Koulutukset

Syömishäiriöt – kuinka tunnistaa, ymmärtää ja hoitaa?

Ilmoittaudu tästä
Aika
27.03.2020

klo 9.30-16.00 (7 oppituntia)
Paikka
Päijät-Hämeen kesäyliopisto, Lahden Tiedepuisto,
Niemenkatu 73
Kohderyhmä
Koulutus on suunnattu sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille, jotka työssään kohtaavat syömishäiriöstä kärsiviä ja haluavat saada perustaidot syömishäiriöiden tunnistamiseen, ymmärtämiseen ja hoitamiseen.
Sisältö
Ohjelma:

9.30-10.30
Syömishäiriöiden tunnistaminen (perustiedot syömishäiriöistä ja niiden tunnistamisesta, häiriintyneen syömisen eri muodot)

10.30-11.30
Syömishäiriöiden ja niiden oireiden ymmärtäminen (syömishäiriöiden noidankehät ja oireiden psykologinen ymmärtäminen)

11.30-12.30
lounas

12.30-13.30
Ohjattu tapaustyöskentely + yhteinen purku: mm. ahminta, bulimia, anoreksia, nuori, epätyypillinen syömishäiriö (tunnistaminen, ymmärtäminen ja hoitaminen)

13.30-14.00
Syömishäiriöiden hoitaminen (hoitomallien esitteleminen)

14.00-14.30
Kahvitauko

14.30-15.30
Syömishäiriöiden hoitaminen, jatkuu (konkreettisia apukeinoja hoitamiseen)

15.30–16.00
Yhteenveto, kysymykset ja keskustelu

Koulutukseen sisältyy orientoiva alkukartoitus ja loppukysely.
Kouluttajat
Katarina Meskanen psykologi, valmentaja, kouluttaja

Katarina on pitkään tehnyt kliinistä työtä syömishäiriöiden parissa (HUS syömishäiriöyksikkö ja yksityisvastaanotto). Hän on kirjoittanut useita kirjoja syömishäiriöistä, tunnesyömisestä ja kehonkuvasta. Psykologin työssään hän on kehittänyt uusia hoitomalleja, esim. ahmintahäiriön psykoterapeuttisen potilasryhmän ja ahdistuksen hallinnan taitovalmennusryhmän syömishäiriöistä kärsiville, sekä käsikirjoittanut bulimian nettiterapiaa ja ollut mukana toimittamassa mm. Mielenterveystalon Irti ahminnasta -omahoito-ohjelmaa. Meskanen on toteuttanut yhdessä Hogrefen ja HUS syömishäiriöyksikön kanssa EDI-3:n käännöksen ja suomenkielisen normeerauksen. Lisäksi hän on ollut mukana työryhmässä laatimassa kansallisia Käypä hoito -suosituksia syömishäiriöihin.
Lisätietoja
Päijät-Hämeen kesäyliopisto, p. 044 7290 020 tai info@paijathameenkesayliopisto.fi
Lisätietoja hakeutumisesta
Sitovat ilmoittautumiset 12.3.2020 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Kutsu koulutukseen lähetetään sähköpostitse ilmoittautumisajan päätyttyä. Ilmoittautumisajan jälkeen voi tiedustella vapaita opiskelupaikkoja kesäyliopiston toimistosta.
Hinta
185 €
Koulutukseen osallistuja saa käyttöönsä koulutuksen diat ja runsaasti muuta kirjallista materiaalia.
Ilmoittautumiset
12.03.2020 mennessä
Peruutusehdot
Peruutusmaksu 50 % hinnasta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko hinnan.
Ilmoittaudu tästä

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Päijät-Hämeen kesäyliopisto on kaikille avoin oppilaitos, joka järjestää monipuolista ja laadukasta koulutusta ympäri vuoden. Kesäyliopisto tarjoaa mahdollisuuden opiskella korkeakouluopintoja, hankkia ammattitaitoa kehittävää lisäkoulutusta sekä osallistua yleissivistäviin ja ajankohtaisiin koulutuksiin.

Järjestämme avointa korkeakouluopetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, kielikoulutusta, yleisöluentoja sekä lukiolaiskursseja. Tervetuloa oppimaan uutta!

Kysy koulutuksista tai anna palautetta

12 + 4 =

Tilaa uutiskirjeemme niin saat tietoa alkavista koulutuksistamme

Seuraa meitä: