Luodaan yhdessä oppimisen iloa

Ravitsemustieteen aineopinnot 35 op, lv. 2023-2024, verkko-opinnot, UEF

Kuvaus

Ravitsemustiede tutkii ravitsemuksen merkitystä terveyden edistämisessä ja sairauksien hoidossa sekä tutkii syömisen merkitystä hyvinvoinnin osatekijänä. Ravitsemustieteen aineopinnoissa syvennetään perusopintoja perehtymällä elintarviketurvallisuuteen, ravitsemustieteen tutkimusmenetelmiin, ravitsemuspolitiikkaan, ravitsemus- ja terveyspsykologiaan ja syömiskäyttäytymiseen.

Aika

01.09.2023 – 31.05.2024

Opintokokonaisuus järjestetään lukuvuoden 2023-2024 aikana. Katso aikataulut sivun lopussa olevista jaksokohtaisista linkeistä.

Virallinen opinto-oikeus on voimassa opetuksen aikataulujen mukaisen ajan.

Paikka

Verkko-opinnot

Kohderyhmä

Ravitsemustieteen opiskelu tarjoaa hyvän mahdollisuuden täydentää ammatillista osaamista ja asiantuntijuutta työelämässä ja sopii esim. opettajille, sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle, liikunnan ja urheilun parissa toimiville, ruokapalvelualalla ja elintarvike-teollisuudessa toimiville sekä kaikille ravitsemuksesta, terveydestä ja omasta hyvinvoinnista kiinnostuneille. Opinnot soveltuvat hyvin myös sivuaineeksi/osaksi tutkintoa esim. sosiaali-, terveys- ja liikuntatieteiden opiskelijoille.

Esitiedot

Ravitsemustieteen perusopinnot. Aineopintojen aloittamisen edellytyksenä on, että perusopintokokonaisuus on suoritettu kokonaan. Tämä koskee myös yksittäisille opintojaksoille ilmoittautumista.

Mikäli olet suorittanut ravitsemustieteen perusopinnot Helsingin yliopiston opetussuunnitelmien mukaisesti, voit joutua täydentämään opintojasi (riippuu milloin opinnot on tehty). Otathan yhteyttä oppiaineen suunnittelijaan ennen aineopintoihin ilmoittautumista.

Opintopisteet

35 op

Sisältö

Ravitsemustieteen aineopinnot ovat aikataulutettuja verkko-opintoja; opintojaksot toteutuvat lukuvuonna 2023-2024 alla olevina ajankohtina:

• Ravitsemuspolitiikka terveyden ja hyvinvoinnin edistäjänä 5 op (4.9.-20.10.2023)
• Elintarviketurvallisuus 5 op (23.10.- 13.12.2023)
• Elintarvikeprosessit 5 op (23.10.- 13.12.2023)
• Terveystieteiden tutkimusmenetelmien perusteet 5 op (8.1.- 15.3.2024)
• Ruoanvalinta ja syömiskäyttäytyminen 5 op (15.1.– 15.3.2024)
• Ravitsemusfysiologia 5 op (18.3. – 31.5.2024)
• Ravitsemustiedon syventävä kirjatentti 5 op (4 krt/ vuosi, tehdään aineopintojen lopussa)

Opintojaksot sisältävät erilaajuisia ja -tyyppisiä tehtäviä, jotka etenevät tietyn aikataulun mukaisesti. Opinnoissa käytetään verkko-oppimisympäristö Moodlea. Opintojesi suunnitteluvaiheessa, tutustuthan opintojaksokohtaisiin aikatauluihin, suoritustapoihin sekä tarvittaviin edeltäviin opintoihin ja huomioi kunkin opintojakson viimeinen ilmoittautumispäivä.

Arviointi

Suoritukset arvioidaan asteikolla Hyväksytty/Hylätty tai asteikolla 0–5.

Emoyliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Lisätietoja

tiina.laurikainen@phkesa.fi
avoin@phkesa.fi
p. 050 3754 977

Lisätietoja hakeutumisesta

Ilmoittautuminen opintokokonaisuudelle 14.08.2023 mennessä. Ilmoittautuminen kokonaisuudelle kattaa kaikki alajaksot.

Yksittäiselle jaksolle ilmoittautuminen tapahtuu kunkin jakson kohdalta sivun alareunasta.

Kesäylipisto lähettää infokirjeen ilmoittautumisen päätyttyä.

Muu informaatio

Mikäli haet aikuiskoulutustukea tämän opintokokokonaisuuden perusteella huomioithan jaksokohtaiset aikataulut. Virallisen opinto-oikeuden myöntää Itä-Suomen avoin yliopisto ja opinto-oikeus on voimassa kunkin yksittäisen opintojakson keston ajan. Ilmoittautuessasi opintokokonaisuudelle opinto-oikeutesi ei siis ole automaattisesti voimassa koko lukuvuotta 01.08.2023-31.07.2024.

Pidätämme oikeudet kaikkiin opetusohjelmaan koskeviin muutoksiin.

Hinta

Opintokokonaisuuden hinta 390 euroa.

Hinta koostuu 2 osasta:

– Kesäyliopiston perimä maksu on 75 euroa.
– Itä-Suomen avoimen yliopiston perimä osuus 9 euroa / opintopiste.

Itä-Suomen avoin yliopisto myöntää opiskelijalle virallisen opinto-oikeuden. Opinto-oikeus myönnetään jaksokohtaisten ilmoittautumisten perusteella joko a) opintojakson keston ajaksi tai b) 31.07.2024 asti mikäli opintojakson voi suorittaa omassa tahdissa koko lukuvuoden ajan.

Kesäyliopiston maksulla voit opiskella kesäyliopiston opiskelijana lukuvuoden 2023-2024.

Kesäyliopisto laskuttaa perimänsä osuuden opintojen alussa. Osallistujan on tehtävä opintojaksokohtainen ilmoittautuminen ja maksu Itä-Suomen avoimeen yliopistoon. Osallistujalle lähetetään infokirje elokuussa.

Ilmoittautumiset

24.08.2023 mennessä

Peruutusehdot

Päijät-Hämeen kesäyliopiston peruutusehdot:

Voit perua osallistumisen maksutta 14.08.2023 mennessä. Sen jälkeen tehdyissä ilmoittautumissa osallistumisen voi perua maksutta 7 vrk kuluessa ilmoittautumisesta. Mikäli perut osallistumisesti yli 7 vrk jälkeen ilmoittautumisesta ja lasku on jo ehditty muodostamaan, perimme koko opintomaksun 75 euroa. Tee peruutus kirjallisesti lähettämällä viesti osoitteeseen avoin@phkesa.fi.

Itä-Suomen avoimen yliopiston peruutusehdot:

Opintomaksuja ei palauteta eikä opintomaksun laskutuksesta luovuta Itä-Suomen avoimen yliopiston opiskelijaksi ilmoittautumisen jälkeen.

Huom!

Online-ilmoittautuminen on päättynyt, ota yhteyttä toimistoon

Kokonaisuuteen kuuluvat koulutukset