönnetään jaksokohtaisten ilmoittautumisten perusteella joko a) opintojakson keston ajaksi tai b) 31.7.2023 asti mikäli opintojakson voi suorittaa omassa tahdissa koko lukuvuoden ajan.

Kesäyliopiston maksulla voit opiskella kesäyliopiston opiskelijana lukuvuoden 2022-2023 ajan.

Kesäyliopisto laskuttaa perimänsä osuuden opintojen alussa.

Osallistujan on tehtävä opintojaksokohtainen ilmoittautuminen ja maksu Itä-Suomen avoimeen yliopistoon. Osallistujalle lähetetään infokirje elokuun alussa (aikaisintaan 8.8. alkavalla viikolla) ja sen jälkeen tehdyissä ilmoittautumisissa n. 2 työpäivän kuluessa ilmoittautumisesta.

Ilmoittautumiset

04.09.2022 mennessä

Peruutusehdot

Päijät-Hämeen kesäyliopiston peruutusehdot:
Voit perua osallistumisen maksutta, jos teet sen viimeistään 7.8.2022.
8.8.2022 eteenpäin tehdyissä ilmoittautumissa osallistumisen voi perua maksutta 7 vrk kuluessa ilmoittautumisesta. Mikäli perut osallistumisesti yli 7 vrk jälkeen ilmoittautumisesta ja lasku on jo ehditty muodostamaan, perimme opintomaksun 50 euroa. Tee peruutus kirjallisesti lähettämällä viesti osoitteeseen avoin@phkesa.fi.

Itä-Suomen avoimen yliopiston peruutusehdot:
Opintomaksuja ei palauteta eikä opintomaksun laskutuksesta luovuta Itä-Suomen avoimen yliopiston opiskelijaksi ilmoittautumisen jälkeen.

Huom!

Online-ilmoittautuminen on päättynyt, ota yhteyttä toimistoon

Kokonaisuuteen kuuluvat koulutukset