Luodaan yhdessä oppimisen iloa

Kestävä urbaani viherryttäminen (LAB-opiskelijat maksuton)

Kuvaus

Kurssilla tutustutaan urbaanien kasvirakenteiden suunnitteluun ja toteutukseen sekä niiden merkitykseen kestävän kehityksen edistämisessä. Kurssin aikana opitaan, miten kasvillisuus ja ekologisuus ovat tehokas systeeminen työkalu kestävien kaupunkirakenteiden luomisessa.

Kurssin toteuttaa Päijät-Hämeen kesäyliopisto yhdessä Lahden Yliopistokampuksen kanssa. Sisältöä ovat tuottaneet Helsingin yliopiston, LUT-yliopiston, LAB-ammattikorkeakoulun opettajat ja tutkijat sekä mm. Lahden ja Heinolan kaupunkien asiantuntijat.

”Vehreä, viihtyisä ja kestävä kaupunkiympäristö” – johdatus aiheeseen pidetään to 11.1. klo 14-18 Lahti, Niemenkatu 73 tilat. Iltapäivän aikana käydään läpi kurssin teemoja, esitellään laajemmin systeemistä ajattelua ja kestävän kehityksen periaatteita ja monitieteisyyttä. Aloitussession laajuus on 1 op. Aloitussession vetää Taina Suonio, tutkija, maisemasuunnittelija, puutarhuri.

Aloitussessioon ei ole mahdollista osallistua etäyhteydellä eikä siitä ole tulossa tallennetta. Aloitussessioon osallistuminen ei ole pakollinen, mutta osallistuneet saavat siitä yhden opintopisteen (1op).

Aika

11.01. – 22.05.2024

Tutustu teemamoduuleiden aikatauluihin ja tarkempiin tietoihin sivun alareunassa olevien moduulikohtaisten linkkien kautta.

Paikka

Verkko-opinnot.

Tavoite

Kasvirakenteet tarjoavat lukuisia etuja kaupungeille. Ne parantavat ilmanlaatua, vähentävät hulevesien kuormitusta, tarjoavat viihtyisiä oleskelualueita, tukevat biodiversiteettiä sekä edistävät ihmisten terveyttä ja hyvinvointia. Kurssin myötä osaat kehittää ratkaisuja, jotka edistävät kestävää kaupunkisuunnittelua sekä tekevät kaupungeista vihreämpiä ja elinvoimaisempia paikkoja asua ja työskennellä.

Opintopisteet

13 op

Sisältö

Koulutuskokonaisuus sisältää aloitusluennon lähiopetuksena (4 t) sekä viisi itsenäisesti opiskeltavaa teemamoduulia. Moduulit aukeavat vähitellen kevään 2024 aikana.

Opiskelijoiden on myös mahdollista osallistua tiistaina 7.5. toteutettavalle projektikurssille (2 op), jossa tehdään käytännön harjoitus opittujen tietojen pohjalta. Projektikurssi järjestetään Lahden Tiedepuistossa (Niemenkatu 73).

Koulutuksen teemamoduulit:

• Kasvikatot 11.01.-08.03.2024
• Kaupunkiekologia 01.02.-28.03.2024
• Tekninen viitekehys 01.02.-28.03.2024
• Urbaani estetiikka 01.03.-26.04.2024
• Kestävä yhdyskuntasuunnittelu 01.03.-26.04.2024
• Urbaanin viherryttämisen projektikurssi 07.05.-22.05.2024

Teemamoduulit ovat auki aina 8 viikkoa moduulin aukeamisen jälkeen, ja ne ovat täysin itsenäisesti opiskeltavia, sisältäen materiaalit ja tehtävät. Kurssin tehtävien tekemiseen on aikaa 6 viikkoa ja sen jälkeen 2 viikkoa aikaa tehdä vaadittavat vertaisarvioinnit.

Mikäli ette halua suorittaa koko koulutuskokonaisuutta, on yksittäisille moduuleille osallistuminen myös mahdollista. Linkit yksittäisten teemamoduulien ilmoittautumiseen löytyvät sivun alaosasta.

Arviointi

Suoritukset arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty.

Lisätietoja

Koulutuksen toteutus ja sisältö:
kaisa.vuorivirta@helsinki.fi

Laskutus ja ilmoittautuminen:
Päijät-Hämeen kesäyliopisto / toimisto@phkesa.fi

Hinta

Maksuton

Ilmoittautumiset

12.01.2024 mennessä

Huom!

Online-ilmoittautuminen on päättynyt, ota yhteyttä toimistoon

Kokonaisuuteen kuuluvat koulutukset