Luodaan yhdessä oppimisen iloa

Konkurssiprosessi käytännönläheisesti (verkko)

Kuvaus

Tiukat ja epävakaat taloudelliset ajat ovat lisänneet konkurssien määrää. Tilastokeskuksen tilastojen mukaan syyskuu 2023 oli vireille laitettujen konkurssien määrän osalta synkin kahteenkymmeneenviiteen vuoteen. Patentti- ja rekisterihallituksen mukaan (9.11.2023) konkurssi-ilmoituksia oli jätetty yhteensä jo 1654 kappaletta eri toimialoilla vuoden 2023 aikana.

Tässä verkkokoulutuksessa perehdytään konkurssiprosessin erilaisiin näkökohtiin: omiin saataviin, kirjanpitäjän erityisoikeuksiin, konkurssivalvonnan tärkeyteen, takaisinsaantiin ja velkojan asemaan tilanteessa, jossa yrityssaneeraus on epäonnistunut.

Aika

14.03.2024

klo 12.00-16.00

Paikka

Verkkokoulutus (Teams)

Koulutus toteutetaan yhteistyössä Mikkelin kesäyliopiston kanssa.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu asianajajille, tilintarkastajille, kirjanpitäjille, pankkien toimihenkilöille, virkamiehille ja yrittäjille, jotka työssään tai yrityksensä toiminnassa toimivat aloilla, joissa kohtaavat konkursseja tai yhteistyötahon, jolloin konkurssi olisi omalle yritykselle kohtalokas tapahtuma.

Tavoite

Koulutuksen aikana saat tietoa ja vinkkejä osallistavien ja maksuttomien digitaalisten työvälineiden käytöstä ja niiden hyödyntämistä kasvatuksen ja opetuksen tukena. Lisäksi pääset kokeilemaan erilaisten osallistavien ja pelillistävien välineiden käyttöä!

Sisältö

Verkkokoulutuksessa perehdytään konkurssiprosessin erilaisiin näkökohtiin: omiin saataviin, kirjanpitäjän erityisoikeuksiin, konkurssivalvonnan tärkeyteen, takaisinsaantiin ja velkojan asemaan tilanteessa, jossa yrityssaneeraus on epäonnistunut.

• Mitä tarkoittaa omalle saatavalle?
• Kirjanpitäjien erityisoikeudet
• Konkurssivalvonnan tärkeydestä
• Epäonnistuneen yrityssaneerauksen vaikutus
• velkojien asemaan
• Takaisinsaantiasiat

Kouluttajat

Asianajaja, osakas Jussi Laakkonen, Asianajotoimisto Fenno Oy.

Jussi Laakkonen on toiminut pesänhoitajana tai velkojan edustajana sadoissa konkurssiprosessissa. Lisäksi hänellä on erittäin laaja kokemus yrityssaneerauksista ja erilaisista vapaaehtoisista terveytysjärjestelyistä. Laakkonen on edustanut eri velkojia useissa maksukyvyttömyysmenettelyihin liittyvissä oikeudenkäynneissä, aina korkeimpaan oikeuteen saakka.

Lisätietoja

Koulutuksen sisältö ja toteutus:
Mikkelin kesäyliopisto, koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi

Ilmoittautuminen ja laskutus:
Päijät-Hämeen kesäyliopisto, toimisto@phkesa.fi

Lisätietoja hakeutumisesta

Ilmoittautumiset 28.2.2024 mennessä. Ilmoittautuminen muuttuu sitovaksi 29.2.2024 ja peruutusehdot astuvat voimaan.

Kutsu koulutukseen lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä. Ilmoittautumisajan jälkeen voi tiedustella vapaita opiskelupaikkoja kesäyliopiston toimistosta.

Hinta

190 € sisältää opetuksen, koulutusmateriaalin ja osallistumistodistuksen pyydettäessä.

Ilmoittautumiset

12.03.2024 mennessä

Peruutusehdot

Peruutusmaksu 50 % hinnasta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko hinnan.