Koulutukset

Vertti-toiminnan ryhmänohjaajakoulutus

Ilmoittaudu tästä
Kuvaus
Vertti-ryhmätoiminta kuuluu Toimiva lapsi&perhe –työn menetelmäperheeseen. Työskentelyn tavoitteena on tukea vanhemmuutta ja lapsen kehitystä vahvistamalla suojaavien tekijöiden merkitystä perheiden elämässä.
Aika
18.11.2019 - 09.01.2020

klo 8.30-15.30 (48 oppituntia)

Koulutus rakentuu kuudesta lähiopetuspäivästä:
koulutuspäivät 1: 18.-19.11.2019
koulutuspäivät 2: 9.-10.12.2019
koulutuspäivät 3: 8.-9.1.2020
Paikka
Päijät-Hämeen kesäyliopisto, Lahden Tiedepuisto,
Niemenkatu 73
Kohderyhmä
Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset sekä muut lapsiperheitä, lapsia ja vanhempia työssään kohtaavat toimijat. Ohjaajakoulutukseen osallistuminen edellyttää sosiaali-, terveydenhuolto-, kasvatus- tai kirkon alan perustutkintoa tai muu soveltuvaa alan koulutusta.
Sisältö
Koulutus perehdyttää Vertti-ryhmätoimintaan, jolla voidaan tukea lapsia ja heidän vanhempiaan silloin, kun vanhemmuutta varjostaa erilaiset vaikeudet esim. mielialahäiriö tai päihteiden liikakäyttö. Vertti-ryhmätoiminta lisää yhteistä ymmärrystä ja avointa vuorovaikutusta perheen tilanteesta sekä vahvistaa lapsen kehitystä suojaavia tekijöitä arjessa. Lähestymistapa on toiminnallinen. Keskeistä mallissa on lasten ja vanhempien osallistuminen toimintaan yhdessä. Vertti-toimintaa voidaan soveltaa myös muille kohderyhmille
Kouluttajat
VTM, sosiaalityöntekijä ja sosiaalipsykologi Bitta Söderblom. Tlp –menetelmien kouluttaja ja -työnohjaaja.
Suoritustapa
Koulutus rakentuu kuudesta Vertti-ryhmätoimintaan perehdyttävästä koulutuspäivästä, joihin sisältyy luentotyyppisiä osioita, ryhmätapaamisten työstämistä ja tarvittaessa myös työnohjauksellista työskentelyä. Koulutuksen teemoina mm. perhekohtaiset alku- ja loppukeskustelut, ryhmätyöskentely, ryhmien elämänkaari ja ohjaajien rooli, toiminnallinen lähestymistapa.

Työskentelyn tueksi on mahdollista ostaa Vertti- ja PikkuLapsiVertti-ryhmänohjaajien käsikirjat (Profami Oy)
Lisätietoja
Eija Pollari, puh. 050 541 8084 tai info@paijathameenkesayliopisto.fi
Lisätietoja hakeutumisesta
Sitovat ilmoittautumiset 03.11.2019 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Koulutukseen otetaan enintään 15 osallistujaa. Kutsu koulutukseen lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä. Ilmoittautumisajan jälkeen voi tiedustella vapaita opiskelupaikkoja kesäyliopiston toimistosta.
Hinta
570 €
Ilmoittautumiset
03.11.2019 mennessä
Peruutusehdot
Peruutusmaksu 50 % hinnasta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko hinnan.
Ilmoittaudu tästä

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Päijät-Hämeen kesäyliopisto on kaikille avoin oppilaitos, joka järjestää monipuolista ja laadukasta koulutusta ympäri vuoden. Kesäyliopisto tarjoaa mahdollisuuden opiskella korkeakouluopintoja, hankkia ammattitaitoa kehittävää lisäkoulutusta sekä osallistua yleissivistäviin ja ajankohtaisiin koulutuksiin.

Järjestämme avointa korkeakouluopetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, kielikoulutusta, yleisöluentoja sekä lukiolaiskursseja. Tervetuloa oppimaan uutta!

Kysy koulutuksista tai anna palautetta

Tilaa uutiskirjeemme niin saat tietoa alkavista koulutuksistamme