Koulutukset

Luokanopettajan englannin suullisen kielitaidon työkalupakki 1 op -verkkokurssi (jatkuva haku kevään ajan)

Aika

19.01. – 08.06.2022

Kurssin voi aloittaa joustavasti välillä 19.1.-4.5.2022. Kurssi kestää 5 viikkoa.
Ei työskentelyä viikolla 9.

Paikka

Päijät-Hämeen kesäyliopisto, verkkokurssi

Kohderyhmä

Verkkokurssi on suunnattu luokanopettajille englannin kielen suullisen kielitaidon tukemiseen ja englannin kieliopetuksen varhentamiseen 1.-2. luokilla.

Tavoite

Opiskelija:
• kehittää ja oppii englannin kielen ääntämistä sekä tuottaa englanninkielistä puhetta
• saa ideoita englannin kielen varhentamiseen alaluokilla
• tuottaa työhönsä soveltuvan projektityön

Sisältö

Kurssilla kehitetään suullista kielitaitoa ja saadaan ääntämisen oppimiseen työkalu, jota voi hyödyntää opetuksessa. Kurssilla käydään läpi englannin kielen ääntämismerkit, harjoitellaan yksittäisiä äänteitä, intonaatiota sekä sana- ja lausepainoa ja tutustutaan britti-, amerikan- ja australianenglannin eroihin. Kurssilta saa ideoita englannin kielen käyttämiseen alaluokilla mm. seuraavista aiheista: numerot, värit, tervehdykset, leikit, ruuat, kehonosat, vuodenajat, juhlat, vaatteet ja koulusanastoa.

Kouluttajat

Englannin kielen opettaja, MA (TESOL), FM, Maarit Pönkänen

Suoritustapa

Opettajalle palautetaan suullisia ja kirjallisia harjoitustehtäviä, joista saa henkilökohtaisen palautteen. Lisäksi opiskelija tuottaa omaan työhön soveltuvan pienimuotoisen projektityön, jota on mahdollista hyödyntää myöhemmin opetuksessa. Kurssin keskustelualueella on mahdollista kysyä tehtävistä ja ääntämisestä sekä ideoida lisää kielen opetustapoja muiden kanssa. Kurssilla ei ole verkkotapaamisia, vaan voit opiskella oman aikataulusi mukaan.

Kurssi toteutetaan kokonaan verkko-opintoina, jota varten osallistuja tarvitsee Internet-yhteyden, selaimen (Firefox), kuulokkeet mikrofonilla ja perustaidot tietokoneen käytöstä. Verkkoympäristön käyttäjätunnus ja salasana lähetetään sähköpostitse ilmoittautumisen jälkeen. Käyttäjätunnus on voimassa kahden viikon ajan kurssin päättymisestä itsenäistä kertaamista varten.

Lisätietoja

Anne Prusila, p. 050 5361 013 tai toimisto@phkesa.fi

Lisätietoja hakeutumisesta

Kurssille on jatkuva ilmoittautuminen kevään ajan. Sitovat ilmoittautumiset 4.5.2022 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella osoitteessa www.phkesa.fi. Kun olet ilmoittautunut kurssille, saat verkkoympäristön tunnukset sähköpostiisi kahden arkipäivän sisällä.

Hinta

235 €

Ilmoittautumiset

04.05.2022 mennessä