Koulutukset

Potilaan oikeudet sekä henkilökunnan oikeudet ja velvollisuudet

Ilmoittaudu tästä
Kuvaus
Uuden asiakas- ja potilaslain käsittely eduskunnassa lykkääntyy seuraavan hallituksen kaudelle. Hoitohenkilökunnan ja terveydenhuollon yksiköiden täytyy silti osata toimia oikein hoitotyön tilanteissa ilman voimassa olevaa kokoavaa kansallista lainsäädäntöä.

Koulutuksessa perehdytään sellaisiin oikeuslähteisiin, jotka määrittelevät tällä hetkellä potilaan ja hoitohenkilökunnan oikeuksia. Koulutuksessa käydään läpi lukuisia käytännön arjen tilanteita, joiden avulla juridiikka tulee ymmärrettäväksi.
Aika
12.09.2019

klo 9.00-15.00 (7 oppituntia)
Paikka
Päijät-Hämeen kesäyliopisto, Lahden Tiedepuisto,
Niemenkatu 73
Kohderyhmä
Sosiaali- ja terveydenhuollon johtajat, päälliköt, esimiehet, työsuojelupäälliköt, työsuojeluvaltuutetut, luottamusmiehet sekä sosiaali- ja potilasasiamiehet ja hoitohenkilökunta sekä yksityisellä että julkisella sektorilla.
Sisältö
• Potilaan oikeudet Suomen perustuslain mukaan
- yksityisyyden suoja
- henkilökohtainen koskemattomuus
- omaisuuden suoja
- liikkumisvapaus
• Potilaslaki ja sosiaalihuollon asiakaslaki
• Henkilökunnan jäsenen vahingonkorvausvastuu ja rikosvastuu
• Valvontaviranomaisten ratkaisuja ja linjauksia; Oikeuskansleri, Oikeusasiamies, Valvira
• Eettiset ohjeet
• Omaisen oikeudellinen asema
• Vapaaehtoisen oikeudellinen asema
Kouluttajat
Varatuomari, OTM Kaija Kess
Lisätietoja
Tiina Laurikainen p. 0503754977 tai info@paijathameenkesayliopisto.fi
Lisätietoja hakeutumisesta
Sitovat ilmoittautumiset 28.8.2019 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Kutsu koulutukseen lähetetään sähköpostitse ilmoittautumisajan päätyttyä. Ilmoittautumisajan jälkeen voi tiedustella vapaita opiskelupaikkoja kesäyliopiston toimistosta.
Hinta
195 €
Ilmoittautumiset
28.08.2019 mennessä
Peruutusehdot
Peruutusmaksu 50 % maksusta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko maksun.
Ilmoittaudu tästä

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Päijät-Hämeen kesäyliopisto on kaikille avoin oppilaitos, joka järjestää monipuolista ja laadukasta koulutusta ympäri vuoden. Kesäyliopisto tarjoaa mahdollisuuden opiskella korkeakouluopintoja, hankkia ammattitaitoa kehittävää lisäkoulutusta sekä osallistua yleissivistäviin ja ajankohtaisiin koulutuksiin.

Järjestämme avointa korkeakouluopetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, kielikoulutusta, yleisöluentoja sekä lukiolaiskursseja. Tervetuloa oppimaan uutta!

Kysy koulutuksista tai anna palautetta

Tilaa uutiskirjeemme niin saat tietoa alkavista koulutuksistamme