Koulutukset

Voimavarakeskeinen työnohjaajakoulutus 60 op, 2021-2023

Ilmoittaudu tästä
Kuvaus
Ilmainen INFO-tilaisuus pidetään 30.9.2020 klo 17.00-18.00 Zoom-alustalle. Paikalla pääkouluttaja Lassi Pruuki kertomassa koulutuksesta ja vastaamassa teidän kysymyksiin.

 

INFO-tilaisuuteen pääset osallistumaan tästä linkistä 30.9. klo 17.00 https://us02web.zoom.us/j/89357312686

 

Voimavarakeskeinen työnohjaajakoulutus antaa erinomaiset valmiudet toimia työnohjaajana tai prosessikonsulttina. Voimavarakeskeisessä työnohjaajakoulutuksessa opiskellaan asiakkaita arvostavia dialogisia lähestymistapoja, jotka yhdistettynä reflektiivisiin prosesseihin tukevat työntekijöitä ja vahvistavat koko työyhteisön toimivuutta ja tavoitteellista työntekoa. Voimavarakeskeisyys ja dialogisuus parhaimmillaan inspiroivat ja energisoivat koulutukseen osallistuvien työtä sekä koko elämää. Koulutus täyttää Suomen työnohjaajat ry:n (Story) asettamat kriteerit työnohjaajakoulutukselle, mikä mahdollistaa osallistumisen työnohjaajapalvelujen kilpailutuksiin. Koulutuksen käynyt voi hakea Storyn jäsenyyttä ja liittyä Dialogiset työnohjaajat - verkostoon. Koulutuksen järjestää Päijät-Hämeen kesäyliopisto ja Dialogic (www.dialogic.fi). Dialogic on tunnettu ja arvostettu työnohjaajakoulutuksen järjestäjä ja heidän kouluttajansa ovat alan vankkoja asiantuntijoita.
Aika
02.02.2021 - 01.04.2023

2021-2023 (5 lukukautta)

Lähiopetuspäivät 2021: 2.-3.2., 9.-10.3., 3.-4.5., 25.-26.5., 17.-18.8. (Dialogic-seminaari), 14.-15.9., 14.-15.10. ja 25.-26.11.2021

2022-2023 lähiopetuspäivät ilmoitetaan myöhemmin.

kello 9.00-16.15
Paikka
Päijät-Hämeen kesäyliopisto, Lahden Tiedepuisto, Niemenkatu 73
Kohderyhmä
Koulutus sopii kasvatus-, opetus,-, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, työyhteisön kehittämistehtävissä toimiville sekä työnohjauksesta ja prosessikonsultoinnista kiinnostuneille.
Esitiedot
Koulutus edellyttää vähintään opistoasteista peruskoulutusta ja omakohtaista kokemusta työnohjauksesta tai sitä lähellä olevasta prosessista.
Tavoite
Koulutuksen tavoitteena on perehdyttää osallistujat voimavarakeskeisen työskentelyn filosofiaan, teoriaan ja käytäntöön työnohjauksessa. Koulutus antaa monipuoliset valmiudet toimia itsenäisenä työnohjaajana ja prosessikonsulttina.
Opintopisteet
60 op
Sisältö
Koulutuksen keskeinen sisältö:

• Sosiaalinen konstruktionismi työnohjauksen taustateoriana
• Dialogisuus, narratiivisuus, ratkaisukeskeisyys ja reflektiivisyys työnohjauksessa
• Yksilö-, ryhmä- ja työyhteisöjen työnohjaus
• Työnohjaajan identiteetti ja etiikka

Koulutuksen laajuus ja rakenne:

Koulutusohjelman laajuus on 60 opintopistettä ja se kestää 2,5 vuotta. Koulutus rakentuu 36 lähiopetuspäivästä, vertaisryhmätyöskentelystä, etäopiskelusta sekä työnohjausharjoittelusta. Koulutuksen aikana toteutetaan mahdollisesti myös isompi yhteinen työnohjaushanke.

1. Lähiopetus (18 x 2 pv)
• workshop-tyyppistä teorian opiskelua
• työnohjausharjoittelun työnohjausta
• oman työnohjaajaidentiteetin tutkimista

2. Vertaisryhmätyöskentely (16 oppituntia/lukukausi)
• luetun teorian reflektointia
• vertaisryhmäohjausta

3. Ohjattu etäopiskelu
• oman työnohjaustyöskentelyn kehittävä tutkimus ja siihen liittyvä lopputyö
• kirjallisuuteen perehtymistä
• ohjatusti suoritettua yksilötyönohjausta, vähintään 24 oppituntia ja niihin valmistautumisen
• ohjatusti suoritettu ryhmätyönohjaus, vähintään 48 oppituntia ja niihin valmistautumisen
Kouluttajat
Lassi Pruuki, teologian tohtori, psykoterapeutti, perhe- ja pariterapiakouluttaja, työnohjaajakouluttaja, koulutuksen johtaja

Katri-Ina Euramaa, kasvatustieteiden kandidaatti, psykoterapeutti, perhe- ja pariterapiakouluttaja sekä työnohjaajakouluttaja

Päivi Jordan-Kilkki, musiikin maisteri, psykoterapeutti, musiikkiterapeutti, perhe- ja pariterapiakouluttaja
Lisätietoja
Koulutuksen sisältöä koskevat tiedustelut:
Lassi Pruuki, p. 044 5323 965 tai lassi.pruuki@dialogic.fi

Muut tiedustelut:
Päijät-Hämeen kesäyliopisto, 044 7290 020 tai info@paijathameenkesayliopisto.fi
Lisätietoja hakeutumisesta
Koulutukseen haetaan vapaamuotoisella kirjeellä, josta tulee käydä ilmi hakijan:
• nimi, ikä ja osoitetiedot
• koulutus, ammatti ja työpaikka (mahd. aikaisemmatkin)
• muut koulutukset, jolla hakijan mielestä on merkitystä
• kokemukset työnohjauksesta/ konsultaatiosta
• kokemukset mahdollisesta omasta terapiasta
• miten työnohjaus ja koulutuksen haku liittyvät hakijan tulevaisuuteen
• lyhyt tarina nykyisestä elämäntilanteesta

Ilmoittautuminen koulutukseen Päijät-Hämeen kesäyliopiston sähköisellä ilmoittautumislomakkeella sekä lähettämällä hakemus osoitteeseen info@paijathameenkesayliopisto.fi 26.10.2020 mennessä.

Hakijat kutsutaan hakemusten perusteella soveltuvuushaastatteluun, joka järjestetään lauantaina 7.11.2020. Koulutukseen otetaan enintään 8-12 osallistujaa. Koulutukseen valitun tulee erikseen lähetetyllä kirjallisella sitoumuksella vahvistaa koulutuspaikan vastaanottaminen.
Hinta
6800 €
Koulutus laskutetaan oletusarvoisesti 5 erässä. Mikäli toivot laskutusta useammassa erässä, kirjoita haluamiesi erien määrä ilmoittautumislomakkeen lisätietoja-kenttään. (Huomioi että, koulutus tulee olla maksettu noin kuukausi ennen koulutuksen päättymistä)
Ilmoittautumiset
26.10.2020 mennessä
Peruutusehdot
Peruutusmaksu 50 % hinnasta, mikäli peruutus tehdään koulutuspaikan vahvistamisen ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua perimme koulutuksen koko hinnan.
Ilmoittaudu tästä

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Päijät-Hämeen kesäyliopisto on kaikille avoin oppilaitos, joka järjestää monipuolista ja laadukasta koulutusta ympäri vuoden. Kesäyliopisto tarjoaa mahdollisuuden opiskella korkeakouluopintoja, hankkia ammattitaitoa kehittävää lisäkoulutusta sekä osallistua yleissivistäviin ja ajankohtaisiin koulutuksiin.

Järjestämme avointa korkeakouluopetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, kielikoulutusta, yleisöluentoja sekä lukiolaiskursseja. Tervetuloa oppimaan uutta!

Kysy koulutuksista tai anna palautetta

8 + 5 =

Tilaa uutiskirjeemme niin saat tietoa alkavista koulutuksistamme

Seuraa meitä: