Koulutukset

Luontojooga ohjaajakoulutus

Ilmoittaudu tästä
Kuvaus
Opiskele ammattitaitoiseksi luontojoogan ohjaajaksi sekä luontovalmentajaksi turvallisesti monimuotokoulutuksena Päijät-Hämeen upeissa luontokohteissa.

Luontojooga ohjaajakoulutuksen suorittamalla pätevöidyt luonnon joogaohjaajaksi sekä luontovalmentajaksi. Koulutukseen osallistuminen ei edellytä aiempaa joogan osaamista.

Koulutus on monimuotokoulutusta, jossa yhdistyy sekä lähiopetus että etäopetus kouluttajan ohjaamana. Lähiopetuksen turvallisuus taataan tarpeeksi isoilla koulutustiloilla sekä osittain ulkona tapahtuvalla opetuksella.
Aika
31.05. - 20.11.2021

Kesäjakso 31.5.-11.6.2021 klo 10-17

Syksyjakso 19.-21.11.2021 klo 10-17

Jaksokohtaiset aikataulut kohdassa SUORITUSTAPA.
Paikka
Päijät-Hämeen kesäyliopisto, Lahden tiedepuisto,
Niemenkatu 73 sekä Päijät-Hämeen luontokohteet
Kohderyhmä
Liikunta- ja hyvinvointialojen sekä opetus- ja terveysalan ammattilaiset kuin myös terapeuttisilla aloilla työskentelevät. Osallistuminen ei edellytä aiempaa joogan tuntemusta.
Sisältö
Sisältö
- Joogaharjoitukset sisällä ja ulkona (opit tuomaan luonnon elementtejä myös sisällä tapahtuvaan joogaan)
- Täydellisen rentoutumisen oppiminen
- Luontoyhteys ja luontoterapia
- Suomen luonnon terveyttä tuovat elementit
- Meditaatio
- Kalevalaisuus ja perinteet
- Aistit ja niiden havaitseminen hoitavassa tarkoituksessa
- Suomen luonnon elementit
- Vesivaellus, talviuinti ja niiden ohjaaminen
- Suomen luonnosta saatavien hoitavien ja parantavien tuotteiden valmistus (esim. pihkavoide ja metsäöljy)
- Hyvän olon tapahtumien ja retriittien järjestämisen oppiminen
- Kuivakuppaus ja muut tervettä tukevat hoidot
- Luontokohteisiin tutustumisen
- Erilaisten ryhmien ohjaus
Kouluttajat
Anne Kyyhkynen ja Mira Kukko

Anne Kyyhkynen on elämän kokemuksellisia puolia arvostava iloinen ja rakastava persoona. Hän on joogaopettaja, joka on erikoistunut terapeuttiseen joogaan. Hän on myös luontovalmentaja, Asahiterveysliikunnan ohjaaja, Vesivaellus opettaja, talviuintiohjaaja, sanataideohjaaja, meditaatio-ohjaaja sekä aistiohjaajamisen kouluttaja ja luontojooga ohjaaja kouluttaja että artesaani.

Mira Kukko on lempeyttä itseä kohtaan opiskeleva etsijä. Hän on Luonto joogaohjaaja, sosionomi, lähihoitaja, aromaterapeuttinen hoitaja, pihkassa pihkaan ja Suomen luonnon kasveihin. Mira ei vieläkään ole oppinut pitämään hirvikärpäsistä, mutta pärjää niiden kanssa. Lähes kaikki muut elävät olennot ovat hänestä rakastettavia ja tutustumisen arvoisia.

Koulutuksessa on lisäksi vierailevia kouluttajia.
Suoritustapa
Koulutus koostuu 2 lähiopetusjaksosta (kesä/syksy) ja niiden välissä tapahtuvasta etäopiskelusta. Kesäyliopiston tilat toimivat lähiopetuspäivinä tukikohtana. Osa opetuksesta järjestetään Päijät-Hämeen kesäyliopistolla sisätiloissa, osa Päijät-Hämeen alueen luontokohteissa. Osissa päiviä kesäyliopiston tilat toimivat tukikohtana.

Koulutuspäivät kesällä 2021

31.5. (Aloitus kesäyliopistolla)
1.6.
2.6.
3.6.
4.6.
7.6.
8.6.
9.6.
10.6.
11.6.
klo 10.00-17.00

Etäopiskelua: 12.6.-18.11.2021.
Etäopiskelun aikana tehdään kirjalliset tehtävät, ohjaajaharjoittelu sekä lopputyö kouluttajan tukemana. Kouluttaja voi tarvittaessa tulla Lahden luonnossa sijaitseviin kohteisiin avustamaan opiskelijoita, jotta ohjaamisen harjoittaminen voisi edistyä parhaalla mahdollisella tavalla.

Lähiopetuspäivät syksyllä 2021

Opetusta kesäyliopiston tiloissa: 19.11.-20.11.2021 klo 10.00-17.00
Lisätietoja
Sisältöä koskevat asiat:
Anne Kyyhkynen, pääkouluttaja
anne.kyyhkynen@gmail.com
040-7428716

Koulutuksen järjestelyjä ja ilmoittautumista koskevat asiat:
Tiina Laurikainen, suunnittelija
tiina.laurikainen@phkesa.fi
050-3754977
Lisätietoja hakeutumisesta
Sitovat ilmoittautumiset 16.5.2021 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Ilmoittautuminen muuttuu sitovaksi 17.5.2021 ja peruutusehdot astuvat voimaan.

Kutsu koulutukseen lähetetään sähköpostitse ilmoittautumisajan päätyttyä.

Koulutus toteutuu, mikäli ilmoittautumisia tulee tarpeeksi määräaikaan mennessä. Koulutukseen otetaan enintään 10 osallistujaa. Ilmoittautumisajan jälkeen voi tiedustella vapaita opiskelupaikkoja kesäyliopiston toimistosta.
Muu informaatio
Koulutuksella on Patentti- ja rekisterihallituksen hyväksymä tavaramerkki, jota vain tämän koulutuksen suorittaneet saavat käyttää.
Hinta
1445 euroa. Laskutetaan oletusarvoisesti 3 erässä.
Mikäli toivot laskutusta useammassa erässä, kirjoita haluamiesi erien määrä ilmoittautumislomakkeen lisätietoja-kenttään. (Huomioi, että koulutus tulee olla maksettu noin kuukausi ennen koulutuksen päättymistä)

Hinta sisältää
- monipuolisen opetuksen ja opetukseen liittyvän sähköisen materiaalin
- hoidoissa ja hoitavissa tuotteissa tehtävät materiaalit ja pakkaukset
- saunan ja saunan kylvyt/hoidot lähiopetus viikonloppuina
- tarvittaessa vaatimattoman yhteismajoituksen (kouluttajan järjestämänä)
- luontojoogan ohjaajan sekä luontovalmentajan diplomin

Osallistuja vastaa itse omista ruokailu- ja matkustuskustannuksista, niin kesäyliopistoon kuin luontokohteisiin mentäessä, sekä myös mahdollisista majoituskustannuksista ja vaatetuksesta / varustuksista, joita mahdollisesti tarvitsee luontokohteissa.
Ilmoittautumiset
16.05.2021 mennessä
Peruutusehdot
Peruutusmaksu 50 % hinnasta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko hinnan.
Ilmoittaudu tästä

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Päijät-Hämeen kesäyliopisto on kaikille avoin oppilaitos, joka järjestää monipuolista ja laadukasta koulutusta ympäri vuoden. Kesäyliopisto tarjoaa mahdollisuuden opiskella korkeakouluopintoja, hankkia ammattitaitoa kehittävää lisäkoulutusta sekä osallistua yleissivistäviin ja ajankohtaisiin koulutuksiin.

Järjestämme avointa korkeakouluopetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, kielikoulutusta, yleisöluentoja sekä lukiolaiskursseja. Tervetuloa oppimaan uutta!

Kysy koulutuksista tai anna palautetta

8 + 9 =

Tilaa uutiskirjeemme niin saat tietoa alkavista koulutuksistamme

Seuraa meitä: