Koulutukset

Ravitsemustieteen aineopinnot 35 op, lv. 2022-2023, verkko-opinnot

Kuvaus

Ravitsemustiede selvittää ravitsemuksen merkitystä terveyden edistämisessä ja sairauksien hoidossa sekä hyvinvoinnin osatekijänä. Opinnot tarjoavat mahdollisuuden täydentää ammatillista osaamista ja asiantuntijuutta työelämässä ja sopivat mm. opettajille, sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle, liikunnan ja urheilun parissa toimiville, ruokapalvelualalla ja elintarviketeollisuudessa toimiville, alan opiskelijoille, opintoihin tähtääville ja sivuaineeksi/osaksi tutkintoa. 

Aineopintoihin kuuluvat opintojaksot ovat:

 

Avoin yo: Elintarvikeprosessit 

Avoin yo: Elintarviketurvallisuus 

Avoin yo: Ravitsemusfysiologia 

Avoin yo: Ravitsemuspolitiikka terveyden ja hyvinvoinnin edistäjänä 

Avoin yo: Ravitsemustiedon syventävä kirjatentti 

Avoin yo: Ruoanvalinta ja syömiskäyttäytyminen 

Avoin yo: Terveystieteiden tutkimusmenetelmien perusteet

 

Yksittäiset jaksot päivitetään tähän opetusohjelmaan elokuussa.

Aika

01.09.2022 – 31.07.2023

Opintokokonaisuus järjestetään lukuvuoden 2022-2023 aikana. Virallinen opinto-oikeus on voimassa opetuksen aikataulujen mukaisen ajan. Katso aikataulut kohdasta sisältö.

Paikka

Verkko-opinnot oppimisympäristö Moodlessa

Kohderyhmä

Ravitsemustieteen opiskelu tarjoaa hyvän mahdollisuuden täydentää ammatillista osaamista ja asiantuntijuutta työelämässä ja sopii esim. opettajille, sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle, liikunnan ja urheilun parissa toimiville, ruokapalvelualalla ja elintarvike-teollisuudessa toimiville sekä kaikille ravitsemuksesta, terveydestä ja omasta hyvinvoinnista kiinnostuneille. Opinnot soveltuvat hyvin myös sivuaineeksi/osaksi tutkintoa esim. sosiaali-, terveys- ja liikuntatieteiden opiskelijoille.

Esitiedot

Ravitsemustieteen perusopinnot. Voit aloittaa aineopinnot vaikka sinulla on perusopinnot vielä kesken tai jos opiskelet esim. aikuiskoulutustuella, voit tehdä perus- ja aineopintoja yhtäaikaa. Aineopintojen kokonaisuutta ei kuitenkaan saa täyteen ilman perusopintoja.

Mikäli olet suorittanut ravitsemustieteen perusopinnot Helsingin yliopiston opetussuunnitelmien mukaisesti, voit joutua täydentämään opintojasi riippuen siitä milloin opinnot on tehty. Lähetäthän kopion perusopintojen todistuksesta osoitteeseen avoin@phkesa.fi niin tarkistamme aiempien opintojesi kelpoisuuden.

Opintopisteet

35 op

Sisältö

Ravitsemustiede tutkii ravitsemuksen merkitystä terveyden edistämisessä ja sairauksien hoidossa sekä tutkii syömisen merkitystä hyvinvoinnin osatekijänä. Ravitsemustieteen aineopinnoissa syvennetään perusopintoja perehtymällä elintarviketurvallisuuteen, ravitsemustieteen tutkimusmenetelmiin, ravitsemuspolitiikkaan, ravitsemus- ja terveyspsykologiaan ja syömiskäyttäytymiseen.

Voit hakea yliopiston tutkinto-opiskelijaksi valintakokeella/todistusvalinnalla.

Aineopintoihin kuuluvat opintojaksot:

Ravitsemuspolitiikka terveyden ja hyvinvoinnin edistäjänä 5 op (1.9.-21.10.2022)
Elintarviketurvallisuus 5 op (24.10.-14.12.2022)
Elintarvikeprosessit 5 op (24.10.-14.12.2022)
Terveystieteiden tutkimusmenetelmien perusteet 5 op (9.1.-17.3.2023)
Ruoanvalinta ja syömiskäyttäytyminen 5 op (9.1.-17.3.2023)
Ravitsemusfysiologia 5 op (20.3.-31.5.2023)
Ravitsemustiedon syventävä kirjatentti 5 op (4 krt/ vuosi, tehdään aineopintojen lopussa).

Suoritustapa

Verkko-opinnot Moodlessa.

Arviointi

Suoritukset arvioidaan asteikolla hyväksytty-hylätty / 0–5.

Emoyliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Lisätietoja

avoin@phkesa.fi

Lisätietoja hakeutumisesta

Ilmoittautuminen opintokokonaisuudelle 14.8.2022 mennessä. Kesäylipisto lähettää infokirjeen ilmoittautumisen päätyttyä.

Muu informaatio

Mikäli haet aikuiskoulutustukea tämän opintokokokonaisuuden perusteella huomioithan jaksokohtaiset aikataulut. Virallisen opinto-oikeuden myöntää Itä-Suomen avoin yliopisto ja opinto-oikeus on voimassa kunkin yksittäisen opintojakson keston ajan. Ilmoittautuessasi opintokokonaisuudelle opinto-oikeutesi EI siis ole automaattisesti voimassa koko lukuvuotta 1.8.2022-31.7.2023.

Pidätämme oikeudet kaikkiin opetusohjelmaan koskeviin muutoksiin.

Hinta

Opintokokonaisuuden hinta 365 euroa.

Hinta koostuu 2 osasta:
– Kesäyliopiston perimä maksu on 50 euroa.
– Itä-Suomen avoimen yliopiston perimä osuus 9 euroa / opintopiste.

Itä-Suomen avoin yliopisto myöntää opiskelijalle virallisen opinto-oikeuden. Opinto-oikeus myönnetään jaksokohtaisten ilmoittautumisten perusteella joko a) opintojakson keston ajaksi tai b) 31.7.2023 asti mikäli opintojakson voi suorittaa omassa tahdissa koko lukuvuoden ajan.

Kesäyliopiston maksulla voit opiskella kesäyliopiston opiskelijana lukuvuoden 2022-2023 ajan sekä syksyn 2023.

Kesäyliopisto laskuttaa perimänsä osuuden opintojen alussa.

Osallistujan on tehtävä opintojaksokohtainen ilmoittautuminen ja maksu Itä-Suomen avoimeen yliopistoon. Osallistujalle lähetetään infokirje elokuussa.

Ilmoittautumiset

14.08.2022 mennessä

Peruutusehdot

Päijät-Hämeen kesäyliopiston peruutusehdot:
Voit perua osallistumisen maksutta, jos teet sen viimeistään viimeisenä ilmoittautumispäivänä. Mikäli perut osallistumisesti tämän jälkeen ilmoittautumisesta ja lasku on jo ehditty muodostamaan, perimme koko opintomaksun 50 euroa. Tee peruutus kirjallisesti lähettämällä viesti osoitteeseen avoin@phkesa.fi.

Itä-Suomen avoimen yliopiston peruutusehdot:
Opintomaksuja ei palauteta eikä opintomaksun laskutuksesta luovuta Itä-Suomen avoimen yliopiston opiskelijaksi ilmoittautumisen jälkeen.

Huom!

Online-ilmoittautuminen on päättynyt, ota yhteyttä toimistoon