Koulutukset

Sivistys vaurautena. Millainen on tavoittelemisen arvoinen tulevaisuus ja kuinka sitä tehdään todeksi?

Kuvaus
Kesäyliopistojen tilastointitarkoituksia varten tilaisuuteen on ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittaudu sähköisen linkin kautta tai sähköpostitse osoitteeseen info@paijathameenkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisohjeet esitteen loppupuolella!Tervetuloa Sivistys vaurautena teoksen julkistamistilaisuuteen 6.5.2020 klo 14-16!
Tilaisuus on maksuton.


Maria Joutsenvirran ja Arto O. Salosen Sivistys vaurautena - Radikaalisti,
mutta lempeästi kohti kestävää yhteiskuntaa (Basam Books 2020) teoksessa päivitetään käsityksiä sivistyksestä, vauraudesta ja edistyksestä. Yhteiskunnan kehitystä ja yksilön onnistumista on totuttu mittaamaan materiaalisen vaurauden ja kulutusmahdollisuuksien lisääntymisellä. Ainutkertaista elämää elävä ihminen tarvitsee ylväämmän tarinan elämälleen. Siinä tarinassa sivistyminen on uutta vaurautta. Julkistamistilaisuudessa tekijät kertovat uniikista teoksestaan, jossa osa luvuista on kuvakirjoitettu. Kommenttipuheenvuoron käyttää opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen.
Aika
06.05.2020

klo 14.00-16.00
Paikka
Adobe Connect -verkkoalusta
Tilaisuutta ei nauhoiteta.
Kohderyhmä
Avoin kirjan julkistamistilaisuus
Sisältö
Ohjelma:

Arto O. Salonen: Tavoittelemisen arvoinen tulevaisuus
Maria Joutsenvirta: Kuinka tulevaisuutta tehdään?
Ari Jaaksi: Luovuus voimavarana
Olli-Pekka Heinonen: Oppimisen rooli uuden vaurauden rakentamisessa

Lisätietoja teoksesta: https://basambooks.fi/sivu/tuote/sivistys-vaurautena/2672649

”Sivistys kysyy suuntaa. Näissä korona-ajan poikkeusoloissa korostuu se tosiasia, että pienikin teko voi olla kokijalle itselleen suurta ja merkittävää. Siinä missä vanha edistysihanne korosti nopeutta, on Sivistys vaurautena -teoksessa kuvailemassamme edistyskertomuksessa oleellista suunta.
Suuntatietoisuus on juuri sitä ratkaisuksi asettumista. Ratkaisuiksi asettuvat teot lisäävät kokemusta täyteläisestä elämästä, jolla on riittävän hyviä syitä ja tarkoituksia. Sivistys on vaurauden korkein muoto, sillä ilman sitä hyvää tulevaisuutta ei ole. Sivistyminen haastaa kansalaiset, yhteisöt ja koko yhteiskunnan uudistumaan – kirjoittamaan omalla elämällä uutta edistyskertomusta, joka saa ihmismielen haltioitumaan ja antaa meidän jälkeemme tuleville ihmisille hyviä syitä olla meistä nykyihmisistä ylpeitä.” Arto O. Salonen.
Lisätietoja
Riikka Harju p. 050 541 8084 tai info@paijathameenkesayliopisto.fi
Lisätietoja hakeutumisesta
Kirjan julkistamistilaisuus järjestetään yhteistyössä Sivistys vaurautena teoksen tekijöiden, Basam Booksin, Lapinlahden Lähteen sekä Päijät-Hämeen kesäyliopiston ja SnellmanEDUn kanssa. Tilaisuus on maksuton.

Kesäyliopistojen tilastointitarkoituksia varten tilaisuuteen on ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittaudu tilaisuuteen sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.

Voitte myös ilmoittautua lähettämällä alla olevat tiedot sähköpostitse osoitteeseen info@paijathameenkesayliopisto.fi
Nimi:
Syntymäaika:
Osoite:
Sähköpostiosoite:
Koulutustausta:

Lähetämme ilmoittautuneille ohjeet ja verkkolinkin tilaisuuteen osallistumiseen viimeistään 3.5.2020.
Hinta
Tilaisuus on maksuton.
Ilmoittautumiset
05.05.2020 mennessä

Huom!
Online-ilmoittautuminen on päättynyt, ota yhteyttä toimistoon

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Päijät-Hämeen kesäyliopisto on kaikille avoin oppilaitos, joka järjestää monipuolista ja laadukasta koulutusta ympäri vuoden. Kesäyliopisto tarjoaa mahdollisuuden opiskella korkeakouluopintoja, hankkia ammattitaitoa kehittävää lisäkoulutusta sekä osallistua yleissivistäviin ja ajankohtaisiin koulutuksiin.

Järjestämme avointa korkeakouluopetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, kielikoulutusta, yleisöluentoja sekä lukiolaiskursseja. Tervetuloa oppimaan uutta!

Kysy koulutuksista tai anna palautetta

8 + 7 =

Tilaa uutiskirjeemme niin saat tietoa alkavista koulutuksistamme

Seuraa meitä: