Luodaan yhdessä oppimisen iloa

Ravitsemustieteen perusopinnot 25 op, lv. 2023-2024, verkko-opinnot, UEF

Kuvaus

Opintokokonaisuus järjestetään lukuvuoden 2023-2024 aikana. Katso aikataulut sivun lopussa olevista jaksokohtaisista linkeistä.

Virallinen opinto-oikeus on voimassa opetuksen aikataulujen mukaisen ajan.

Ravitsemustiede selvittää ravitsemuksen merkitystä terveyden edistämisessä ja sairauksien hoidossa sekä tutkii syömisen merkitystä hyvinvoinnin osatekijänä. Perusopinnoissa perehdytään mm. ravitsemuksen perusteisiin, ravitsemukseen ja elintapoihin, elintarvikkeisiin, sosiaalisessa mediassa olevaan ravitsemus- ja terveysinformaatioon ja sen arviointiin sekä syömisen sosiokulttuurisiin ulottuvuuksiin.

Aika

01.09.2023 – 31.05.2024

Paikka

Verkko-opinnot

Kohderyhmä

Ravitsemustieteen opiskelu tarjoaa hyvän mahdollisuuden täydentää ammatillista osaamista ja asiantuntijuutta työelämässä ja sopii esim. opettajille, sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle, liikunnan ja urheilun parissa toimiville, ruokapalvelualalla ja elintarviketeollisuudessa toimiville sekä kaikille ravitsemuksesta, terveydestä ja omasta hyvinvoinnista kiinnostuneille. Opinnot soveltuvat hyvin myös sivuaineeksi/osaksi tutkintoa esim. sosiaali-, terveys- ja liikuntatieteiden opiskelijoille.

Esitiedot

Ei edellytä edeltävää osaamista.

Tavoite

Perusopinnot suoritettuaan opiskelija ymmärtää ravitsemuksen merkityksen terveyden ylläpitäjänä sekä yksilö- että väestötasolla. Opiskelija on perehtynyt ravitsemukseen useasta näkökulmasta tieteelliseen tietoon pohjautuen.

Opintopisteet

25 op

Sisältö

Ravitsemustieteen perusopinnot ovat aikataulutettuja verkko-opintoja; opintojaksot toteutuvat lukuvuonna 2023-2024 alla olevina ajankohtina:

• Ravitsemustieteen perusteet 5 op (1.9.-27.10.2023 tai 8.1.-5.3.2024)
• Ravitsemus- ja terveysinformaatio sosiaalisessa mediassa 5 op (23.10.- 13.12.2023)
• Ravitsemus ja elintavat 5 op (23.10.- 13.12.2023 tai 18.3.-31.5.2024)
• Elintarvikkeet ruokavaliossa 5 op (8.1.-15.3.2024)
• Syömisen sosiokulttuuriset ulottuvuudet 5 op (18.3.-31.5.2024)

Opintojaksot sisältävät erilaajuisia ja -tyyppisiä tehtäviä, jotka etenevät tietyn aikataulun mukaisesti. Opinnoissa käytetään verkko-oppimisympäristö Moodlea. Opintojesi suunnitteluvaiheessa, tutustuthan opintojaksokohtaisiin aikatauluihin, suoritustapoihin sekä tarvittaviin edeltäviin opintoihin ja huomioi kunkin opintojakson viimeinen ilmoittautumispäivä.

Ravitsemustieteen perusteet -opintojakso on pakollinen edeltävä opintojakso Ravitsemus ja elintavat 5 op ja Syömisen sosiokulttuuriset ulottuvuudet 5 op -opintojaksoille. Muutoin kokonaisuuteen kuuluvien opintojaksojen keskinäinen suoritusjärjestys on vapaa.

Arviointi

Suoritukset arvioidaan asteikolla Hyväksytty/Hylätty tai asteikolla 0–5.

Emoyliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Lisätietoja

Verkkovälitteinen info ravitsemustieteen perusopinnoista 17.8.2023 klo 17.00-18.30. Info on avoin kaikille; opintoja vasta harkitseville tai opintojaksoille jo ilmoittautuneille.

Yhteydenotot:
tiina.laurikainen@phkesa.fi
avoin@phkesa.fi
p. 050 3754 977

Lisätietoja hakeutumisesta

Ilmoittaudu opintokokonaisuudelle viimeistään 8.10.2023. Ilmoittautuminen kokonaisuudelle kattaa kaikki alajaksot.

HUOM! Ravitsemustieteen perusteet -opintojakson seuraava toteutus on keväällä 2024. Voit aloittaa opinnot syksyllä opintojaksosta Ravitsemus- ja terveysinformaatio sosiaalisessa mediassa 5 op.

Yksittäiselle jaksolle ilmoittautuminen tapahtuu kunkin jakson kohdalta sivun alareunasta.

Muu informaatio

Mikäli haet aikuiskoulutustukea tämän opintokokokonaisuuden perusteella huomioithan jaksokohtaiset aikataulut. Virallisen opinto-oikeuden myöntää Itä-Suomen avoin yliopisto ja opinto-oikeus on voimassa kunkin yksittäisen opintojakson keston ajan. Ilmoittautuessasi opintokokonaisuudelle opinto-oikeutesi ei siis ole automaattisesti voimassa koko lukuvuotta 1.8.2023-31.7.2024.

Pidätämme oikeudet kaikkiin opetusohjelmaan koskeviin muutoksiin.

Hinta

Kokonaisuuden hinta 300 euroa.

Hinta koostuu 2 osasta:

– Kesäyliopiston perimä maksu on 75 euroa.
– Itä-Suomen avoimen yliopiston perimä osuus 9 euroa / opintopiste.

Itä-Suomen avoin ylipisto myöntää opiskelijalle virallisen opinto-oikeuden. Opinto-oikeus myönnetään jaksokohtaisten ilmoittautumisten ja maksujen perusteella joko a) opintojakson keston ajaksi tai b) 31.7.2024 asti mikäli opintojakson voi suorittaa omassa tahdissa koko lukuvuoden ajan.

Kesäyliopiston maksulla voit opiskella kesäyliopiston opiskelijana lukuvuoden 2023-2024 ajan.

Kesäyliopisto laskuttaa perimänsä osuuden opintojen alussa. Osallistujan on maksettava Itä-Suomen avoimen yliopiston perimä osuus opintojakso kerrallaan Itä-Suomen avoimeen yliopistoon. Opiskelijalle lähetetään ohjeistus elokuussa 2023.

Ilmoittautumiset

09.10.2023 mennessä

Peruutusehdot

Päijät-Hämeen kesäyliopiston peruutusehdot:

Voit perua osallistumisen maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Mikäli perut osallistumisesti tämän jälkeen ja lasku on jo ehditty muodostamaan, perimme koko opintomaksun 75 euroa. Tee peruutus kirjallisesti lähettämällä viesti osoitteeseen avoin@phkesa.fi.

Itä-Suomen avoimen yliopiston peruutusehdot:

Opintomaksuja ei palauteta eikä opintomaksun laskutuksesta luovuta Itä-Suomen avoimen yliopiston opiskelijaksi ilmoittautumisen jälkeen.

Huom!

Online-ilmoittautuminen on päättynyt, ota yhteyttä toimistoon

Kokonaisuuteen kuuluvat koulutukset