Koulutukset

Farmasian yksittäiset opintojaksot 1-25 op, UEF, 2018-2019

Kuvaus
Lukuvuoden 2018-2019 aikana on tarjolla yksittäisiä Farmasian perusopintojen opintojaksoja 1-25 op. Opiskelijalle ei myönnetä opinto-oikeutta perusopintokokonaisuudelle vaan yksittäisille alajaksoille.

Yksittäisiä opintojaksoja on tarjolla seuraavasti:

Johdanto farmasian opiskeluun 0 op
Solubiologian perusteet 3 op
Johdatus farmakologiaan 4,5 op
Farmakologian ja toksikologian kirjallisuustentti 4 op
Lääkkeet terveydenhuollossa 3,5 op
Lääkkeet ja yhteiskunta 3 op
Farmaseuttinen kemia 2 op
Tautioppi farmasian opiskelijoille, osa I 3 op
Laatuajattelun perusteet 1 op
Laatuajattelun perusteet farmasiassa 1 op


Mikäli opiskelija suorittaa yksittäin kaikki perusopintoihin sisältyvät opintojaksot, voi opiskelija hakea todistusta perusopintokokonaisuudesta.

Farmaseutin tutkinto uudistuu lukuvuonna 2019-2020. Opintojen vastaavuus uuteen opetussuunnitelmaan tarkastellaan sen valmistuttua.
Aika
11.09.2018 - 31.07.2019

Katso aikataulu kunkin jakson kohdalta.

Johdanto farmasian opiskeluun -luento (0 op) järjestetään ti 11.9.2018 klo 17.00-18.30 Kuopion kampuksella.

LUENNOT KATSOTTAVISSA TALLENTEENA MOODLESTA JÄLKEENPÄIN, LUENTOJA EI VÄLITETÄ SUORANA OPISTOIHIN

Johdantoluennon sisältö: Johdanto farmasian opintoihin, farmasian eri osa-alueet ja farmasia tieteenalana. Verkko-oppimisympäristöön ja avoimeen yliopisto-opetukseen tutustuminen.
Paikka
AC-luennot Niemen kampus, Niemenkatu 73, Lahti.
Verkko-opinnot oppimisympäristö Moodlessa.
Kohderyhmä
Jokainen meistä tarvitsee joskus lääkkeitä. Lääkkeiden järkevä käyttö on kaikkia koskettava kansalaistaito ja oleellinen osa terveydenhoitoa. Farmasian opintoja voivat hyödyntää urakehityksensä eri vaiheissa olevat terveydenhuollon ammattilaiset, omaa ammatillista osaamistaan kehittävät ja/tai päivittävät henkilöt, opiskelijat ja muuten aiheesta kiinnostuneet.

Opinnot soveltuvat esimerkiksi:

- sosiaali- ja terveysalan toimijoille (ml. lähihoitajat, sairaan- ja terveydenhoitajat) lääketiedon lisäämiseen
- lääkealalla toimiville, joilla ei ole farmaseuttista tai lääketieteellistä koulutusta
- farmaseuttisen koulutuksen omaavat, jotka haluavat päivittää perusosaamistaan
yliopisto-opintoihin ja tutkintoon tähtääville (farmasia)
- opiskelijoille sivuaineopinnoissa hyödynnettäväksi
Tavoite
Opinnot tuovat farmasian alaa tutuksi sekä tieteenalana että oppiaineena, sillä opinnoissa perehdytään farmasian eri osa-alueisiin. Opintojaksot auttavat ymmärtämään lääkekehityksen perusperiaatteita. Opinnoissa perehdytään myös lääkeaineiden tehoon ja turvallisuuteen vaikuttaviin tekijöihin sekä lääkkeisiin terveydenhuollon ja yhteiskunnan näkökulmasta. Opintojen tavoitteena on antaa perustietoa farmasiasta ja lääkehoidosta esimerkiksi oman työn tueksi, osaamisen laajentamiseksi tai päivittämiseksi. Opinnot sopivat hyvin myös alan opintoja suunnitteleville tai muutoin alasta kiinnostuneille. Opinnot kuuluvat terveystieteiden tiedekuntaan.
Opintopisteet
25 op
Suoritustapa
Opetus on joustavaa monimuoto-opetusta, missä hyödynnetään paljon verkko-oppimisympäristöä. Opintojen tueksi toteutetut luennot ovat käytettävissä opintojen ajan verkkotallenteina. Luentoja voi seurata myös internetin kautta (AC-luennot), katseluyhteys järjestetään opistolla. Oppimisympäristöstä löytyy ohjeita opiskeluun, oppimistehtävät, oppimateriaalia sekä keskustelualueet.
Emoyliopisto
Itä-Suomen yliopisto
Lisätietoja
Kysy opinnoista: tiina.laurikainen@paijathameenkesayliopisto.fi
Lisätietoja hakeutumisesta
Voit ilmoittautua kerralla kaikille yksittäisille opintojaksoille klikkaamalla sivun alareunasta kohtaa "ilmoittaudu koulutuskokonaisuuteen".

Vaihtoehtoisesti voit ilmoittautua yksittäsille opintojaksoille. Tee siinä tapauksessa ilmoittautuminen kunkin jakson kohdalta erikseen.

Opiskelijan tulee ilmoittautua myös Itä-Suomen avoimeen yliopistoon. Kesäyliopisto informoi tarkemmin siitä opintojen toteutumisen varmistuttua.
Hinta
Jos ilmoittaudut kerrallaan kaikille yksittäisille jaksoille hinta on 300 euroa / kaikki yksittäiset opintojaksot. Lisäksi opiskelijan tulee maksaa Itä-Suomen avoimeen yliopistoon 10 e / opintopiste.

Mikäli ilmoittaudut yksittäisille opintojaksoille erikseen on jaksokohtainen hinta kesäyliopiston osuus 50 euroa /jakso + Itä-Suomen avoimen yliopiston perimä osuus 10e / opintopiste / jakso.
Ilmoittautumiset
14.09.2018 mennessä
Peruutusehdot
Päijät-Hämeen kesäyliopisto:
Ilmoittautuminen on sitova. Peruutusmaksu 50 % koulutuksen hinnasta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tehdään koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko hinnan.

Itä-Suomen avoin yliopisto:
Tutustu maksuehtoihin osoitteessa http://www.uef.fi/fi/web/aducate/maksuehdot

Huom!
Online-ilmoittautuminen on päättynyt, ota yhteyttä toimistoon
Kokonaisuuteen kuuluvat koulutukset

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Päijät-Hämeen kesäyliopisto on kaikille avoin oppilaitos, joka järjestää monipuolista ja laadukasta koulutusta ympäri vuoden. Kesäyliopisto tarjoaa mahdollisuuden opiskella korkeakouluopintoja, hankkia ammattitaitoa kehittävää lisäkoulutusta sekä osallistua yleissivistäviin ja ajankohtaisiin koulutuksiin.

Järjestämme avointa korkeakouluopetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, kielikoulutusta, yleisöluentoja sekä lukiolaiskursseja. Tervetuloa oppimaan uutta!

Kysy koulutuksista tai anna palautetta

Tilaa uutiskirjeemme niin saat tietoa alkavista koulutuksistamme