Koulutukset

Ruma taide -kurssipäivä

Kuvaus

Mitä Ruman taiteen kurssi tarkoittaa?

Ruman taiteen kurssipäivä on vastavoimaa suorittamiselle ja taiteen tuomista lähelle.

Opettaja Johanna Wahlbeckin mukaan kuvataiteellinen ilmaisu kuuluu kaikille, ei vain niille jotka kokevat ”osaavansa”. Tässä kurssipäivässä ei tarvitse ”osata” yhtään mitään ja taustasi voi olla millainen tahansa. Ruman taiteen kurssilla laitetaan aivot narikkaan ja ollaan epätäydellisyyden äärellä. Päivästä tulee rento ja mielenkiintoinen sekä tietysti luova.

Aika

15.09.2023

klo 12.30-17.45

Koulutuspäivä sisältää omakustanteisen lounastauon.
Lounaskahvila Sinuhe palvelee arkisin klo 8.00-15.00, lounas klo 10.30-14.00

Paikka

Päijät-Hämeen kesäyliopisto, Lahden Tiedepuisto, Niemenkatu 73, Lahti

Sisältö

Päivän aikana tehdään rumaa taidetta ja tulkitaan rumaa taidetta, eikä pelkästään omia tuotoksia. Osallistujat voivat halutessaan tuoda mukanaan jonkin taideteoskuvan tai pari, koska Ruman taiteen kurssipäivän aikana myös tutkitaan yhdessä opettajan kanssa kuvia rumina koetuista taideteoksista. Aiemmat osallistujat suosittelevat todella tuomaan jotakin tällaista materiaalia mukaan! Teokset voivat olla minkälaisia tahansa ja kuvat voi tuoda mukanaan joko printteinä tai näyttää ruudulta, tai sitten kuvailla, vaikka ihan lyhyestikin. Opettaja tuo joka tapauksessa itse esimerkkejä niin sanotuista rumista taideteoksista ja lupaa analysoida varsinkin omat esimerkkinsä perusteellisesti, mahdollisesti hauskastikin.

Taideteoreetikot ovat erityisesti lähivuosikymmeninä kaataneet korkean ja matalan taiteen raja-aitoja, mutta nyt Ruman taiteen kurssilla ne kaadetaan karnevalistisesti rumalla näkökulmalla, joka voi jopa olla joidenkin nykytaideteosten päämäärä.

Mutta mitä tämä oikeastaan tarkoittaa?

Ilmoittaudu mukaan ja pian tiedät mitä on ruma taide!

Palaute-esimerkki vastaavaan Johannan vetämään päivään osallistuneelta:

”Kiitos kivasta päivästä! Ainoa vika oli, että tämä oli vain yksi päivä, aiheesta voisi pitää leirin!”

Kouluttajat

Kouluttaja Johanna Wahlbeck on taidefilosofi (FM), kuvataideterapeutti, työnohjaaja, yrittäjä ja taidekasvatuksen tohtorikoulutettava, joka on kehittänyt asiantuntijuutensa pohjalta erilaisia koulutuskokonaisuuksia, kuten Ruma taide.
Lue lisää: Oivallamme.fi/opi

Lisätietoja

Jenna Mattila, puh. 044 7290 020 tai toimisto@phkesa.fi

Lisätietoja hakeutumisesta

Ilmoittautumiset 31.8.2023 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Ilmoittautuminen muuttuu sitovaksi 1.9.2023 ja peruutusehdot astuvat voimaan.

Koulutukseen otetaan enintään 15 osallistujaa.

Kutsu koulutukseen lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä. Ilmoittautumisajan jälkeen voi tiedustella vapaita opiskelupaikkoja kesäyliopiston toimistosta.

Hinta

195 €

Ilmoittautumiset

31.08.2023 mennessä

Peruutusehdot

Peruutusmaksu 50 % hinnasta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana.
Jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko hinnan.