Koulutukset

Työntekijän moraalinen vamma traumatisoitumisen ytimenä (webinaari)

Aika
16.09.2020

klo 9.00-10.30
Paikka
Koulutus järjestetään webinaarina, johon voi osallistua omalta koneelta Zoomin kautta.
Kohderyhmä
Kriisityöntekijät, sosiaali- ja terveydenhuollon, ensilinjan, työterveyshuollon, mielenterveyspalveluiden, kirkon, järjestöjen, oppilaitosten ja päivähoidon henkilöstöön kuuluvat ammattihenkilöt.
Sisältö
Sisältää tietoa moraalisesta vammasta ja sen tunnistamiseen kehitetyn itsearviointikyselyn esittelyn sekä hoitamisen keinoista.

Moraalinen vamma on seuraus sellaisiin toimintoihin ja tekoihin emotionaalisesti ja spirituaalisesti osallistumisesta, näkemisestä ja/tai uhriksi joutumisesta, jotka vahingoittavat työntekijän moraalisia arvoja ja odotuksia itseä ja toisia kohtaan. Moraalinen vamma kehittyy lähes aina ajan kuluessa: moraalisäännöt kehittyvät osaksi identiteettiä ja muutokset värittävät näkökulmia, joilla tehdään uusia johtopäätöksiä vanhoista tapahtumista.

Moraalisessa vammassa ja traumaperäisessä stressihäiriössä on paljon päällekkäisyyttä, mutta moraalinen vamma ja traumaperäinen stressihäiriö ovat eri ilmiöitä. Traumatisoitumisen purkamista voi estää moraaliseen vammaan liittyvä syyllisyyden ja häpeän tunne. Moraalisen vamman tunnistaminen ja purkaminen kognitiivisen terapian menetelmällä, jossa opetetaan, että häpeä ja syyllisyys ovat tunteita, eivät tosiasioista. Moraalisen vamman työstäminen voi tapahtua reflektiivisessä työnohjauksessa.
Kouluttajat
Soili Poijula, psykologi, traumapsykoterapeutti VET
Lisätietoja
Anne Broman, puh. 050 5361 013 tai info@paijathameenkesayliopisto.fi
Lisätietoja hakeutumisesta
Sitovat ilmoittautumiset 3.9.2020 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Kutsu koulutukseen lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä. Ilmoittautumisajan jälkeen voi tiedustella vapaita opiskelupaikkoja kesäyliopiston toimistosta.
Muu informaatio
Syksyn COVID-19 -webinaarisarjan 2. webinaari. Voi osallistua joko yhteen tai useampaan. Muut webinaarit:

4.9.2020 klo 9.00-10.30 Kuolema ja suru – surevien omaisten kohtaaminen ja tukeminen

16.9. klo 14.00-15.30 Resilienssi ja COVID-19-viruksen aiheuttamasta kriisistä selviytyminen

12.10.2020 klo 9.00-10.30 Purkukeskustelut osana psykologista ensiapua

Jokaiseen webinaariin ilmoittaudutaan erikseen (hinta 50 €/1 webinaari).
Hinta
50 €, sisältäen sähköisen materiaalin
Ilmoittautumiset
15.09.2020 mennessä
Peruutusehdot
Peruutusmaksu 50 % hinnasta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana.
Jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko hinnan.

Huom!
Online-ilmoittautuminen on päättynyt, ota yhteyttä toimistoon

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Päijät-Hämeen kesäyliopisto on kaikille avoin oppilaitos, joka järjestää monipuolista ja laadukasta koulutusta ympäri vuoden. Kesäyliopisto tarjoaa mahdollisuuden opiskella korkeakouluopintoja, hankkia ammattitaitoa kehittävää lisäkoulutusta sekä osallistua yleissivistäviin ja ajankohtaisiin koulutuksiin.

Järjestämme avointa korkeakouluopetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, kielikoulutusta, yleisöluentoja sekä lukiolaiskursseja. Tervetuloa oppimaan uutta!

Kysy koulutuksista tai anna palautetta

4 + 8 =

Tilaa uutiskirjeemme niin saat tietoa alkavista koulutuksistamme

Seuraa meitä: