Koulutukset

Voimauttavan valokuvan ammatilliset perusteet (10 op)

Ilmoittaudu tästä
Kuvaus
Voimauttavan valokuvan ammatilliset perusteet (10op) on kohtaamistyön ammattilaisille tarkoitettu täydennyskoulutus, joka antaa oikeuden käyttää voimauttavan valokuvan menetelmää ja sen työkaluja opiskelijan omassa työyhteisössä. Koulutuksen kesto on noin yksi vuosi, jonka aikana opiskelijaryhmä tapaa kuudessa työpajassa, joiden kesto on yhteensä kymmenen työpäivää. Lisäksi opiskelijat tekevät työpajojen välissä oppimistehtäviä ja voimauttavan valokuvan prosesseja omissa yhteisöissään ja työpaikoillaan.

Koulutuksen ohjaajana toimii menetelmän kehittäjä Miina Savolainen, joka tunnetaan innostavana, lämpimänä ja asiantuntevana kouluttajana. Miina Savolainen on palkittu voimauttavan valokuvan menetelmän kehittämistyöstään muun muassa Suomalainen Lääkäriseura Duodecimin kulttuuripalkinnolla, Lastenkulttuurin valtionpalkinnolla 2006 ja Helsingin yliopiston Kristiina-palkinnolla 2009.

Voimauttavan valokuvan menetelmässä valokuvat ja valokuvaaminen ovat konkreettinen apuväline katsomisen tavan muuttamiselle. Voimauttavassa valokuvaprosessissa rakennetaan korjaavan katseen kokemuksia toisten ihmisten silmissä ja ihmisen omissa silmissä. Uudelleenmäärittelyllä ja toisin katsomisella on valtavasti uudistavaa voimaa, jota voidaan käyttää ihmisten välisten vaikeiden tilanteiden ja jumittuneiden asetelmien muuttamiseen.
Aika
02.09.2020 - 15.09.2021

1. Työpaja ke 2.9.2020 (1 päivä)
2. työpaja to-pe 8.-9.10.2020 (2 päivää)
3. työpaja ke 25.11.2020 (1 päivä)
4. työpaja to-pe 18.-19.2.2021 (2 päivää)
5. työpaja ti-ke 27.-28.4.2021 (2 päivää)
6. työpaja ti-ke 14.-15.9.2021 (2 päivää)

Päivien kellonajat alustavasti klo 9-18. Kuvauspäivät (8.10. ja 27.4.) kestävät pidempään.
Kellonajat tarkentuvat kaikkien päivien osalta vielä koulutuksen alussa.
Paikka
Päijät-Hämeen kesäyliopisto, Lahden Tiedepuisto, Niemenkatu 73
Kohderyhmä
Voimauttavan valokuvan ammatilliset perusteet-koulutus soveltuu mm. opettajille, varhaiskasvattajille, sosiaalityön perhetyöntekijöille ja hoitajille, kuntoutuksen ja terveydenhoidon parissa toimiville, terapeuteille, työnohjaajille, esihenkilöille tai ryhmien kanssa työskenteleville ihmistyön ammattilaisille. Menetelmää voi käyttää kaiken ikäisten ja eri elämäntilanteissa olevien asiakkaiden, oppilaiden ja potilaiden kanssa, eikä se ole ristiriidassa minkään olemassa olevan hoidon kanssa.
Koulutukseen osallistuminen ei edellytä valokuvaustaitoja tai erityistä kameraa.
Tavoite
Tavoite
• Opiskelija omaksuu voimauttavan valokuvan menetelmän teorian ja viitekehyksen.
• Opiskelija saa valmiuksia käyttää voimauttavan valokuvan menetelmää ja työkaluja työyhteisössään.
Menetelmästä voit lukea lisää täältä: http://www.voimauttavavalokuva.net/menetelma.htm
Kouluttajat
Valokuvaaja, taide- ja sosiaalikasvattaja Miina Savolainen
Lisätietoja
Tiina Laurikainen, puh. 050 3754 977
tai info@paijathameenkesayliopisto.fi
Lisätietoja hakeutumisesta
Sitovat ilmoittautumiset 5.8.2020 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.

Ilmoittautumisen lisäksi tulee laatia vapaamuotoinen hakemus koulutukseen. Kouluttaja tekee lopullisen opiskelijavalinnan hakemusten perusteella.

Hakemuksesta on käytävä ilmi seuraavat asiat:
- hakijan nimi ja yhteystiedot (kotiosoite sekä puhelinnumero ja sähköpostiosoite)
- koulutustausta
- työkokemus sekä nykyinen työyhteisö
- hakija kertoo lisäksi vapaamuotoisesti, miten toivoo voivansa soveltaa menetelmää omassa työyhteisössä, miksi pitää menetelmää tarpeellisena ja mitä odottaa koulutukselta henkilökohtaisesti.

Hakemukset toimitetaan Päijät-Hämeen kesäyliopiston toimistoon 5.8.2020 mennessä sähköpostitse osoitteeseen info@paijathameenkesayliopisto.fi.

Ilmoitamme kaikille hakeneille koulutukseen pääsystä to 13.8. mennessä.

Koulutukseen otetaan enintään 16 osallistujaa.
Hinta
Hinta 1890 €, laskutetaan oletusarvoisesti 3 erässä. Kirjoita ilmoittautumislomakkeen lisätietoja- kenttään mikäli toivot laskutusta useammassa erässä.

Osallistuja vastaa itse matkustus- ja ruokailukuluista. Kamerat saa kuvauspäivinä käyttöön kouluttajalta.
Ilmoittautumiset
05.08.2020 mennessä
Ilmoittaudu tästä

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Päijät-Hämeen kesäyliopisto on kaikille avoin oppilaitos, joka järjestää monipuolista ja laadukasta koulutusta ympäri vuoden. Kesäyliopisto tarjoaa mahdollisuuden opiskella korkeakouluopintoja, hankkia ammattitaitoa kehittävää lisäkoulutusta sekä osallistua yleissivistäviin ja ajankohtaisiin koulutuksiin.

Järjestämme avointa korkeakouluopetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, kielikoulutusta, yleisöluentoja sekä lukiolaiskursseja. Tervetuloa oppimaan uutta!

Kysy koulutuksista tai anna palautetta

2 + 1 =

Tilaa uutiskirjeemme niin saat tietoa alkavista koulutuksistamme

Seuraa meitä: