Koulutukset

TRE®-stressinpurkuliikkeet – syväjännityksistä vapaaksi

Ilmoittaudu tästä
Aika
14.11.2019

klo 12.15 – 15.45 (4 oppituntia), lisäksi omat harjoitteet 3 tuntia etäharjoitteina
Paikka
Päijät-Hämeen kesäyliopisto, Lahden Tiedepuisto, Niemenkatu 73, Lahti
Kohderyhmä
Kurssi soveltuu työhyvinvointikurssiksi kaikille ammattiryhmille, joiden työ on henkisesti tai fyysisesti kuormittavaa.
Tavoite
Kurssilla opit TRE®-liikkeet ja saat valmiuksia käsitellä mm. työstressiä tai jännitystiloja voimia ja vireyttä palauttavalla tavalla.
Sisältö
TRE® (Tension/Stress Releasing Exercises) on yksinkertainen harjoitusmenetelmä, joka perustuu kehon biologiseen palautumiskykyyn. Helppojen fyysisten liikkeiden sarja aktivoi kehon luontaisen rentoutumisreaktion (tärinän/värinän) ja harjoitus purkaa lihaksiston ja autonomisen hermoston ylijännitystiloja.

Kurssilla opit:
• TRE®-stressipurkuliikkeet itsellesi sovellettuna
• stressireaktioiden synty ja purkaminen/palautuminen
• ohjeet TRE:n itsenäiseen harjoitteluun ja itsesäätelyyn (ei menetelmän ohjaamiseksi muille)
• kurssin jälkeisen itsenäisen harjoittelun etätukimahdollisuus

Kurssiin sisältyvät omat harjoitukset (3 tuntia) tehdään itsenäisesti kurssin jälkeisillä viikoilla. Omiin (vapaaehtoisiin) harjoituksiin liittyvät kysymykset voi käsitellä opettajan kanssa tarpeen mukaan noin kahden viikon sisällä kurssista.

Ota mukaan jumppa-alusta, pieni päänalunen sekä vesipullo. Pukeudu rennosti ja joustavasti. Varaa mukaan myös neule tms., rentouduttuasi lattialla olo voi tuntua vilpoisalta.
Kouluttajat
Stressinhallintakouluttaja, NLP Master Coach & NLP Trainer, rentoutusohjaaja, TRE®-ohjaaja, psyykkinen valmentaja Satu Pusa
Lisätietoja
Anne Broman, puh. 050 5361 013 tai info@paijathameenkesayliopisto.fi
Lisätietoja hakeutumisesta
Sitovat ilmoittautumiset 31.10.2019 mennessä Päijät-Hämeen kesäyliopistoon sähköisen ilmoittautumislomakkeen kautta. Kutsu koulutukseen lähetetään sähköpostitse ilmoittautumisajan päätyttyä. Koulutukseen otetaan enintään 12 osallistujaa. Ilmoittautumisajan jälkeen voi tiedustella vapaita opiskelupaikkoja kesäyliopiston toimistosta.
Muu informaatio
Palautumistärinä pohjautuu autonomisen hermoston stressireaktioon ja nisäkkäille ominaiseen kykyyn purkaa stressihormonia ja palautua ylikuormituksesta vapinarefleksin kautta. Harjoittelu tehostaa stressistä palautumista, rentouttaa, aktivoi ja mobilisoi stressin ja traumaattisen kokemusten jännittämiä lihaksia sekä vaikuttaa aivoihin lisäämällä levollisuutta, kehotietoisuutta ja vahvistamalla kykyä olla läsnä. Menetelmän on kehittänyt yhdysvaltalainen stressin- ja traumanhoidon asiantuntija, tohtori David Berceli.

TRE® on kehon liikkeistä koostuva, helposti omaksuttava stressin itsepurkumenetelmä. Harjoittelu ei edellytä liikunnallisia taitoja tai hyvää fyysistä kuntoa, normaali fyysinen ja psyykkinen terveydentila riittää. Harjoitussarjaa voidaan soveltaa yksilöllisesti mm. kehon liike- tai kipurajoitteiden vuoksi. Harjoituksia ei silti suositella aloitettavaksi vakavasta sairaudesta toipumisen tai raskauden aikana.

Pitkäaikainen, elimistöä kuormittava stressi pitää yllä uuvuttavaa taistele-pakene-jähmety –kierrettä, joka pitää meitä jatkuvassa hälytystilassa. Korostunut ylivalppaus häiritsee lukuisin tavoin hermojärjestelmäämme aktivoiden sairauksia, yliherkistymistä ja ylireagointia. TRE® käynnistää elimistössäsi luontaisen palautumisprosessin lempeästi ja hämmästyttävän yksinkertaisesti.
Hinta
135 €
Ilmoittautumiset
31.10.2019 mennessä
Peruutusehdot
Peruutusmaksu 50 % hinnasta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko hinnan.
Ilmoittaudu tästä

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Päijät-Hämeen kesäyliopisto on kaikille avoin oppilaitos, joka järjestää monipuolista ja laadukasta koulutusta ympäri vuoden. Kesäyliopisto tarjoaa mahdollisuuden opiskella korkeakouluopintoja, hankkia ammattitaitoa kehittävää lisäkoulutusta sekä osallistua yleissivistäviin ja ajankohtaisiin koulutuksiin.

Järjestämme avointa korkeakouluopetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, kielikoulutusta, yleisöluentoja sekä lukiolaiskursseja. Tervetuloa oppimaan uutta!

Kysy koulutuksista tai anna palautetta

Tilaa uutiskirjeemme niin saat tietoa alkavista koulutuksistamme