Koulutukset

Portugalin alkeiskurssi, osa II, 5 op LY, lv. 2020-2021

Aika
01.01. - 31.07.2021

Opintojakso järjestetään lukuvuoden 2020-2021 aikana. Aikataulu tarkentuu.
Paikka
Niemenkatu 73, Lahti
Tavoite
Alkeiskurssin toisessa osassa opitaan lisää portugalin kielen perusteita. Ääntäminen on tarkkaa. Perusrakenteiden ja -sanaston avulla opitaan kyselemään erilaisia asioita ja sekä ymmärtämään että tuottamaan helppoa puhetta ja tekstiä. Opitaan kertomaan menneistä tapahtumista, jonka avulla kielen ymmärtäminen paranee ja oman tuotoksen ilmaisu rikastuu. Opitaan ymmärtämään monipuolisempia lauseita tutustumalla painottomiin objektipronomineihin ja ottamalla niitä hieman käyttöön. Kurssin aikana opiskelija tutustuu lisää portugalinkielisten maiden kulttuuriin ja elämään.
Opintopisteet
5 op
Sisältö
Kurssilla jatketaan tutustumista päivittäisten asioiden hoitamiseen portugaliksi. Vapaa-aika on yksi teema. Kyseisiltä aihepiireiltä perussanastoa kertyy kurssin aikana, kuin myös muuta keskeistä sanastoa käytetyimmistä verbeistä ja sanoista. Keskeiset rakenteet ovat: säännölliset ja epäsäännölliset verbin indikatiivin preteritin perfektin ja imperfektin muodot, niiden käyttö, adjektiivin vertailu, painottomat objektipronominit ja niiden paikka lauseessa ja käskymuodot. Portugalin ja Brasilian kielten erot pidetään rinnakkaisesti esillä eri kielen tasoilla.
Kouluttajat
Ilmoitetaan myöhemmin
Suoritustapa
Lähiopetus
Arviointi
Hyväksytysti suoritetusta opintojaksosta annetaan arvosana asteikolla 1-5. Arvosanassa otetaan huomioon oma aktiivisuus kurssilla, läksyissä ja luentokertaus.
Emoyliopisto
Lapin yliopisto
Lisätietoja
avoin@paijathameenkesayliopisto.fi
Lisätietoja hakeutumisesta
Ilmoittautuminen mahdollista kun aikataulu on selvillä
Hinta
Hintatieto tarkentuu
Arviointi
Hyväksytysti suoritetusta opintojaksosta annetaan arvosana asteikolla 1-5. Arvosanassa otetaan huomioon oma aktiivisuus kurssilla, läksyissä ja luentokertaus.

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Päijät-Hämeen kesäyliopisto on kaikille avoin oppilaitos, joka järjestää monipuolista ja laadukasta koulutusta ympäri vuoden. Kesäyliopisto tarjoaa mahdollisuuden opiskella korkeakouluopintoja, hankkia ammattitaitoa kehittävää lisäkoulutusta sekä osallistua yleissivistäviin ja ajankohtaisiin koulutuksiin.

Järjestämme avointa korkeakouluopetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, kielikoulutusta, yleisöluentoja sekä lukiolaiskursseja. Tervetuloa oppimaan uutta!

Kysy koulutuksista tai anna palautetta

14 + 14 =

Tilaa uutiskirjeemme niin saat tietoa alkavista koulutuksistamme

Seuraa meitä: