Koulutukset

Lahden tiedetunnit syksy 2023 (maksuttomat yleisöluennot)

Kuvaus

Päijät-Hämeen kesäyliopisto tarjoaa syksyn 2023 aikana kaksi maksutonta yleisöluentoa yhteistyössä Lahden Yliopistokampuksen kanssa. Luentojen avulla virittäydytään tiedepäivän tunnelmiin ja tuodaan esille Päijät-Hämeen alueella tai alueesta tehtävän tutkimus- ja kehitystyön tuloksia ja merkitystä alueelle. Lahden tiedepäivä järjestetään 21.11.2023.

Lahden tiedepäivä on kaikille avoin ja maksuton tiedetapahtuma. Tapahtuman järjestävät LAB-ammattikorkeakoulu, Lahden Yliopistokampus, Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Vierumäen kampus ja Päijät-Hämeen hyvinvointialue.

Paikka

Luennot ovat etäluentoja ja niitä voi seurata Päijät-Hämeen kesäyliopiston Youtube-kanavan kautta. Luennot ovat nähtävillä kanavalla Lahden tiedepäivään saakka.

Kohderyhmä

Luennot ovat maksuttomia ja avoimia kaikille kiinnostuneille.

Sisältö

21.9.2023 klo 15.00-16.00
Miten luonto vaikuttaa hyvinvointiimme ja terveyteemme?

Puhujana dosentti, FT Riikka Puhakka.

Puhakka työskentelee akatemiatutkijana Helsingin yliopiston Bio- ja ympäristötieteellisessä tiedekunnassa Lahden yliopistokampuksella. Puhakan vetämässä, Suomen Akatemian rahoittamassa NATUREWELL-hankkeessa (2019–2025) tutkitaan, miten luonto vaikuttaa kaupunkilaisnuorten hyvinvointiin ja terveyteen.

18.10.2023 klo 15.00-16.00
Loppu pikamuodille – miltä kestävämpi muodin tulevaisuus näyttää kuluttajille?

Puhujina työelämäprofessori Sami Sykkö ja apulaisprofessori Jenni Sipilä, LUT-yliopisto.

Sami Sykkö on muodin moniosaaja ja huippuasiantuntija. Hän on pitkän ja vaikuttavan uransa aikana toiminut muun muassa Gloria-lehden päätoimittajana, Fashion Finlandin päätoimittajana ja liiketoimintajohtajana sekä LUT-yliopiston työelämäprofessorina.

Jenni Sipilä on kuluttajakäyttäytymisen tutkija, dosentti ja intohimoinen akateemikko. Hänen työnsä keskittyy kestävään kuluttamiseen, jota hän tutkii parhaillaan Suomen Akatemian rahoittamassa hankkeessaan. Akateemisen työnsä ohessa hän kommentoi kestävän kuluttamisen aihepiiriä mediassa ja toimii kouluttajana ja asiantuntijana monenlaisilla foorumeilla.  

Lisätietoja hakeutumisesta

Yhdellä ilmoittautumisella saat katseluoikeuden molemmille tiedetunneille ja tallenteisiin. Ohjeet luennolle osallistumiseen lähetetään kunakin luentopäivänä ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Osallistumisohjeet lähetetään luentopäivänä klo 14.00 mennessä.

Hinta

Maksuton yleisöluento

Ilmoittautumiset

Jatkuva haku