Koulutukset

Tiedon visualisointi – tehosta viestiä infografiikan keinoin

Ilmoittaudu tästä
Kuvaus
Kaipaatko uusia ideoita ja konkreettista tukea tiedon visuaaliseen esittämiseen? Tule ja opi, miten voit hyödyntää tiedon visualisointia organisaatiosi viestinnän tukena!
Aika
03.03.2020

klo 9.00-16.00 (8 oppituntia)
Paikka
Päijät-Hämeen kesäyliopisto, Lahden Tiedepuisto, Niemenkatu 73
Kohderyhmä
Koulutus on tarkoitettu kaikille viestinnän ja markkinoinnin tekijöille sekä asiantuntijoille, jotka haluavat kehittyä tiedon visualisoijina. Koulutus tarjoaa uusia ideoita ja konkreettista tukea tiedon visuaaliseen esittämiseen sekä viestin tehostamiseen infografiikan keinoin.
Sisältö
Ei ole vain yhtä ja oikeaa tapaa visualisoida tietoa, mutta lopputuloksen pitää aina olla kohderyhmälle ja omalle yleisölle ymmärrettävä. Päivän aikana opit helpon menetelmän, jonka avulla voit lähestyä mitä tahansa informaatiota sisältävää tai välittävää tietoa muutamien kysymysten ja reunaehtojen avulla.

Koulutuspäivä jakautuu kahteen osaan:

1. Aamupäivällä saat rautaisannoksen tiedon visualisoinnin teoriaa. Opit lisää tiedon visualisoinnin lainalaisuuksista, perusperiaatteista ja keinoista sekä tehokkaista tekniikoista ja toimivista työkaluista.
2. Iltapäivällä pääset itse harjoittelemaan tiedon visualisointia käytännössä. Työstät oikeaa projektiasi entistä visuaalisemmaksi ja saat sekä annat palautetta toisten projekteista. (Ks. ”Valmistautuminen”)

Koulutus antaa vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin:

• Milloin dataa on järkevää esittää visuaalisin keinoin?
• Mistä lähden liikkeelle, kun haluan kertoa asiani visuaalisesti?
• Miten saan suunnitelman liikkeelle? Mikä on paras tapa hahmotella ja hahmottaa toteutusta? Miten pääsen onnistuneesti maaliin?
• Miten voin vaikuttaa viestin selkeyteen visuaalisin keinoin?
• Miten lähestyä tiedon visuaalista esitystapaa? (Aikataulu, kohderyhmä, käytettävissä oleva tila ja mediaympäristö)
• Osaanko lukea kuvaa? Ymmärränkö näkemäni?
• Yksinkertaistaminen on vaikeinta – mutta vastaanottaja kiittää!
Kouluttajat
Petri Salmén, Design-tuottaja, informaatiograafikko
Lisätietoja
Anne Broman, puh. 050 5361 013 tai info@paijathameenkesayliopisto.fi
Lisätietoja hakeutumisesta
Sitovat ilmoittautumiset 17.2.2020 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Koulutukseen otetaan enintään 16 osallistujaa. Kutsu koulutukseen lähetetään sähköpostitse ilmoittautumisajan päätyttyä. Ilmoittautumisajan jälkeen voi tiedustella vapaita opiskelupaikkoja kesäyliopiston toimistosta.
Muu informaatio
Ota koulutuspäivään mukaasi jokin tiedon visualisointiin liittyvä oikea projekti, jota haluat työstää päivän aikana ja jonka olet valmis altistamaan myös muiden ajateltavaksi ja palautteelle. Projekti voi olla jokin ajankohtainen työ tulevaisuutta varten tai jokin organisaatiosi vanha tuotos, josta haluaisit visuaalisemman kuin se on ollut.

Voit ottaa projektin mukaan joko sähköisessä muodossa tai printattuna. Työskentely tapahtuu käsin ja ajattelemalla, joten et tarvitse mitään muuta mukaan.

Ideana on, että pääset hyödyntämään aamupäivän oppeja käytännössä jo heti iltapäivän aikana. Luvassa siis ensiluokkai-nen yhdistelmä tiedon visualisoinnin teoriaa ja toimintaa!
Hinta
220 €, sisältää iltapäiväkahvit
Ilmoittautumiset
17.02.2020 mennessä
Peruutusehdot
Peruutusmaksu 50 % hinnasta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko hinnan.
Ilmoittaudu tästä

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Päijät-Hämeen kesäyliopisto on kaikille avoin oppilaitos, joka järjestää monipuolista ja laadukasta koulutusta ympäri vuoden. Kesäyliopisto tarjoaa mahdollisuuden opiskella korkeakouluopintoja, hankkia ammattitaitoa kehittävää lisäkoulutusta sekä osallistua yleissivistäviin ja ajankohtaisiin koulutuksiin.

Järjestämme avointa korkeakouluopetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, kielikoulutusta, yleisöluentoja sekä lukiolaiskursseja. Tervetuloa oppimaan uutta!

Kysy koulutuksista tai anna palautetta

5 + 6 =

Tilaa uutiskirjeemme niin saat tietoa alkavista koulutuksistamme

Seuraa meitä: