Koulutukset

Tutkiva sosiaalityö, 5 op, UEF

Ilmoittaudu tästä
Aika
02.03. - 22.05.2020

Verkkoalusta auki ajalla 2.3. - 22.5.2020.
Lisäksi seminaari lähiopetuksena. Ajankohta tarkentuu.

Huom! Opintojaksolle tulee kirjautua viimeistään su 8.3.2020, jotta opiskelu toteutuu suunnitellussa aikataulussa.
Paikka
Niemenkatu 73, Lahti
Kohderyhmä
Sosiaalityöntekijät kunnissa, järjestöissä ja yksityisissä organisaatioissa sekä sosiaalityöhön aikovat.
Tavoite
Opiskelija osaa tunnistaa sosiaalityön tutkimuskohteita ja tutkimuksellisia lähestymistapoja, määritellä sosiaalityön tiedontuottamisen erityisyyttä ja tutkimuseettisiä periaatteita sekä antaa esimerkkejä sosiaalityön tutkimuksen ja käytännön suhteesta. Opiskelija osaa tulkita käytännön ilmiöitä, rakenteita ja toimintoja laajemmassa yhteiskunnallisessa yhteydessä. Opiskelija osaa tunnistaa sosiaalityön tutkimuksen raportoinnin muotoja, rajata tutkimuskysymyksen ja vastata siihen, kirjoittaa tieteellisen esseen prosessikirjoittamisen periaatteita noudattaen ja osallistua seminaarityöskentelyyn.
Opintopisteet
5 op
Sisältö
Sosiaalityön tutkimuskohteet, tutkimukselliset lähestymistavat ja tutkimuseettiset periaatteet. Tieteellinen argumentointi, raportointi sekä tieteellisen kirjoittamisen prosessi, ohjeet ja säännöt. Seminaarityöskentelyn käytännöt.
Kouluttajat
yliopisto-opettajia
Suoritustapa
Suorittaminen edellyttää aktiivista osallistumista seminaareihin ja verkkotyöskentelyyn, tieteellisen esseen kirjoittaminen. Opintojakso tulee suorittaa kokonaisuudessaan saman lukuvuoden aikana.

Monimuoto-opetus: Verkkotyöskentelyä, verkkoluentoja ja luentotallenteita. Opiskelijat laativat jakson sisältöön liittyvän tieteellisen esseen, joka käsitellään seminaarissa jakson lopussa. Seminaari edellyttää läsnäoloa.
Arviointi
Suoritukset arvioidaan asteikolla 0-5.
Kirjallisuus
Oppimateriaalina jaksolla jaettava materiaali.
Emoyliopisto
Itä-Suomen yliopisto
Lisätietoja
tiina.laurikainen@paijathameenkesayliopisto.fi
Muu informaatio
Soveltuvan yliopistotutkinnon (kandi- tai maisteritutkinto terveys-, yhteiskunta- tai kasvatustieteissä) suorittanut opiskelija voi hakea jaksosta korvaavuutta.
Hinta
Yksittäisen jakson hinta 160 euroa.

- Hinta koostuu Päijät-Hämeen kesäyliopiston perimistä osuudesta 110 euroa ja Itä-Suomen avoimen yliopiston perimästä osuudesta 50 euroa.
Ilmoittautumiset
16.02.2020 mennessä
Peruutusehdot
Päijät-Hämeen kesäyliopisto:
Ilmoittautuminen on sitova. Peruutusmaksu 50 % koulutuksen hinnasta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tehdään koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko hinnan.

Itä-Suomen avoin yliopisto:
Tutustu maksuehtoihin osoitteessa http://www.uef.fi/fi/web/aducate/maksuehdot
Ilmoittaudu tästä

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Päijät-Hämeen kesäyliopisto on kaikille avoin oppilaitos, joka järjestää monipuolista ja laadukasta koulutusta ympäri vuoden. Kesäyliopisto tarjoaa mahdollisuuden opiskella korkeakouluopintoja, hankkia ammattitaitoa kehittävää lisäkoulutusta sekä osallistua yleissivistäviin ja ajankohtaisiin koulutuksiin.

Järjestämme avointa korkeakouluopetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, kielikoulutusta, yleisöluentoja sekä lukiolaiskursseja. Tervetuloa oppimaan uutta!

Kysy koulutuksista tai anna palautetta

11 + 11 =

Tilaa uutiskirjeemme niin saat tietoa alkavista koulutuksistamme

Seuraa meitä: