Koulutukset

Joogaopettajakoulutus 25 op

Kuvaus

Koulutus toteutuu! Ilmoittautumisaikaa jatkettu.

Joogaopettajakoulutuksessa voit etsiä omaa tietäsi joogaopettajaksi kolmen erilaisen opettajan tietojen ja taitojen parissa. Kouluttajat eivät anna valmiita vastauksia kuinka joogaa tulisi opettaa vaan kannustavat etsimään ja löytämään oman tavan käyttää koulutuksessa saatuja eväitä.

Joogaopettajakoulutus syventää joogista polkua kokonaisvaltaisesti ja antaa ohjaamiseen monenlaisia työkaluja. Koulutuksessa keskitytään asana- ja hengitysharjoitusten erittäin yksityiskohtaiseen tekniseen analyysiin, jonka hallintaa voi soveltaa mihin tahansa suuntaukseen, jossa tehdään asanoita ja hengitysharjoituksia. Koulutuksessa valmennetaan tulevia opettajia soveltamaan opetustaan oppilaiden tarpeisiin, ja ohjaamaan hyvin erityyppisiä tunteja, joiden yhteinen nimittäjä on oppilaiden turvallisuuden ja kestävän kehityksen painottaminen.

Aika

19.08.2022 – 18.06.2023

Lähiopetuspäivät:

1. 19.-21.8.2022
2. 23.-25.9.2022
3. 21.-23.10.2022
4. 25.-27.11.2022
5. 13.-15.1.2023
6. 17.-19.2.2023
7. 17.-19.3.2023
8. 14.-16.4.2023
9. 19.-21.5.2023
10. 16.-18.6.2023

pe klo 17.00-19.30 ja la-su klo 9.00-17.00

Vapaaehtoinen loppukoe 19.-20.8.2023 klo 9.00-n. 17.00

Paikka

Päijät-Hämeen kesäyliopisto, Lahti
GreenStar Hotel Lahden neuvottelutila

Kohderyhmä

Koulutukseen osallistuminen edellyttää vähintään 3 vuotta säännöllistä joogan harrastamista ja perusteiden hallintaa. Koulutus antaa syvyyttä myös jo aiemmin joogaa opiskelleille ohjaajille. Opiskelijoiden oman taustan ei tarvitse olla sidottu mihinkään tiettyyn joogasuuntaukseen.

Koulutukseen osallistuvat voivat saada RYT-200H todistuksen suoritettuaan koulutuksen sisältämät kotitehtävät hyväksytysti, osallistumalla lähiopetuksiin sekä suorittamalla erillisen loppukokeen hyväksytysti.

Tavoite

Koulutuksessa opit rakentamaan ja ohjaamaan joogaohjelmia, joiden erityinen piirre liittyy harjoituksen hallittuun hidastamiseen. Yhteen harjoitukseen käytetään suhteellisen paljon aikaa, jolloin vaikutukset menevät syvemmälle. Tuntirakenteessa on aina etualalla hermostoa rauhoittavat harjoitukset. Tällainen lähestymistapa ei tee harjoituksesta helpompaa eikä kevyempää, mutta kylläkin turvallista ja rauhoittavaa.

Opit myös ohjaamaan oppilasta käyttäen hyväksi erilaisia avustustekniikoita, jotka auttavat oppilasta syventämään omaa työskentelyä asanassa. Anatomian ja fysiologian opiskelun kautta ymmärryksesi erilaisista kehollisista rakenteista ja haasteista lisääntyy ja ohjaaminen erilaisissa tilanteissa selkeytyy. Opettamisen pedagogiikkaan perehtyminen auttaa sinua opettamaan joogaa erilaisten oppimismenetelmien kautta.

Sisältö

Koulutus sisältää 10 lähiopetusjaksoa, runsaasti kotitehtäviä, opetusharjoittelua sekä kattavat materiaalit eri teemoista.

Koulutuksen sisältö:

1. Turvallinen ja tietoinen asanaharjoitus

2. Oman harjoituksen syventäminen

3. Hengitys ja meditaatio

4. Joogan filosofia

5. Anatomia ja fysiologia

6. Opettamisen perusteet

Kouluttajat

● Emma Slow on joogaopettaja ja -kouluttaja sekä joogaterapeutti. Lisäksi hänellä on
taustalla fysioterapian opinnot.
● Anneli Rautiainen on valmistunut SJL joogaopettajaksi 2008. Annelin erikoisalaa on opettamisen pedagogiikka ja eri kehotietoisuustekniikat.
● Janne Kontala on uskontotieteen tohtori, joka on erikoistunut joogan filosofiaan ja
meditatiivisiin harjoituksiin.

Lisäksi
● Iitu Leinonen on joogaopettaja ja -kouluttaja sekä valtiotieteiden kandidaatti. Hänen erikoisalaansa ovat klassisen joogaharjoituksen syventävät tekniikat.
● Pertti Jääskä on Porvoon kansalaisopiston rehtori, filosofian ja kasvatsutieteen maisteri sekä pitkän linjan jooganopettaja. Hänen erikoisalaansa on oman harjoituksen
suunnittelu, oppimisen teoria, sekä ohjaamisen kausisuunnitelmat opistoympäristössä.

Lisätietoja

Koulutuksen sisältö ja hakukelpoisuus:
Emma Slow, emmaslow1@gmail.com

Koulutuksen järjestelyt, laskutus ja ilmoittautuminen
Koulutuskoordinaattori Jenna Mattila, p. 044 7290 020 tai toimisto@phkesa.fi

Lisätietoja hakeutumisesta

Ilmoittautumiset 17.7.2022 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Ilmoittautuminen muuttuu sitovaksi 18.7.2022 ja peruutusehdot astuvat voimaan.

Kutsu koulutukseen lähetetään sähköpostitse ilmoittautumisajan päätyttyä.

Koulutus toteutuu, mikäli ilmoittautumisia tulee tarpeeksi määräaikaan mennessä. Koulutukseen otetaan enintään 25 osallistujaa. Ilmoittautumisajan jälkeen voi tiedustella vapaita opiskelupaikkoja kesäyliopiston toimistosta.

Muu informaatio

Ota mukaan oma joogamatto ja joogavyö.

Koulutukseen osallistuvat voivat saada RYT-200H todistuksen suoritettuaan koulutuksen sisältämät kotitehtävät hyväksytysti, osallistumalla lähiopetuksiin sekä suorittamalla erillisen loppukokeen hyväksytysti. Erillinen loppukoe on vapaaehtoinen ja sen suorittaminen maksaa 160€.

Hinta

2200 €

Laskutetaan oletusarvoisesti 4 erässä. Mikäli toivot laskutusta useammassa erässä, kirjoita haluamiesi erien määrä ilmoittautumislomakkeen lisätietoja-kenttään. (Huomioi, että koulutus tulee olla maksettu noin kuukausi ennen koulutuksen päättymistä)

Ilmoittautumiset

24.08.2022 mennessä

Peruutusehdot

Peruutusmaksu 50 % hinnasta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko hinnan.

Huom!

Online-ilmoittautuminen on päättynyt, ota yhteyttä toimistoon