Koulutukset

Ruuan emotionaalinen ja tervehdyttävä merkitys – Kiintymystraumoihin liittyvät syömisongelmat, ehkäisy ja hoito, verkkokoulutus

Kuvaus

Ruoka koskettaa meitä kaikkia, koska meidän kaikkien tarvitsee syödä. Riippumatta siitä, liittyykö syömiseen ongelmia vai ei, ruualla on tärkeitä merkityksiä, joita emme aina tule ajatelleeksi. Syöminen ja ruokaan liittyvä käyttäytyminen ovat keskeisiä tunneilmaisun ja ihmissuhteiden kanavia. Niillä on tärkeä merkitys hoidettaessa erilaisista vaikeuksista kärsiviä lapsia ja nuoria. Erityisesti lapsilla, joilla on ihmissuhdetraumoja, voi olla merkittäviä syömiseen ja ruokailuun liittyviä häiriöitä.

Aika

04.10.2021

klo 9.15-16.00

Paikka

Etäopetus Zoomin kautta.

Kohderyhmä

Tämä koulutus sopii kaikille, jotka kohtaavat lapsia ja nuoria arjessa, päivähoidossa, kouluissa, neuvoloissa tai esim. lastensuojelulaitoksissa ja niille, jotka hoitavat/ohjaavat/auttavat lapsia ja nuoria ruokailutilanteissa. Koulutus sopii myös työntekijöille, jotka valmistavat ruokaa lapsille ja nuorille kuten emännille ja keittäjille.

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on avata kiintymyksen ja ruuan välistä yhteyttä sekä varhaisen vuorovaikutuksen merkitystä ruokailuun liittyviin käyttäytymisoireisiin ja syömiskäyttäytymisen poikkeamiin. Koulutus tarjoaa myös näköaloja ruokaongelmien ehkäisyyn ja hoitoon.

Sisältö

Ruuan fysiologiset, psyykkiset ja sosiaaliset merkitykset
Miten ruoka ja kiintymys liittyvät yhteen?
Ruoka ja ruokaan liittyvät käyttäytymisoireet, ruoka- ja syömiskäyttäytymisen poikkeamat erityisesti lapsilla, joilla on kiintymystraumoja tai varhaisen vuorovaikutuksen puutteita
Miten ehkäistä ruokaan ja syömiseen liittyviä ongelmia ja mikä auttaa jo olemassa oleviin pulmiin?
Osallistujien kysymyksiä ja kommentteja

Kouluttajat

Satu Kallio
psykologi, perhe- ja paripsykoterapeutti, Theraplay®- ja DDP®-terapeutti, työnohjaaja

Lisätietoja

Tiina Laurikainen p. 0503754977 tai toimisto@phkesa.fi

Lisätietoja hakeutumisesta

Ilmoittautumiset 28.9.2021 mennessä. Ilmoittautuminen muuttuu sitovaksi 29.9.2021 ja peruutusehdot astuvat voimaan.

Kutsu koulutukseen lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä. Ilmoittautumisajan jälkeen voi tiedustella vapaita opiskelupaikkoja kesäyliopiston toimistosta.

Hinta

145 €

Ilmoittautumiset

28.09.2021 mennessä

Peruutusehdot

Peruutusmaksu 50 % hinnasta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko hinnan.