Koulutukset

Luontojooga ohjaajakoulutus 2020

Ilmoittaudu tästä
Kuvaus
Luontojooga ohjaajakoulutuksen suorittamalla pätevöidyt sertifioiduksi luontojoogaohjaajaksi ja omaat ammatillisen pätevyyden luontojoogan ohjaamiseen. Luontojooga on ihmisläheinen ja luontoa kunnioittava tapa lähestyä luonnon eheyttävää kokonaisuutta. Luontojoogan avulla opit ohjaamaan ja tekemään harjoitteita, jotka vahvistavat sekä ihmiskehoa että mieltä. Päämääränä on saavuttaa harmoninen ja rakastava suhtautuminen omaan itseen ja sitä kautta jakaa hyvinvointia niin läheisille kuin asiakkaille.

Luontojoogaohjaajana kykenet tuomaan luonnon elementtejä ja hoitavia ominaisuuksia sisätiloissa tapahtuvaan joogaan. Luontojoogaohjaajana sinulla on myös valmius järjestää luontotapahtumia asiakkaille - koulutus toimii hyvin jatkokoulutuksena jo ammatissa toimiville joogaohjaajille.
Aika
14.03. - 12.09.2020

Moduuli 1. La 14.3.2020
Moduuli 2. La 18.4.2020
Moduuli 3. La 16.5.2020
Moduuli 4. La-su 13-14.6.2020
Moduuli 5. La-su 27-28.6.2020
Heinäkuu vapaa
Moduuli 6. La-su 8-9.8.2020
Moduuli 7. La-su 22-23.8.2020
Moduuli 8. La 12.9.2020

Lauantaisin opetus järjestetään kesäyliopisto tiloissa klo 9.30-16.30.
Sunnuntaisin opetus järjestetään jossakin Päijät-Hämeen luontokohteessa n. klo 9-18 välillä. Paikka ja kellonaika tarkennetaan koulutuksen alussa.
Paikka
Päijät-Hämeen kesäyliopisto, Lahden tiedepuisto,
Niemenkatu 73 sekä Päijät-Hämeen luontokohteet
Kohderyhmä
Liikunta- ja hyvinvointialojen sekä opetus- ja terveysalan ammattilaiset kuin myös terapeuttisilla aloilla työskentelevät. Taustatutkinnon puuttuminen ei kuitenkaan ole este osallistumiselle; tärkein lähtökohta on kiinnostus luonnon ymmärtämiseen ja halu ihmisten auttamiseen.
Sisältö
Koulutuksessa opitaan
• ymmärtämään luontoa kokonaisvaltaisesti
• hengityksen ja liikkeen merkitys ”luonto tietää paremmin” -näkökulmasta
• hyödyntämään luontoa mm. terveydellisiin ja matkailullisiin tarkoituksiin
• luonnon aarteiston hyödyntämistä kaikkina vuodenaikoina:
o tutustutaan mm. hyvinvointia lisääviin yrtteihin ja kalevalaiseen perintöön
o kerätään yrttejä ja opetellaan niiden käyttöä hyvinvoin-nin edistäjinä sekä sisäisesti että ulkoisesti
o perehdytään kokemuksellisesti veden ja metsän kykyyn kehon omien endorfiinien liikkeelle laittajana
• suomalaisia saunomisperinteitä
• syventämään joogaharjoitusta tasolle, jolla hiljaisuus ja pysähtyminen stressaavan arjen keskellä muuttuu mahdolliseksi ja jokapäiväiseksi
• ohjaamaan erilaisia ryhmiä
• tuomaan Suomen luonnon hyvää tekeviä vaikutuksia myös sisätiloihin
• uusimpiin tutkimuksiin perustuvaa teoriatietoa luonnon terveysvaikutuksista eri sairauksien hoidossa sekä sairauksia ennaltaehkäisevää luontotyöskentelyä
Kouluttajat
Pääkouluttaja Anne Kyyhkynen, Jooga & meditaatio-opettaja, luontovalmentaja, kouluttaja. Lisäksi vierailevia kouluttajia.
Suoritustapa
Koulutus koostuu lähiopetuksesta, kokemuksellisesta työskentelystä, kirjallisista tehtävistä ja näyttötyöstä. Lähiopetuspäivät 12 kpl) keskittyvät pääosin viikonloppuihin. Koulutukseen voi osallistua työn ja perhe-elämän ohella.

Koulutuksessa on 8 moduulia, joissa käydään läpi kehon ja mielen kannalta tärkeimpiä toimintoja luonnossa tapahtuvien harjoitteiden avulla. Lisäksi perehdytään erilaisten ryhmien ohjaukseen ja suoritetaan näyttötyö.


Moduulien sisällöt ovat:

1. Aktiivisuus ja rauhoittuminen. Selkä, rintakehä, lihakset, liike ja hengitys. Sydän ja keuhkot
2. Selän ongelmia, stressi, masennus, rentous
3. Lihakset, kasvot ja kädet
4. Ruoansulatus, aistit
5. Tunnelmat ja tuntemukset, juurtuminen ja pysähtyminen
6. Hormonit, nivelet
7. Erilaisten ryhmien ohjaus
8. Näyttötöiden esittely 

Koulutus järjestetään sekä Päijät-Hämeen kesäyliopiston koulutustiloissa että Päijät-Hämeen alueen luontokohteissa. Koulutukseen sisältyy myös saunomisperinteiden opetusta. Luontokohteisiin kuljetaan yhteiskyydeillä.

Osallistuja tarvitsee säänmukaiset ulkoiluvaatteet sekä oman jooga-alustan.

Koulutuksen oheiskirjana toimii Petteri Saarion "Luonnon Lumo". Opiskelijat hankkivat kirjan itse. Muita oheisteoksia: Suomen Luonnon pyhät paikat, Terveysmetsä sekä Kehon ja mielen joogaa (Oheisteoksia ei ole välttämätöntä hankkia omaksi).
Lisätietoja
Sisältöä koskevat asiat:
Anne Kyyhkynen, pääkouluttaja
anne.kyyhkynen@gmail.com
040-7428716

Koulutuksen järjestelyjä ja ilmoittautumista koskevat asiat:
Tiina Laurikainen, suunnittelija
tiina.laurikainen@paijathameenkesayliopisto.fi
050-3754977
Lisätietoja hakeutumisesta
Sitovat ilmoittautumiset 19.2.2020 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Kutsu koulutukseen lähetetään sähköpostitse ilmoittautumisajan päätyttyä.

Koulutus toteutuu, mikäli ilmoittautumisia tulee tarpeeksi määräaikaan mennessä. Koulutukseen otetaan enintään 20 osallistujaa. Ilmoittautumisajan jälkeen voi tiedustella vapaita opiskelupaikkoja kesäyliopiston toimistosta.
Hinta
2340 €, sisältää lähiopetuksen sekä aloitus- ja päätöskahvit.

Opiskelija vastaa itse matkustus-, majoitus- ja ruokailukustannuksista sekä tarvittavan kurssivälineistön (jooga-alusta, ulkoiluvaatetus ja kirjallisuus) hankkimisesta. Hinta laskutetaan oletusarvoisesti 3 erässä. Kirjoita ilmoittautumislomakkeen lisätietoja-kentässä, mikäli toivot laskutusta useammassa erässä.
Ilmoittautumiset
19.02.2020 mennessä
Peruutusehdot
Peruutusmaksu 50 % hinnasta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko hinnan.
Ilmoittaudu tästä

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Päijät-Hämeen kesäyliopisto on kaikille avoin oppilaitos, joka järjestää monipuolista ja laadukasta koulutusta ympäri vuoden. Kesäyliopisto tarjoaa mahdollisuuden opiskella korkeakouluopintoja, hankkia ammattitaitoa kehittävää lisäkoulutusta sekä osallistua yleissivistäviin ja ajankohtaisiin koulutuksiin.

Järjestämme avointa korkeakouluopetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, kielikoulutusta, yleisöluentoja sekä lukiolaiskursseja. Tervetuloa oppimaan uutta!

Kysy koulutuksista tai anna palautetta

11 + 7 =

Tilaa uutiskirjeemme niin saat tietoa alkavista koulutuksistamme

Seuraa meitä: