Koulutukset

Metsämieli-ohjaajakoulutus 2 op

Kuvaus

Metsämieli kutsuu polulle kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia, ihmisyyttä ja itsensä tuntemista. Metsämieli-menetelmä perustuu luonnon tutkittuihin hyvinvointi- ja terveysvaikutuksiin, joita tehostetaan erilaisin luonnon inspiroimin harjoittein. Metsämieli-harjoittelu koostuu läsnäoloa ja palautumista lisäävistä harjoitteista sekä voimavaroja ja mielentaitoja vahvistavista harjoitteista. Säännöllinen Metsämieli-harjoittelu mm. kasvattaa voimavaroja ja joustavuutta, edistäen tietoisuutta ja tyytyväisyyttä omassa arjessamme.

Metsämieli-ohjaajakoulutus (2 op) on tarkoitettu ammattilaisille, jotka haluavat hyödyntää Metsämieli-menetelmää monipuolisesti omassa työssään, esim. vapaaehtoistoiminnassa, kuntoutus- ja valmennusalalla, kasvatus- ja opetusalalla, ohjelmapalveluissa tai matkailutuotteissa.

Aika

03.11. – 04.11.2023

perjantaina klo 10.00-18.15
lauantaina klo 9.00-17.30

Paikka

Liikuntakeskus Pajulahti, Pajulahdentie 167, Nastola (paikkakunta Lahti)

Kohderyhmä

Koulutuksen pääsyvaatimuksena on vähintään jokin seuraavista:
• luontoalan koulutus tai pitkäaikainen vapaaehtoistyö luontotoiminnan parissa
• psyykkisen hyvinvoinnin koulutustausta (esim. kasvatus- tai opetusala, sosiaali- ja terveydenhuolto)
• Metsämieli-peruskurssin ja/tai vetäjäkoulutuksen suorittaminen.

Osallistujalta edellytetään riittäviä fyysisiä ja psyykkisiä valmiuksia: Rauhallinen 2-3 kilometrin kävely ja seisahtelu luonnossa sujuu ponnistuksitta. Osallistujalla on jaksamista vuorovaikutukseen, arvostavaan keskusteluun, kuuntelemiseen ja keskittymiseen. Metsämieli-vetäjäkoulutuksen käyminen ensin on suositeltavaa, mikäli osallistujalla ei ole aikaisempaa kokemusta ryhmien ohjaamisesta luontoympäristössä.

Sisältö

Koulutuksessa perehdymme luonnon hyvinvointivaikutusten hyödyntämiseen, mielentaitojen merkitykseen arjessa sekä Metsämieli-menetelmän soveltamiseen ja harjoitusten ohjaamiseen. Koulutus antaa eväitä omien voimavarojen huoltamiseen sekä konkreettista osaamista Metsämieli-harjoitusten hyödyntämiseksi osana omaa työtä.

Osallistujat saavat omaan käyttöönsä Metsämieli-harjoitekokoelman sekä laajan dropbox-aineistokansion. Koulutuksen hyväksytysti suorittaneet saavat todistuksen sekä pätevyyden ohjata kaikkia Metsämieli-harjoitteita (siemen-, taimi- ja puu-tasot). Metsämieli-ohjaaja saa halutessaan yhteystietonsa näkyville metsamieli.fi -sivuston ohjaajalistalle.

Koulutuspäivien ohjelma (muutokset mahdollisia):

Päivä 1
10:00 Koulutuksen avaus ja tavoitteet
10:30 Metsämieli-menetelmän ydinteemat -luento
12:00 Lounas
13:00 Metsämieli-harjoitukset lähimaastossa
14:15 Tauko
14:30 Metsämieli-ohjausharjoitukset lähimaastossa
16:30 Metsämielen soveltaminen eri asiakasryhmille
17:30 Valmistautuminen ohjausharjoituksiin
18:15 Koulutuspäivän päätös

Päivä 2
9:00 Päivän avaus ja tavoitteet
9:15 Metsämieli-ohjausharjoitukset lähimaastossa
12:00 Lounas
13:00 Ohjaamisen taidot -luento
14:15 Osaamistasojen kartoitus, vahvuudet ja harjoitussuunnitelma
15:15 Tauko
15:30 Metsämieli-tuotteistus
16:30 Jatkotehtävien ja loppuraportin ohjeistus
17:30 Koulutuksen päätös

Koulutus sisältää myös ennakkotehtävän sekä koulutuspäivien jälkeen toteutettavan jatkotehtävän. Jatkotehtävän palautuksella on kuukauden määräaika.

Kouluttajat

Elina Lilja / Mielen Liekki, Metsämieli-kouluttaja, työohjaaja ja ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti

Elina on toiminut vuodesta 2017 lähtien yrittäjänä tarjoten luontolähtöisiä hyvinvointi- ja palautumispalveluita sekä koulutuksia. Mielen liekki -yrityksen palveluvalikoimaan kuuluvat
Metsämieli-koulutukset ja -ohjaukset, ratkaisukeskeinen lyhytterapia, työnohjauspalvelut, mindfulness- ja rentoutusohjaukset sekä tietoisen läsnäolon kehollisempina lajeina yin-jooga sekä asahi-terveysliikunta. Aiemmin hän on toiminut mm. HR-alalla.

Lisätietoja

Anne Prusila, puh. 050 5361 013 tai toimisto@phkesa.fi

Lisätietoja hakeutumisesta

Ilmoittaumiset 19.10.2023 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.
Ilmoittautuminen muuttuu sitovaksi 20.10.2023 ja peruutusehdot astuvat voimaan.

Koulutukseen otetaan enintään 12 osallistujaa. Kutsu koulutukseen lähetetään sähköpostitse ilmoittautumisajan päätyttyä. Ilmoittautumisajan jälkeen voi tiedustella vapaita opiskelupaikkoja kesäyliopiston toimistosta.

Muu informaatio

Tutustu Metsämieli-menetelmään: www.metsamieli.fi

Päijät-Hämeen kesäyliopiston seuraava Metsämieli-peruskurssi järjestetään 30.9.2023. Koulutukseen voit tutustua tästä.

Hinta

425 €, sisältää opetuksen, sähköisen koulutusmateriaalin ja osallistumistodistuksen.

Yöpyminen Pajulahdessa mahdollista omalla kustannuksella. Majoitusvarauksissa pyydämme ottamaan yhteyttä suoraan Pajulahteen.

Ilmoittautumiset

19.10.2023 mennessä

Peruutusehdot

Peruutusmaksu 50 % hinnasta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko hinnan.