Koulutukset

Perittävän elinaikaiset varallisuustoimet, ositus ja perinnönjako

Ilmoittaudu tästä
Kuvaus
Viime vuosikymmeninä yleinen varallisuustaso on huomattavasti parantunut. Samalla entistä tavallisempaa on, että vanhemmat ja isovanhemmat jo elinaikanaan siirtävät varallisuutta seuraaville polville erilaisin taloudellisin järjestelyin, joissa myös verotusnäkökohdilla on merkitystä. Perintökaaren ennakkoperintö- ja lakiosanormistot sisältävät perittävän elinaikaisiin toimiin liittyvää sääntelyä, ja myös avioliittolaissa on tältä osin huomioitu lesken asema kuolinpesäosituksessa. Moniin lakisääteisiin olettamiin ja lähtökohtiin perittävä voi itsekin vaikuttaa omilla määräyksillään. Kuolinpesissä saattaa toisaalta syntyä yllättäviäkin tilanteita, ellei asioita aikanaan ole harkittu loppuun asti tai tarpeellisia määräyksiä on jäänyt antamatta.

Koulutuspäivän tarkoituksena on tarkastella perittävän varallisuustoimia sekä hänen elinaikansa ja omien disponointiensa että kuolinpesän ja jaon näkökulmasta ja näin pyrkiä antamaan välineitä tarkoituksenmukaiseen jäämistösuunnitteluun ja kuolinpesissä syntyvien ongelmien ratkaisemiseen.
Aika
08.09.2021

klo. 9.00-15.30
Paikka
Päijät-Hämeen kesäyliopisto, Lahden Tiedepuisto, Niemenkatu 73

Koulutusta on mahdollista seurata etänä Zoomin kautta. Huomioithan, että kyseessä on lähiopetuksena toteutettavan koulutuspäivän striimaus eikä koulutusta ole varsinaisesti suunniteltu verkkokoulutukseksi. Jos haluat osallistua koulutukseen etänä, mainitse etäosallistuminen ilmoittautumislomakkeen lisätietoja-kohdassa. Lähetän etäopetukseen ilmoittautuneille Zoom-kokouslinkin erikseen.

Koulutustiloissa on huomioitu turvavälit, käsihygienia ja tarjoamme halukkaille maskit.

Tilanteen vaatiessa koulutus siirretään kokonaan verkkoon.
Kohderyhmä
Koulutus on tarkoitettu lakimiehille, jotka työskentelevät perhevarallisuus- ja perintöasioiden parissa: asianajajille, oikeusavustajille, edunvalvontahenkilöstölle sekä pankkien varainhoito-osastoilla toimiville.
Sisältö
- Ennakkoperintöjärjestelmä. Lain lähtökohdat
- Mikä voi olla ennakkoperintöä?
- Lakiosasuoja, suosiolahja ja avustukset
- Vakuutukset ja vakuutusten edunsaajamääräykset
- Avio-oikeus ja lahjoitukset. Vastikkeet
- Perittävän määräykset lahjan jäämistöarvioinnista
- Etuuden saajan puolison asema. Avio-oikeusmääräykset
- Määräysten myöhempi muuttaminen
- Varallisuustoimien arviointi perunkirjoituksessa, osituksessa ja jaossa
Kouluttajat
OTT, dosentti Eva Gottberg
Lisätietoja
Toimisto 044 7290 020 tai toimisto@phkesa.fi
Lisätietoja hakeutumisesta
Sitovat ilmoittautumiset 24.8.2021 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Kutsu koulutukseen lähetetään sähköpostitse ilmoittautumisajan päätyttyä. Ilmoittautumisajan jälkeen voi tiedustella vapaita opiskelupaikkoja kesäyliopiston toimistosta.
Hinta
220 €, sisältää lounaan ja iltapäiväkahvit
Ilmoittautumiset
24.08.2021 mennessä
Peruutusehdot
Peruutusmaksu 50 % maksusta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko maksun.
Ilmoittaudu tästä

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Päijät-Hämeen kesäyliopisto on kaikille avoin oppilaitos, joka järjestää monipuolista ja laadukasta koulutusta ympäri vuoden. Kesäyliopisto tarjoaa mahdollisuuden opiskella korkeakouluopintoja, hankkia ammattitaitoa kehittävää lisäkoulutusta sekä osallistua yleissivistäviin ja ajankohtaisiin koulutuksiin.

Järjestämme avointa korkeakouluopetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, kielikoulutusta, yleisöluentoja sekä lukiolaiskursseja. Tervetuloa oppimaan uutta!

Kysy koulutuksista tai anna palautetta

2 + 4 =

Tilaa uutiskirjeemme niin saat tietoa alkavista koulutuksistamme

Seuraa meitä: