Koulutukset

MAPA® Perusteet - Haasteellisen käyttäytymisen ennaltaehkäisy- ja hallintamenetelmä pienten lasten kanssa työskenteleville

Ilmoittaudu tästä
Kuvaus
MAPA® (Management of Actual or Potential Aggression) eli Haasteellisen käyttäytymisen ennaltaehkäisy- ja hallintamenetelmä on kehitetty Englannissa ja lisenssin omistaa kansainvälinen CPI, Crisis Prevention Institute Inc.

Koulutuksen järjestävät yhteistyössä Päijät-Hämeen kesäyliopisto ja Suomen Mapa® keskus.
Aika
18.11. - 19.11.2019

klo 9-16 (16 tuntia)
Paikka
Päijät-Hämeen kesäyliopisto, Lahden Tiedepuisto, Niemenkatu 73, Lahti
Kohderyhmä
Koulutus on tarkoitettu erityisesti pienten lasten kanssa mm. varhaiskasvatuksessa, esi- ja alkuopetuksessa sekä lastenpsykiatriassa, kuntoutuksessa ja sosiaalitoimessa työskentelevälle henkilöstölle.
Sisältö
MAPA -koulutuksessa perehdytään haasteellisten tilanteiden ennaltaehkäisyyn myönteisen käytöksen tukemisen keinoin (Positive Behaviour Support). Koulutuksen aikana teemme myös konkreettisia suunnitelmia erilaisiin arjen tilanteisiin. Koulutus antaa henkilöstölle vuorovaikutuksen, päätöksenteon ja jälkipurkamisen välineitä sekä perehdyttää hyviin käytäntöihin. Lisäksi se sisältää menetelmiä pienen lapsen turvalliseen fyysiseen ohjaukseen ja rajoittamiseen.

Osallistujat tekevät koulutuksen ajan omia muistiinpanojaan saamaansa Osallistujan työkirjaan.
Kouluttajat
Marika Ahonen, Hoitotyön lehtori, TtM
Lisätietoja
Tiina Laurikainen 050-3754077 tai tiina.laurikainen@paijathameenkesayliopisto.fi,
Lisätietoja hakeutumisesta
Sitovat ilmoittautumiset 3.11.2019 mennessä Päijät-Hämeen kesäyliopistoon sähköisen ilmoittautumislomakkeen kautta. Kutsu koulutukseen lähetetään sähköpostitse ilmoittautumisajan päätyttyä. Ilmoittautumisajan jälkeen voi tiedustella vapaita opiskelupaikkoja kesäyliopiston toimistosta. Koulutukseen otetaan maksimissaan 18 osallistujaa.
Hinta
250 euroa.
Hinta sisältää työkirjan sekä iltapäiväkahvit kumpanakin koulutuspäivänä.
Ilmoittautumiset
03.11.2019 mennessä
Peruutusehdot
Peruutusmaksu 50 % hinnasta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko hinnan.
Ilmoittaudu tästä

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Päijät-Hämeen kesäyliopisto on kaikille avoin oppilaitos, joka järjestää monipuolista ja laadukasta koulutusta ympäri vuoden. Kesäyliopisto tarjoaa mahdollisuuden opiskella korkeakouluopintoja, hankkia ammattitaitoa kehittävää lisäkoulutusta sekä osallistua yleissivistäviin ja ajankohtaisiin koulutuksiin.

Järjestämme avointa korkeakouluopetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, kielikoulutusta, yleisöluentoja sekä lukiolaiskursseja. Tervetuloa oppimaan uutta!

Kysy koulutuksista tai anna palautetta

Tilaa uutiskirjeemme niin saat tietoa alkavista koulutuksistamme