Koulutukset

Matkalla makumestariksi – miten kasvattaa ruokarohkeita lapsia

Kuvaus
Miten rohkaista lapsia maistamaan uusia makuja? Miten saa lapset syömään enemmän kasviksia?

Luennolla tutustutaan lasten ruokailuun ja ravitsemukseen eri ikäkausina. Lisäksi perehdytään aistien merkitykseen ruokailussa ja keskustellaan siitä, miten lapsi oppii ruuasta ja ruualla. Luennolla saat vinkkejä siihen, miten aistilähtöistä Makukoulu-menetelmää voi soveltaa kotona. Makukoulu tutustuttaa lapset ruokamaailmaan omakohtaisen tekemisen ja kokemisen kautta, kaikilla aisteilla. Makukoulu vahvistaa myönteistä ja luonnollista suhtautumista ruokaan. Makukoulu palauttaa ilon ruokapöytään!
Aika
15.10.2019

klo 18-19.30
Paikka
Päijät-Hämeen kesäyliopisto, Lahden Tiedepuisto, Niemenkatu 73

Koulutus toteutetaan AC-luentona, jonka voi seurata myös kotoa käsin. Luennon seuraamiseen tarvitset ilmaisen Adobe Connect sovelluksen. Ohjeet AC-huoneeseen kirjautumiseen saatte ilmoittautumisen jälkeen sähköpostitse.
Kohderyhmä
Luento on maksuton ja siihen voivat osallistua kaikki aiheesta kiinnostuneet.
Sisältö
Koulutuksessa tutustutaan aistilähtöiseen Makukoulu- eli sapere-menetelmään. Lisäksi perehdytään aisteihin ja niiden merkitykseen syömisessä sekä lasten ruokailuun eri ikäkausina. Koulutuksessa saat paljon ideoita ja vinkkejä menetelmän hyödyntämisen oppitunneilla ja ruokailun yhteydessä. Koulutus sisältää käytännönläheisiä harjoituksia ja menetelmään tutustumista pienryhmissä.

Makukoulu perustuu ranskalaiseen Sapere-ruokakasvatusmenetelmään. Makukoulu tutustuttaa lapset ruokamaailmaan omakohtaisen tekemisen ja kokemisen kautta, kaikilla aisteilla. Makukoulua ja sapere-menetelmää voidaan hyödyntää oppitunneilla, kasvatustilanteissa ja ruokailuissa. Makukoulu vahvistaa myönteistä ja luonnollista suhtautumista ruokaan. Makukoulu-menetelmän avulla on mm. havaittu lasten maistelevan rohkeammin vieraita ruokia, syövän enemmän erilaisia kasviksia ja luonnehtivan ruokaa sanallisesti enemmän.
Kouluttajat
Silja Varjonen, ETM (ravitsemustiede), Ruukku ry:n toiminnanjohtaja
Lisätietoja
Tiina Laurikainen, puh. 050 375 4977 tai info@paijathameenkesayliopisto.fi
Lisätietoja hakeutumisesta
Ilmoittautumiset ennakkoon ma 14.10.2019 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.
Muu informaatio
Makukoulu® on Ruukku ry:lle rekisteröity tavaramerkki. Ruukku kehittää Makukoulua ja tuottaa aineistoja ja kouluttaa menetelmän käyttöön. Ruukun Makukoulu-koulutuksissa pääsee itse kokemaan, aistimaan ja oivaltamaan. Koulutukset tarjoavat käytännönläheisiä työkaluja ja ideoita ruokakasvattajan arkeen. Kouluttajana toimii Ruukku ry:n toiminnanjohtaja Silja Varjonen, ETM (ravitsemustiede). Hän on perehtynyt ruokakasvatukseen erityisesti alakouluissa ja varhaiskasvatuksessa.
Hinta
Ilmainen yleisöluento
Ilmoittautumiset
15.10.2019 mennessä
Peruutusehdot
Peruutusmaksu 50 % maksusta, mikäli peruutus tehdään sitovan ilmoittautumispäivän ja koulutuksen alkamisen välisenä aikana. Jos peruutus tapahtuu koulutuksen jo alettua, perimme koulutuksen koko maksun.

Huom!
Online-ilmoittautuminen on päättynyt, ota yhteyttä toimistoon

Päijät-Hämeen kesäyliopisto

Päijät-Hämeen kesäyliopisto on kaikille avoin oppilaitos, joka järjestää monipuolista ja laadukasta koulutusta ympäri vuoden. Kesäyliopisto tarjoaa mahdollisuuden opiskella korkeakouluopintoja, hankkia ammattitaitoa kehittävää lisäkoulutusta sekä osallistua yleissivistäviin ja ajankohtaisiin koulutuksiin.

Järjestämme avointa korkeakouluopetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, kielikoulutusta, yleisöluentoja sekä lukiolaiskursseja. Tervetuloa oppimaan uutta!

Kysy koulutuksista tai anna palautetta

3 + 15 =

Tilaa uutiskirjeemme niin saat tietoa alkavista koulutuksistamme

Seuraa meitä: