Koulutukset

Rullaava ennustaminen ja budjetoinnin menetelmät – kohti parempaan talouden ennustettavuutta ja kannattavuutta -verkkokoulutus

Ilmoittaudu tästä
Kuvaus
• Miten linkittää talouden suunnittelu yrityksen strategiaan ja tavoitteisiin?
• Miten kehittää ketterä ja laadukas budjetointi- ja ennustamisprosessi?
• Mitä hyötyä rullaavalla ennustamisella ja skenaariomalleilla saavutetaan ja kuinka niitä voidaan ottaa käyttöön?
Aika
23.09.2020

klo 9.00-16.00, verkkokoulutus
Paikka
Verkkokoulutus järjestetään yhteistyössä Mikkelin kesäyliopiston kanssa.
Kohderyhmä
Koulutus on tarkoitettu yksityisellä ja julkisella sektorilla toimiville yrittäjille, yrityksen talousvastaaville ja kaikille, jotka osallistuvat yrityksen talousarvion laadintaan. Koulutus soveltuu myös taloushallinnon ammattilaisille, jotka työkseen opastavat ja neuvovat yritysasiakkaitaan taloushallinnon asioissa.
Tavoite
Taustaa

Budjetointi on yrityksen taloussuunnittelun perusta ja kulmakivi. Vallitsevassa maailmantilanteessa yrityksen pitää pystyä reagoimaan nopeasti taloudessa tapahtuviin muutoksiin. Markkinoiden nopeat muutokset ja talouden suhdanteet edellyttävät tilanteen aktiivista seurantaa ja muutosten vaikutusten heijastamista yrityksen toimintaa. Varsin monissa yrityksissä nojaudutaan edelleen perinteiseen staattiseen vuosibudjetointiin, joka ei välttämättä linkity yhtiön tavoitteisiin ja strategiaan.

Rullaavan budjetoinnin tarkoituksena on saavuttaa talouden seurannassa parempi ennustettavuus sekä tehostaa budjetointi ja ennustamisprosessia. Rullaava budjetointi ja ennustaminen tukee yrityksen päätöksentekoa ja auttaa varautumaan tulevaisuuteen.

Pilvipohjaiset järjestelmät tukevat tehokasta budjetointi- ja ennustamisprosessia. Niiden avulla voidaan merkittävästi vähentää budjetointiin ja ennustamiseen käytettävää aikaa sekä osallistaa koko organisaatio ennusteiden laadintaan.

Tavoite

Koulutuksessa opit kehittämään organisaation budjetointi ja ennustamisprosessia. Opit erilasten budjetoinnin teorioiden ja tapojen eroja ja hyötyjä sekä millaisiin käyttötarkoituksiin eri budjetointitavat soveltuvat parhaiten. Opit myös mitä hyötyjä rullaava budjetointi tuo yrityksesi talouden ennustettavuuteen.

Koulutuspäivässä saat käsityksen, miten ja millä aikavälillä eri ennusteita kannattaa päivittää.
Sisältö
· Suunnittelun ja budjetoinnin linkitys strategiaan
· Eri budjetointimenetelmät ja niiden heikkoudet ja vahvuudet
· Zero-based budjetointi ja pysyvien kustannussäästöjen saavuttaminen
· Rullaava budjetointi-, ennustaminen ja skenaariot käytännössä
· Osabudjettien ja organisaation osallistamisen merkitys
· Suunnittelua tukevat tietojärjestelmät
Kouluttajat
Jari Viljanen, KTM, Partneri, PwC
Lisätietoja
Koulutuksen sisältöön liittyvissä asioissa anne.havukainen@mikkelinkesayliopisto.fi.

Päijät-Hämeen kesäyliopisto p. 044 7290 020 tai toimisto@phkesa.fi
Lisätietoja hakeutumisesta
Sitovat ilmoittautumiset 9.9.2020 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Kutsu koulutukseen lähetetään sähköpostitse ilmoittautumisajan päätyttyä. Ilmoittautumisajan jälkeen voi tiedustella vapaita opiskelupaikkoja kesäyliopiston toimistosta.
Hinta
275 €
Ilmoittautumiset
09.09.2020 mennessä
Peruutusehdot
Peruutusmaksu 50 % maksusta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko hinnan.
Ilmoittaudu tästä

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Päijät-Hämeen kesäyliopisto on kaikille avoin oppilaitos, joka järjestää monipuolista ja laadukasta koulutusta ympäri vuoden. Kesäyliopisto tarjoaa mahdollisuuden opiskella korkeakouluopintoja, hankkia ammattitaitoa kehittävää lisäkoulutusta sekä osallistua yleissivistäviin ja ajankohtaisiin koulutuksiin.

Järjestämme avointa korkeakouluopetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, kielikoulutusta, yleisöluentoja sekä lukiolaiskursseja. Tervetuloa oppimaan uutta!

Kysy koulutuksista tai anna palautetta

13 + 4 =

Tilaa uutiskirjeemme niin saat tietoa alkavista koulutuksistamme

Seuraa meitä: