Koulutukset

Hyvinvointia luonnosta

Ilmoittaudu tästä
Kuvaus
Edistä omaa ja työyhteisösi työhyvinvointia luonnon avulla. Tutustu luonnon hyvinvointivaikutuksiin ja tapoihin hyödyntää luontoa työelämässä. Sopivassa suhteessa teoriaa ja käytännön harjoituksia sisältävä työhyvinvointikoulutus, jonka jälkeen katsot luontoa uusin silmin!

Työhyvinvoinnissa ja työkyvyn ylläpitämisessä voi hyödyntää luontoa monin eri tavoin. Luonnosta saatava hyvinvointi ja luonnossa liikkuminen lisäävät tarkkaavaisuutta ja tehokkuutta sekä palauttavat tehokkaasti auttaen jaksamaan paremmin niin työelämässä kuin vapaa-ajallakin. Luontoa voidaankin hyödyntää työelämässä monin tavoin niin henkilöstön kuin työympäristönkin näkökulmasta. Kurssilta saat vinkit, joita voit hyödyntää omassa työyhteisössäsi ja ottaa luonnon osaksi työhyvinvointianne.

Kurssin opetus tapahtuu teorian, havainnollistavien harjoitusten sekä luonnossa tapahtuvan luontohyvinvointiretken avulla. Luonnossa käsittelemme aihetta tehden erilaisia luontoyhteysharjoituksia, joita voit jatkossa itsekin käyttää opetus- ja ryhmätyöskentelyssä.
Aika
26.09.2019

klo 9.00-16.00 (8 oppituntia)
Paikka
Päijät-Hämeen kesäyliopisto, Lahden Tiedepuisto, Niemenkatu 73
Kohderyhmä
Koulutus sopii kaikille, jotka haluavat tutustua keinoihin parantaa yksilön ja yhteisön työhyvinvointia luonnon avulla, tutustua yleisesti luonnosta saatavaan hyvinvointiin tai tutustua luontoharjoituksiin, joita voi hyödyntää omassa elämässä ja esim. opetuksessa ja ryhmätyöskentelyssä.
Tavoite
Päivän aikana:
• tutustut luonnosta saatavaan hyvinvointiin työhyvinvoinnin näkökulmasta
• opit luonnon hyvinvointivaikutuksista henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin
• saat tietoa, miten ja miksi luonto lisää työtehoa, palauttaa ja vähentää stressiä
• saat tietoa kotimaisista ja kansainvälisistä luontohyvinvointitutkimuksista
• saat vinkkejä, miten luontoa voi ja kannattaa hyödyntää työelämässä ja työympäristössä
• tutustut ekopsykologiaan ja luontosuhteen merkitykseen sekä läsnäolevaan luontoliikuntaan
• opit käytännössä toteutettavia luontoyhteysharjoituksia, joita voi hyödyntää mm. opetuksessa ja ryhmien toiminnassa
Kouluttajat
Kouluttajana Mari Starck, jolla on takanaan 15 vuoden työura asiantuntijana, esimiehenä ja alaisena eri tehtävissä valtion, kunnan ja yksityisen palveluksessa sekä tutkinnot merenkulun, logistiikan ja oikeustieteen alalta sekä luontoyhteysohjaajan ja erä- ja luonto-oppaan koulutus. Nykyään Mari vetää yritystään Hike ’n Joy, joka luontohyvinvointiretkien ohella antaa työhyvinvoinnin ja itsensä johtamisen koulutusta.
Lisätietoja
Tiina Laurikainen 050 3754 977 tai info@paijathameenkesayliopisto.fi
Lisätietoja hakeutumisesta
Sitovat ilmoittautumiset 11.9.2019 mennessä Päijät-Hämeen kesäyliopistoon sähköisen ilmoittautumislomakkeen kautta. Kutsu koulutukseen lähetetään sähköpostitse ilmoittautumisajan päätyttyä. Ilmoittautumisajan jälkeen voi tiedustella vapaita opiskelupaikkoja kesäyliopiston toimistosta.
Muu informaatio
HUOM! Otathan mukaan säänmukaiset ja lämpimät, ulkoiluun soveltuvat vaatteet ja kengät, olemme osan kou-lutuspäivästä ulkona liikkuen ja tehden rauhallisia harjoituksia.
Hinta
135 €, sisältää iltapäiväkahvit
Ilmoittautumiset
11.09.2019 mennessä
Peruutusehdot
Peruutusmaksu 50 % hinnasta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko hinnan.
Ilmoittaudu tästä

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Päijät-Hämeen kesäyliopisto on kaikille avoin oppilaitos, joka järjestää monipuolista ja laadukasta koulutusta ympäri vuoden. Kesäyliopisto tarjoaa mahdollisuuden opiskella korkeakouluopintoja, hankkia ammattitaitoa kehittävää lisäkoulutusta sekä osallistua yleissivistäviin ja ajankohtaisiin koulutuksiin.

Järjestämme avointa korkeakouluopetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, kielikoulutusta, yleisöluentoja sekä lukiolaiskursseja. Tervetuloa oppimaan uutta!

Kysy koulutuksista tai anna palautetta

Tilaa uutiskirjeemme niin saat tietoa alkavista koulutuksistamme