Koulutukset

Luontojooga ohjaajakoulutus, toukokuu 2022

Kuvaus

Opiskele ammattitaitoiseksi luontojoogan ohjaajaksi sekä luontovalmentajaksi turvallisesti monimuotokoulutuksena Päijät-Hämeen upeissa luontokohteissa.

Luontojooga ohjaajakoulutuksen suorittamalla pätevöidyt luonnon joogaohjaajaksi sekä luontovalmentajaksi. Koulutukseen osallistuminen ei edellytä aiempaa joogan osaamista.

Koulutus on monimuotokoulutusta, jossa yhdistyy sekä lähiopetus että etäopetus kouluttajan ohjaamana. Lähiopetuksen turvallisuus taataan tarpeeksi isoilla koulutustiloilla sekä osittain ulkona tapahtuvalla opetuksella.

Aika

30.05. – 13.11.2022

Katso tarkempi aikataulu kohdasta SUORITUSTAPA.

Paikka

Päijät-Hämeen kesäyliopisto, Lahden tiedepuisto,
Niemenkatu 73 sekä Päijät-Hämeen luontokohteet

Kohderyhmä

Liikunta- ja hyvinvointialojen sekä opetus- ja terveysalan ammattilaiset kuin myös terapeuttisilla aloilla työskentelevät. Osallistuminen ei edellytä aiempaa joogan tuntemusta.

Sisältö

– Joogaharjoitukset sisällä ja ulkona (opit tuomaan luonnon elementtejä myös sisällä tapahtuvaan joogaan)
– Täydellisen rentoutumisen oppiminen
– Luontoyhteys ja luontoterapia
– Suomen luonnon terveyttä tuovat elementit
– Meditaatio
– Kalevalaisuus ja perinteet
– Aistit ja niiden havaitseminen hoitavassa tarkoituksessa
– Suomen luonnon elementit
– Vesivaellus, talviuinti ja niiden ohjaaminen
– Suomen luonnosta saatavien hoitavien ja parantavien tuotteiden valmistus (esim. pihkavoide ja metsäöljy)
– Hyvän olon tapahtumien ja retriittien järjestämisen oppiminen
– Kuivakuppaus ja muut tervettä tukevat hoidot
– Luontokohteisiin tutustumisen
– Erilaisten ryhmien ohjaus

Kouluttajat

Anne Kyyhkynen ja Mira Kukko

Anne Kyyhkynen on elämän kokemuksellisia puolia arvostava iloinen ja rakastava persoona. Hän on joogaopettaja, joka on erikoistunut terapeuttiseen joogaan. Hän on myös luontovalmentaja, Asahiterveysliikunnan ohjaaja, Vesivaellus opettaja, talviuintiohjaaja, sanataideohjaaja, meditaatio-ohjaaja sekä aistiohjaajamisen kouluttaja ja luontojooga ohjaaja kouluttaja että artesaani.

Mira Kukko on lempeyttä itseä kohtaan opiskeleva etsijä. Hän on Luonto joogaohjaaja, sosionomi, lähihoitaja, aromaterapeuttinen hoitaja, pihkassa pihkaan ja Suomen luonnon kasveihin. Mira ei vieläkään ole oppinut pitämään hirvikärpäsistä, mutta pärjää niiden kanssa. Lähes kaikki muut elävät olennot ovat hänestä rakastettavia ja tutustumisen arvoisia.

Koulutuksessa on lisäksi vierailevia kouluttajia.

Suoritustapa

Koulutus koostuu 3 koulutusjaksosta, jotka sisältävät sekä lähiopetusta että itsenäistä ja ohjattua verkko- ja etätyöskentelyä. Osa opetuksesta järjestetään Päijät-Hämeen kesäyliopistolla sisätiloissa, osa Päijät-Hämeen alueen luontokohteissa.

Koulutuspäivät ovat:

Lähiopetusjaksot
30.5-3.6. ja 6.6.-10.6.2022

Etätyöskentely
13.6-11.11.2022

Lähiopetusjakso
12-13.11.2022

Lähiopetuksen tiedot tarkentuvat. Osa päivistä on Päijät-Hämeen kesäyliopiston tiloissa ja osa luontokohteissa.

Etäopiskelun aikana tehdään kirjalliset tehtävät, ohjaajaharjoittelu sekä lopputyö kouluttajan tukemana. Kouluttaja voi tarvittaessa tulla Lahden luonnossa sijaitseviin kohteisiin avustamaan opiskelijoita, jotta ohjaamisen harjoittaminen voisi edistyä parhaalla mahdollisella tavalla.

Lisätietoja

Sisältöä koskevat asiat:
Anne Kyyhkynen, pääkouluttaja
anne.kyyhkynen@gmail.com
040-7428716

Koulutuksen järjestelyjä ja ilmoittautumista koskevat asiat:
Tiina Laurikainen, suunnittelija
tiina.laurikainen@phkesa.fi
050-3754977

Lisätietoja hakeutumisesta

Ilmoittautumiset 1.5.2022 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Ilmoittautuminen muuttuu sitovaksi 2.5.2022 ja peruutusehdot astuvat voimaan.

Kutsu koulutukseen lähetetään sähköpostitse ilmoittautumisajan päätyttyä.

Koulutus toteutuu, mikäli ilmoittautumisia tulee tarpeeksi määräaikaan mennessä. Koulutukseen otetaan enintään 10 osallistujaa. Ilmoittautumisajan jälkeen voi tiedustella vapaita opiskelupaikkoja kesäyliopiston toimistosta.

Muu informaatio

Koulutuksella on Patentti- ja rekisterihallituksen hyväksymä tavaramerkki, jota vain tämän koulutuksen suorittaneet saavat käyttää.

Hinta

1445 euroa.

Laskutetaan oletusarvoisesti 3 erässä. Mikäli toivot laskutusta useammassa erässä, kirjoita haluamiesi erien määrä ilmoittautumislomakkeen lisätietoja-kenttään. (Huomioi, että koulutus tulee olla maksettu noin kuukausi ennen koulutuksen päättymistä)

Hinta sisältää:
-monipuolisen opetuksen ja opetukseen liittyvän sähköisen materiaalin
– kirjallisten tuotosten tarkistamisen ja palautteet niistä
– lopputyön ohjauksen ja arvioinnin
– diplomin pätevyydestä koulutuksen päätyttyä
– opettajat ovat opiskelijoiden tukena koulutukseen liittyvissä aiheissa koko opiskelun ajan

Osallistuja vastaa itse omista ruokailu- ja matkustuskustannuksista, niin kesäyliopistoon kuin luontokohteisiin mentäessä, sekä myös mahdollisista majoituskustannuksista ja vaatetuksesta / varustuksista, joita mahdollisesti tarvitsee luontokohteissa.

Ilmoittautumiset

01.05.2022 mennessä

Peruutusehdot

Peruutusmaksu 50 % hinnasta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko hinnan.