Koulutukset

Metsämieli-vetäjäkoulutus

Kuvaus

Metsämieli kutsuu polulle kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia, ihmisyyttä ja itsensä tuntemista. Metsämieli-menetelmä perustuu luonnon tutkittuihin hyvinvointi- ja terveysvaikutuksiin, joita tehostetaan erilaisin luonnon inspiroimin harjoittein. Metsämieli-harjoittelu koostuu läsnäoloa ja palautumista lisäävistä harjoitteista sekä voimavaroja ja mielentaitoja vahvistavista harjoitteista. Säännöllinen Metsämieli-harjoittelu mm. kasvattaa voimavaroja ja joustavuutta, edistäen tietoisuutta ja tyytyväisyyttä omassa arjessamme.

Aika

27.05.2023

klo 9.00-17.00

Paikka

Liikuntakeskus Pajulahti, Pajulahdentie 167, Nastola (paikkakunta Lahti)

Kohderyhmä

Metsämieli-vetäjäkoulutus on tarkoitettu mm. ohjelma- ja tapahtumapalvelujen tuottajille, hyvinvointivalmentajille, opettajille ja ohjaajille, eräoppaille ja muille ammattiryhmille, jotka haluavat hyödyntää Metsämieli-harjoituksia omassa työssään. Koulutuksen pääsyvaatimuksena on luonto- tai ohjelmapalveluiden vahva kokemus, soveltuva harrastustausta tai muun alan soveltuva koulutus.

Metsämieli-menetelmään tutustuminen oman hyvinvointisi näkökulmasta on suositeltavaa aloittaa erillisellä Metsämieli-peruskurssilla, joita järjestämme 23.9.2022 sekä 29.4.2023.

Sisältö

Koulutuksessa keskitymme harjoitteiden taustoittamiseen, ohjaamisen harjoitteluun sekä kunkin omiin vahvuuksiin perustuvan tuoteaihion suunnitteluun.

Osallistujat saavat omaan käyttöönsä Metsämieli-harjoitekokoelman sekä dropbox-aineistokansion. Koulutuksen hyväksytysti suorittaneet saavat todistuksen sekä pätevyyden ohjata siemen- ja taimitason Metsämieli-harjoitteita. Koulutus antaa myös valmiuksia Metsämieli-ohjaajakoulutukseen hakeutumiseen. Metsämieli-vetäjä saa halutessaan yhteystietonsa näkyville metsamieli.fi-sivuston ohjaajalistalle.

Koulutuspäivän ohjelma:
9:00 Koulutuksen avaus ja tavoitteet
9:30 Metsämieli-menetelmän viitekehys -luento
11:30 Lounas
12:30 Metsämieli-harjoitukset lähimaastossa
14:00 Metsämieli-ohjausharjoitukset
15:00 Tauko
15:30 Metsämieli-vetäjänä toimiminen, jatkotehtävän ohjeistus
17:00 Koulutuksen päätös

Koulutus sisältää myös ennakkotehtävän sekä palautettavan jatkotehtävän, josta saa kouluttajalta henkilökohtaisen palautteen. Jatkotehtävän palautuksella on 3 kuukauden määräaika.

Kouluttajat

Elina Lilja / Mielen Liekki, Metsämieli-kouluttaja, Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti

Elina on toiminut vuodesta 2017 lähtien yrittäjänä tarjoten luontolähtöisiä hyvinvointi- ja palautumispalveluita sekä koulutuksia. Mielen liekki -yrityksen palveluvalikoimaan kuuluvat
Metsämieli-koulutukset ja -ohjaukset, ratkaisukeskeinen lyhytterapia, työnohjauspalvelut,
mindfulness- ja rentoutusohjaukset sekä tietoisen läsnäolon kehollisempina lajeina yin-jooga sekä asahi-terveysliikunta. Aiemmin hän on toiminut mm. HR-alalla.

Lisätietoja

Anne Prusila, puh. 050 5361 013 tai toimisto@phkesa.fi

Lisätietoja hakeutumisesta

Ilmoittaumiset 11.5.2023 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.
Ilmoittautuminen muuttuu sitovaksi 12.5.2023 ja peruutusehdot astuvat voimaan.

Koulutukseen otetaan enintään 15 osallistujaa. Kutsu koulutukseen lähetetään sähköpostitse ilmoittautumisajan päätyttyä. Ilmoittautumisajan jälkeen voi tiedustella vapaita opiskelupaikkoja kesäyliopiston toimistosta.

Muu informaatio

Tutustu Metsämieli-menetelmään: www.metsamieli.fi

Hinta

245 €, sisältää opetuksen, sähköisen koulutusmateriaalin ja osallistumistodistuksen.

Ilmoittautumiset

11.05.2023 mennessä

Peruutusehdot

Peruutusmaksu 50 % hinnasta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko hinnan.